Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Az Bilinen Güzel Goller #1

">

Cruz Lazio'da!


Inter'in veteran golcüsü Julio Ricardo Cruz Lazio ile anlaştı...Senelik 1,6 milyon euro alacak Lazio'dan...Pandev'in de takımda kalacağı düşünülürse Zarate-Pandev ikilisinin arkasında görev bekleyecek... 34 yaşında olduğu düşünülürse son transferi için iyi para almış Cruz... 1+1 olmak üzere 2 yıllık imzalamış.

Taklacı Wolfsburg'ta!


Wolfsburg küme düşen Newcastle United'den Obafemi Martins'i alarak Dzeko-Grafite ikilisine sağlam bi alternatif yarattı,Martins taklalarını artık Wolfsburg için atacak... ŞL'de oynamaları sebebiyle 1-2 transfer daha yapmaları lazım ama gerçekten hücum hattı muhteşem bir takım oldu... İddaaseverler için Wolfsburg maçları banko gol üstü diyorum :) tabi İtalyan takımlarından biriyle eşleşirse 2 defa düşünün!

31 Temmuz 2009 Cuma

Sir Bobby Robson (1933 - 2009)

"eger taraftarlar sizin aleyhinize tezahurat yapiyorlarsa bunu cok dert etmemek gerekir. ancak taraftarlar yonetim aleyhine tezahurat yapiyorlarsa bavulunuzu toplama zamanininz gelmistir" sözünün sahibi, İngilizlerin efsanevi teknik direktörü. Ipswich Town onun kariyerinin hızla tırmandığı ilk basamaklarıydı. İngiltere'nin bu küçük takımıyla UEFA kupasını kazandıktan sonra önü açıldı, nice büyük klüpte çalıştı. Kimi zaman "Tanrı'nın eli"ne yenik düştü, kimi zaman da "futbol doksan dakikadır ve sonunda Almanlar kazanır" sözüne. 17 senedir kanserle mücadele eden şovalye ve sir ünvanlarının sahibi Bobby Robson ardında büyük bir isim ve saygınlık bırakarak aramızdan ayrıldı..

30 Temmuz 2009 Perşembe

Rozehnal Hamburg'da!

David Rozehnal Lazio'ya 8 milyon euro kazandırarak Hamburg'a gitti... 3 yıllık sözleşme imzalamış fakat performansa göre 1 yıl opsiyon var...

Lazio hazır stoperini satmışken Lugano'ya yönelir mi bilinmez ama Lugano'yu İtalya'da seyretmek hoşuma gider... Kıran kırana ligin adamı Lugano,bizim ligimize fazla çirkef...

Nereden Nereye..

O ki dünya kupaları tarihinin en çok gol atan futbolcusu. O ki Serie a ve La Liga'da gol krallığı sevincini yaşamış olan yıldız. O ki kendinden sonra gelen yıldıza ismini vermiş adam (bkz: ronaldinho).. Geçen haftasonu Palmeiras maçında elini kırdı, bugün de ameliyat oldu.. Yazayım dedim!

Elano ve Ailesi

Elano Blumer,kızı Terasa ve karısı Alexandra! Lincoln gibi alemci olmaması,mazbut bi aile babası olması dileğiyle...

In Haldun We Trust


Elano mu?Yok Artık!



2 gün önce hayali bile güzel demiştim... Haldun Üstünel yine abarttı gerçekten... Kardeşim her şey bi yana Elano Blumer nedir ya :)

Bu transfer sonrası Galatasaray'ın mali durumuyla dalga geçenler ne diyecek çok merak ediyorum???

İşte şimdi alem transfer gördü gerçekten... Bi tane de Türk sağbek getirsinler bu takıma Riijkard taktiği,Pujol kondisyonu,Neeskens motivasyonu sonrası rakip bulamayız Türkiye'de...

muhtemelen kadro ;


Leo


Sabri(umarım transfer)-G.Zan(E.Güngör)-Servet-H.Balta



Barış(Sarp)-Topal(Ayhan)



Elano(Ayhan)



Keita-Baros-Arda(Kewell)


In Haldun We Trust...

Lyon Durmuyor


Bafetimbi Gomes Lyon'da... Söylentiye göre Guiza'yı alamayınca Gomis'e yönelmiş Lyon ve bitirmiş transferi... Bana göre eksiği kalmadı Lyon'un,belki bir stoper... Tek forvet oynadıkları için Lisandro Lopez'in yedeği olacağını düşünüyorum...

Bu arada bizimkiler transferi eylül'e 5 kala bitirirken millet takır takır transfer yapıyor,avrupa'da başarı çok zor bu sene!

Bir Veda Havası



Juan Pablo Sorin futbolu bırakmış... Arjantin'in tüm kaptanlarını sevdiğim gibi onu da çok severdim...33 yaşında futbol bırakılır mı be Sorin!

ManU'nun Deplasman Formaları



ManU'nun deplasman formaları tanıtıldı... Benim çok hoşuma gitmedi,formanın üzerindeki V harfi şeklindeki sembol güzel ama gerisi tırt olmuş sanki...

Efsane Geri Dönüyor!


Formula 1 sevenlerin efsanesi geri dönüyor! Felipe Massa'nın talihsiz kazasından sonra pistlerden uzak kalması sebebiyle Ferrari'nin Massa dönene kadar Schumacher ile yarışacağı Ferrari tarafından resmen açıklandı... Zaten sürekli olarak antreman yapıyordu Schumi, anlayacağınız hazırmış... Özellikle bu sene son derece monotonlaşan F1'e taze kan olur Schumi...

Terry Olmadı İdareten Toure!


Terry olmadı kısmet Kolo Toure'ye dedi City ve bu sene çoğu zaman olduğu gibi istediğini elde etti... Adebayor'dan ayrılmadı Toure,benim merak ettiğim ne kadar para aldığı? Sonuçta Terry'e 250 bin sterlin haftalık önerilmişti,Toure de 200'den aşağı almamıştır...

Bence iyi transfer City için,savunmayı toparlar...City artık transfer yapmamalı kadroları şişti,satışa gitmeli biraz da...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Apertura Tatile Girdi!

Arjantin'de içlerinde Independiente ve San Lorenzo'nun da bulunduğu 6 takım iflasın eşiğine gelince federasyon ligi tatil etti. Yapılan açıklamaya göre 7m euro'yu aşan futbolcu alacakları ödenene kadar lig oynanmayacakmış. Yalnız rakamın komikliğine bakar mısınız: 7m euro. Ronaldo'nun bonservisinin 13'te biri, hadi be Perez yap bi büyüklük aperturaya :)

Ankaragücü'ne İkinci Premier!

2010 yılında, şampiyonlar liginde
koyacağız real madrid'e..

Böyle diyor gecekondu, antix.. Ankaragücü yönetimi hedefini gerçekten şampiyonlar ligi olarak belirledi mi bilmiyorum ama transferler gayet iyi. Vassell hakkındaki görüşlerimi zaten söylemiştim. Bu kez de liverpool'dan 21 yaşındaki stoper godwin antwi'yi ankara'ya davet etmiş ankaragücü yönetimi. Gerçi geçen sezonu hereford united takımında kiralık geçirdi ama Ankaragücü'nün savunmasını toparlayacak nitelikte olduğunu düşünüyorum Ganalı futbolcunun. gerçekleşirse iyi transfer olur.

Shaq ve Big Show!


World Wrestling Entertaintment'e seyirci olarak katılan Shaquille O'Neal kendisine laf atan Big Show'u biraz yardım alarak da olsa haklamış :)

Kesinlikle NBA'in en neşelisi,olmazsa olmazı!

Arbeloa Real Madrid'de



Florentino Perez "oyuncu satmadan kimseyi almayacaz." açıklamalarına rağmen durmuyor. Son transferi L'pool'dan Alvaro Arbeloa... Şu transfer piyasasında 26 yaşındaki bi oyuncu için 4 milyon euro kelepir bi fiyattır. Marcelo'yu kesebilir mi bilmiyorum ama iyi bi alternatif olur oraya.
Xabi Alonso transferi de pazara kadar netleşir,bence Perez gerçekten isterse alır!
Alamayacakları tek oyuncu da diğerleriyle aynı resimde :) L'pool'un sembolü Steven Gerrard!

Dunga Kadroyu Açıkladı!

Dunga, gelecek ay Estonya ile oynayacakları hazırlık maçı için aday kadroyu açıkladı. Kadro'da Ronaldinho yok, Pato sakatlığından dolayı çağrılmadı; ancak bence kadronun sürprizi eski Beşiktaşlı Kleberson!

Kaleci: Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham Hotspur)
Defans: Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Miranda (Sao Paulo), Juan (AS Roma)
Orta saha: Elano (Manchester City), Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Kleberson (Flamengo)
Forvet: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Manchester City), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)

Bir Antipatikleşme Hikayesi!

Dün akşam beklenen oldu ve Sivasspor 5 yiyerek evine döndü. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok, sivasta bir formalite maçı oynanacak ve Anderlecht tur atlayacak. Şimdi Bülent Hoca'nın şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Aynı başarıyı Ertuğrul Sağlam'ın Bursa'sı veya Tolunay Kafkas'ın Kayseri'si hatta ve hatta zamanında Ersun Yanal'ın Manisa'sı bile yakalamış olsa şimdi bütün Türkiye arkalarında olurdu. Ama ne oldu? İyilik meleği yazılar yazmakta olan basını çıkarırsak futbolun konuşulduğu her platformda "oh iyi oldu" tarzında yazıları görürsünüz. Peki niye böyle oldu? Bir takım bir senede "helal olsun çocuklar" mertebesinden "iyi oldu müstehak size" mertebesine düştü, işte bunu düşünüp idrak etmesi lazım Bülent hocanın. Eğer sen çıkıp da "5 yerim, 6 yemem; 7 yerim, 8 yemem" dersen aldığın tek övgü "sözünün eri adammış gerçekten 5 yedi" olur!

Laporta-Ibra-Eto'o


1. resim Laporta İbra'nın sözleşmesini imzalarken,
2. resim Laporta Eto'o'nun gidişini imzalarken :)

Keirrison Benfica'da!



Di Maria,Nuno Gomes,Cardozo,Saviola yetmiyormuş gibi şimdi de Keirrison'u kiraladı Benfica... Cardozo ve Saviola gibi ismi olan oyunculardan fırsat bulursa çok gol atar,ama Jorge Ferdinando Pinheiro de Jesús Benfica'daki ilk senesinde bu riski alır mı,bilmiyorum! Benfica'nın 1 sene daha kiralama opsiyonu varmış ayrıca...

Riijkard'ın Barcelona ile yakın ilişkilerini kullanıp Galatasaray'a getireceğini ya da Alex ve Carlos'un brezilyalı kontenjanından Fenerbahçe'ye getireceğini düşünmüştüm ama Fotospor gibi hayal kuruyormuşum sadece :)

Aquilani L'pool'a mı?


Alberto Aquilani için Roma'yla görüşüyormuş L'pool... Xabi Alonso'yu satıp Aquilani'yi almak bence de mantıklı... Gerard varken bir usta ayağa daha gerek yok,olsa fena olmaz ama işin ucunda 35 milyon euro varsa gerek yok ,daha savaşçı bir oyuncu Aquilani... ayrıca kanatlarda da oynayabilme özelliği var... Kasaya kalacak 16 milyon eurodan bahsetmiyorum bile...

Pes 09 oynarken Aquilani aldığım ilk oyunculardandı,Galatasaray forması çok yakışıyor,ama reel hayatta bunu görmek imkansız galiba!

Ibra mı,Van Basten mi?

Her ikisiyle de çalışan ve benim taktik-motivasyon dehası olarak gördüğüm Fabio Capello İbrahimoviç ile Marco Van Basten'i kıyaslamış... Açtım Youtube'u ikisinin de gollerinin videosunu izledim... Gerçekten çok benziyorlar. Şık vuruşlar,fuleli koşular,pas verirken bile estetik hareketler ama fizikleri yüzünden estetiği çok farkedemiyorsunuz... Aynı hareketi Eto'o veya Rooney yapsa imkansız gibi gözükür ama onlar için çok kolay... O yüzden benim için Van Basten'den sonra İbra geliyor... İbra O'nu geçebilir çünkü O'nun kadar sakatlık yaşamadı ve yaşamayacak... Hakemlerin kazma pietro vierchowod ve jurgen kohler'e müsade etmesiyle bana göre gelmiş geçmiş en komple forvet sahalara 29 yaşında veda etmiştir... Birçok lakabı vardı Van Basten 'in Marco-golo,Utrecht kuğusu,yeşil sahaların Leonardo Da Vinci'si,kuğu vs... ayrı bi Van Basten yazısı lazım,araya sıkıştırmamak lazım!

Hayali Bile Güzel


Elano...

Galatasaray için adı geçiyor...Deco,Nistelrooy hatta Sneijder bile bu kadar heyecanlandırmadı...Çok zor ama hayali bile güzel be!

Mor forma da kral durur üzerinde :)

28 Temmuz 2009 Salı

İbra mı Eto'o mu?

Belki de son 10 yılın en canlı transfer piyasasının son halkası da resmen gerçekleşti. İki yıldız da yeni taraftarının önüne çıktı. Bakalım geçen sezonun en iyi performans gösteren forveti İbra mı, sorunlu yıldız Eto'o mu eski takımını daha çok üzecek.
Barcelona'da zaten işleyen bir sistem var. Bu sistemin içine yetenekleri olan bir forveti koy, kim olursa olsun, oynar. Kaldı ki Ibra bu vasıf için biçilmiş kaftan. Eto'onun işi ise biraz daha zor. Mourinho'nun hangi akla hizmet çalıştırdığını anlamadığım Inter'le İtalya şampiyonluğu çantada keklik gibi; ancak Avrupa'da başarı malesef imkansıza yakın. Fakat benim daha çok merak ettiğim Eto'onun 4 sezon önce kendisini neredeyse ağlatan Mourinho'yla nasıl anlaşacağı..

Sıyırmış Bunlar!


Schalke taraftarı 1963 yılından beri söyledikleri marşta Hz.Muhammed'i anıyormuş... Hz.Muhammed'in tüm renklerin arasından mavi-beyaz'ı seçtiğini düşünüyorlarmış,ama bunun bir dayanağı yok! ayrıca niye Hz.İsa değil diye de düşünüyor insan...

buyrun link burda!

Galatasaray'ın Yeni Sezon Formaları










Çoğunluk beğenmemiş formaları,özellikle mor olanı...Benim için farketmez o logo orda olsun,içinde lacivert olmasın başka bi şey istemem :)

Hayırlı olur umarım formalarımız,mordan bi tane alıp eve koymayı düşünüyorum,pek giymem heralde...


http://www.galatasaray.org/kulup/haber/4379.php

Federico Higuain


Demin nette gördüm,gözüme çarptı... Federico Higuain Independiente'den Godoy Cruz'a transfer olmuş... Beşiktaş'a gelişini hatırlıyorum da Gonzalo Higuain sanıp şok olmuştum,ama görünce "Gonzalo'nun boduru olm bu!" demiştim! Hey gidi günler hey,zaman akıyor,biz yaşlanıyoruz!

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Komik Fotoğraf ve Diyaloglar-1

Earl Boykins : Birine mi baktın Birader???

Shaq : Baktım ama göremiyorum,baya aşağıda kalmış :)

Hedo Röportajı


Hidayet Türkoğlu Habertürk gazetesine röportaj vermiş... Transferi,final serisi,milli takım ve daha birçok konuda açıklamalar yapmış...Hoş,keyifli bir röportaj olmuş...
Okumak isteyenler burdan buyursun...

Nilmar da La Liga'da!


Lyon'da beklenen patlamayı yapamayarak Corinthians'a oradan da olaylı bir şekilde Internacional'a transfer olan Nilmar 15 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Villareal'e transfer oldu... Yıllık 2,1 milyon euro alacak olan oyuncu 5 yıllık sözleşme imzaladı!

Lyon'da fazla şans bulamamış ve istediği patlamayı yapamamıştı ama Villareal'de çok başarılı olacağını düşünüyorum... İbra'nın,C.Ronaldo'nun,Kaka'nın transferleri yüzünden ses getirmedi bu transfer ama oyunuyla adını duyuracaktır!

Lampard mı,Gattuso mu?


Barış Özbek-Gennaro Ivan Gattuso-Frank James Lampard...
3'ü de orta saha oyuncusu,3'ü de 8 numaralı formayı giyiyor...

Gattuso agresif futbol oynayan,rakibi ısıran,sahanın her yerinde görebileceğimiz,takımın ateşleyicisi...1994'ten beri 278 lig maçına çıkmış,sadece 12 gol atmıştır...ayrıca 47 kez milli formayı giymiş 1 gol atmıştır...

Lampard ise daha çok tekniğe dayalı,uzaktan şutları,duran toplardaki ustalığı,mevkisine rağmen attığı gollerle bilinir...Gattuso kadar defansif özelliği yoktur,daha çok ofansta gözükür...1994'ten beri 443 lig maçına çıkmış,tam 108 gol atmıştır...ayrıca 70 kez milli olup,16 gol atmıştır...

Barış Özbek ise daha bi Gattuso tarzı futbolcu,rakibi ısıran,2 sene önceki 3-5 biten Sivasspor maçında olduğu gibi topun olduğu her yerde olabilen bir futbolcu...Fakat Barış bazen Gattuso yeteneklerine sahip olduğunu unutup kendini Iniesta gibi çalım atabilen,Lampard gibi şut çekebilen bir futbolcu sanıyor! G.Saray'a 2.ligden geldi ve 2 sezonda 5 gol attı...51 maçta oynadı...51 maçta 79 şut çekti ve 5 golü var...atamadığı çalımlar da cabası...

Barış Özbek Gattuso olduğunu anlarsa büyük futbolcu olur,ama 2 senedir yaptığı gibi ne farkım var Iniesta'dan,eksiğim yok fazlam var Lampard'dan der gibi oynarsa Galatasaray'da da çok uzun süre oynayamaz,Bundesliga'nın orta sıralarında ya da Anadolu kulüplerinden birinde Lampard'lık yapar...
Riijkard'dan şu Barış'ı köşeye çekip ;

-Olm sen Gattuso'sun,Iniesta elimde büyüdü,Lampard'ı çok yakından izledim sen ikisi de olamazsın! demesini bekliyorum ısrarla...

Welcome To Stretford!




City "Tevez Manchester'da" posterini astı,Ferguson "kibirli,görmemiş" dedi City'e,Manu taraftarları kırmızı sprey boyayla Tevez'in üzerindeki mavi formaya kırmızı boyalar attı...

City taraftarı kendilerinden beklenmeyecek bir yaratıcılıkla Owen'ın sık sık sakatlanmasından esinlenerek, oyuncunun ellerinde kol değneği olan üzerinde "Welcome to Stretford" yazan bir poster daha astılar.
Stretford Manchester şehrinin en büyük hastahanelerinden biridir :)

Bakalım Manu taraftarları cevap verebilecek mi???

26 Temmuz 2009 Pazar

Arango'nun yerine Tejera!


Sergio Tejera Mallorca'ya transfer oldu... Cm 07 ve 08 oynayanlar bilir 1'e alıp 5'e satarsınız Tejera'yı oyunda...Mallorca böyle bir hamle yapmış olabilir...Arango'nun yerini doldurmak için aldılar ama fazlasını bile yapabilir...Manu,Tottenham,R.Madrid gibi takımlar da istiyordu ama oynayabileceği takımı seçti sanırım...
18 yaşındaki oyuncu orta sahada 10 numara diye bileceğimiz bir stilde oynuyor...Golden çok asiste dayalı oynar,izleyenlere keyif verir...

6.240.00 sterlin!

John Terry sonunda Chelsea'de kalacağını söylemiş! Haftalık 120 bin sterlin alıyor Terry,City'nin teklifi tam olarak haftalık 250 bin sterlin,aylık 1 milyon,yıllık 12 milyon sterlin yapıyor! Chelsea'den ise yıllık aldığı para 5 milyon 760 bin sterlin! 6 milyon 240 bin sterlin zararda şu an...Resimde de City'e gidemeyeceğini anladıktan sonraki hali var Terry'nin :)

Terry 6 milyon 240 bini reddetti ama kupalar,şampiyonluklar daha yakın şu an kendisine... City istediği kadar transfer yapsın şu an Chelsea,Manu,L'pool seviyesine yaklaşamaz!

Zhirkov'un Yıldız Olma İhtimali!

Milan'la oynanan maçta takımının galibiyet golünü atan Yuri Zhirkov'u övmüş hocası...Londra'da büyük bir yıldız olacağını iddia etmiş. 26 yaşında Chelsea'ye transfer olan oyuncu ya yıldızdır ya da genç bir yıldız adayıdır ama Ancelotti Zhirkov'u genç ve gelecek vaadeden bir oyuncu sanıyor heralde...

Bana kalırsa Zhirkov yıldız değil olamaz da ama her zaman takımına yararlı,takımına elinden geleni veren bir oyuncudur...26 yaşında bir oyuncunun bu yaştan sonra yıldız olması saçma geliyor bana ama Carlo Ancelotti söylemişse bi bildiği var der geçerim!

Zhirkov

Adebayor'dan Torpilli Transfer!


M.City, Adebayor'un yoğun ısrarlarına dayanamamış olacak ki Kolo Toure için Arsenal'e 18m euro teklif etmiş. Neyse ki sonunda futbolun sdece hücumdan ibaret olmadığını anladı meşhur arap şeyhimiz.

Peter Crouch Tottenham'a!

Porstmouth, Tottenham'ın 12m euro'luk teklifini kabul etti gibi. Önümüzdeki günlerde atılacak imzayla beraber bu sezon premier lig'in kulesini Tottenham formasıyla göreceğiz. Pavlyuchenko ve Bent'in yedek kalacağından kuşkum yok. Asıl merak ettiğim kurt hoca Redknapp; Keane, Defoe, Crouch üçlüsünden hangisini kulübeye gönderecek. Bakarsınız Keane ve Defoe'yi kanatlara gönderip son yılların modası 4-3-3'ü de deneyebilir. Son olarak kim olursa olsun takımda bu kadar forvet bolluğu varken gereksiz bir transfer olacağı kanaatindeyim.

Massa'nın Durumu Kritik!

Macaristan Grand Prix'inde 2. turda, 4.virajı alamayıp bariyerlere yüksek hızla çarpan Felipe Massa henüz hayati tehlikeyi atlatamadı. kazadan sonra araçtan güçlükle çıkarılıp hastaneye kaldırılan Felipe beyin ameliyatı oldu ve hala gözetim altında tutuluyor. bir an önce sağlığına kavuşmasını ümit ediyorum..
Related Posts with Thumbnails