Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ekim 2010 Cuma

Cumhuriyet Bayramı



Haketmiyoruz ama yine de bize armağan ettiğin Cumhuriyet için teşekkürler ATAM!

26 Ekim 2010 Salı

Teşekkürler!


Maç hakkında yazı yazmadım, yazmayı da düşünmüyorum. Maçtan önce demiştim Rambo Yusuf olun diye, özellikle Cana, Elano ve Neill Rambo'luklarını gösterdi, sinmediler! Maç sonrası şunları görünce insan bir garip oluyor.

Biz eskiden şampiyonluğa bile bu kadar sevinmezdik yahu. Alışmıştık çünkü. Biz hep başarılar gelir geçer dedik ama hep başarılıydık, hep imrenilen takımdık. Fenerbahçelilerin siz hepiniz biz tek geyiğine gülüp geçiyordum ama sanki dün haklı çıktılar. Berabere kalınan maç sonrası üçlü çektirmeler, takımı Florya'da meşalelerle karşılamalar falan! Ne oluyoruz yahu? Bu takım bir zamanlar Avrupa Fatihi değil miydi? Neden Anadolu'da alınan beraberliğe bu kadar seviniyoruz, bunca tantana, yaygara neden?

Evet 10 sene sonra Kadıköy'de puan aldık, hem de çok zor şartlarda. E bu Fenerbahçe 10 yıldır ne zaman sıkışsa bizi yenip düze çıkmıyor muydu? Biz niye yenip düze çıkamıyoruz, gücümüz anca 1 puana mı yetiyor? Bana sakın kimse biz beraberliğe değil geri gelen ruha seviniyoruz demesin. Son 10 yılda 50 kere 2000 ruhu kelimesini duydum ben. O ruh gitti kardeşim, geri gelmeyecek. Sen eğer işini düzgün yaparsan 2010 ruhunu kazanırsın. Sen eğer şimdi devrimden vazgeçip eskiye dönersen aynı 2008'deki şampiyonlukta olduğu gibi 10 yıl geri gidersin. Eskiden Avrupa'da adını bilmediğimiz takımlarla oynarken "ne gerek var bu maça, sıradaki gelsin." derdik, şimdi Karpaty zor takım diyoruz yahu biz. Neyin ruhu, neyin bokunu konuşuyorsunuz siz hala!

Teşekkürler Adnan Polat, teşekkürler Adnan Sezgin, teşekkürler vasıfsız yönetim. Sayenizde küçük şeylerle mutlu olmayı öğrendik. Fenerbahçe beraberliği, Eskişehirspor galibiyeti falan sokağa döker oldu bizi! Aslantepe masalıyla uyuttunuz 10 yıldır. Şimdi o da gerçekleşti, yeni masalı bekliyorum zira çok uykum geldi!

24 Ekim 2010 Pazar

Rambo Yusuf Olun Bu Akşam!


Derbi üzerine hiç konuşasım yok, skor tahmini bile geçmiyor içimden ilk kez. Les Adnans sağolsun artık derbilerde bile heyecanlanamıyoruz. Maça 40 dakika kaldı ve çevremdeki hiç kimse eskisi gibi değil. Fenerlisi zaten kazanacam modunda, Galatasaraylısı kazansak ne değişir modunda.

Hagi'nin takımından ahım şahım bir futbol beklemiyorum. Tek istediğim fotoğraftaki gibi savaşan ayaklar. Üzerlerindeki formanın değerini bilsinler. Hayrettir ki parçalı ile çıkıyoruz sahaya. Parçalının kıymetini bilin, kutsal parçalıyı üzerinize giydiğinizde her birinizden birer Metin, birer Hagi olmanızı beklemiyoruz Rambo Yusuf olun yeter. Siz sahada Metin olun, biz tribünde Alparslan oluruz diyor uA ama ben sizlerin Metin olamayacağınızı biliyorum. Bu akşam Rambo olun isterseniz 5 yeyin!

PSV: 10 Feyenoord: 0 (Bir Takıma Bu Yapılmamalı)



Bir futbol takımı başka bir futbol takımına bu terbiyesizliği yapmamalı. Eğer yapıyorsa mutlaka bir kuyruk acısı olmalı. Feyenoord tarihinin en kötü başlangıcını yaptı lige, bu da üzerinde tuz biber oldu resmen. Yaş ortalaması 21-22 civarında olan bir takım Feyenoord ama ulan bu kadar mı umut vaad etmez be. Sırf genç takım kuracam diye bu kadar kasılmaz, komik duruma düşülmez. Hakem bari insaflı çıktı da 11. golü ofsayt diye saymadı, maçı da uzatmadan bitirdi. Artık bu dakikada Mario Been'e istifa etmek düşer. Feyenoord'un durum 1-0'ken 10 kişi kaldığını da belirteyim ama bu skorun inanın bununla bir alakası yok. Mourinho'nun gözdesi 89'lu Jonathan Reis'in de hat-trick yaparak maçın en golcü futbolcusu oldu.

Bir de bizim lige bakalım. Bursa deplasmanda 5-1 önde kapattığı ilk yarının ardından ikinci yarıda oynamıyor resmen ayıp olması diye. Ha rakip Ankaragücü değil de başka bir takım olsaydı aynı şeyi yaparlar mıydı bilmem, ama daha doğru duruyor böylesi.

not: foto bu maçtan değil ama Reis'in olduğu sadece bu fotoyu bulabildim aceleyle, idare edin :)
Related Posts with Thumbnails