Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ocak 2010 Cuma

Çok Şükür Gökhan!

Gökhan Ünal Galatasaray mı,Fenerbahçe mi yoksa Trabzonspor'da bir şans daha mı derken Fenerbahçe ile anlaştı. Çok şükür diyorum çünkü bıkmıştım her gün Gökhan haberi okumaktan. 3,5 milyon euro+Burak Yılmaz deniyor şu an ama Burak gelmek istemezse başka bi oyuncu isteyebilir Trabzonspor. Çok kişinin aksine iyi transfer olduğunu düşünüyorum ben. Galatasaray sistemine daha uygun bir oyuncu ama Alex'le de iyi anlaşır kanımca. Araya çok iyi kaçıyor,duvar görevi görebiliyor ayrıca son vuruşu da Guiza'ya nazaran daha iyi.

Fenerbahçe tek forvet oynamasına rağmen şu an elinde 11 oynayabilecek 3 forvet oldu. Bu da demek oluyor ki Guiza-Semih-Gökhan üçlüsünden biri yedek kalacak,çünkü başka mevkide oynama özelliği yok hiçbirinin.

Bu transferden her iki takım da karlı çıkmıştır. Galatasaray bu parayı vermezdi Trabzonspor ve takasta da kullanacağı Burak kalitesinde oyuncu yok. Fenerbahçe'nin işi biraz daha riskli ama Gökhan'ın faydalı olacağını hatta Daum adaletli olursa 11'e yerleşeceğini düşünüyorum.

Her iki takıma da hayırlı olsun oyuncuları.Fenerbahçe'nin 2 transfere daha ihtiyacı var,özellikle sol tarafa bir oyuncu şart bence.

14 Ocak 2010 Perşembe

Futbola Dair Güzel Sözler




"Ahlaka dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi."

Albert Camus

Lucas Edward Neill


Sonunda Lucas Neill...Bekliyordum ama sene sonunda.Devre arası olması gerçekten sürpriz oldu.Hayırlı olsun Galatasaray'ıma.Avrupa Ligi'nde de oynayabilecek ayrıca...


Daha da güzel haber Kewell en az 1 sene daha burda :)



13 Ocak 2010 Çarşamba

Tarifsiz!




Küçükken lakabım "Prekazi"ydi. Solak olmam sebebiyle böyle çağırılırdım büyüklerim tarafından biraz da çocuğu mutlu etmek istemenin abartısıyla :) Sonra büyüdük bir kısım hala "Prekazi" derken biz kendimize artık Hagi'yi,Şişman Ronaldo'yu örnek alıyorduk ama "Prekazi" ismini her duyduğumda mutlu oluyordum. Monaco'yu attığı golü yüzlerce defa izledim,babam muz ortalarını anlata anlata bitiremezdi. Gerçekten de Kutay'ın dediği gibi bir nesle futbolu,Galatasaray'ı sevdiren adamdı. Biz her geleni bağrımıza basardık ama çoğu gittikten sonra söyledikleriyle bağrımızı delerdi. Cevad Prekazi bunlardan biri değildi,hiç olmadı. Yamuğunu görmedik,duymadık belki yaptı ama biz görmek istemedik! İşte o Prekazi Galatasaray idmanını ziyaret edip,Arda'yla muhabbet etmiş. Şimdiki neslin sevgilisi Arda,bizden öncekilerin sevgilisi Prekazi'yle. Belki Metin Oktay'a yetişemedik ama diğer efsanelerimizi izleme,tanıma şansı bulduk,sırf bu yüzden bile çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum...

Tüm Galatasaraylıların anlatması gereken,saygı duyması gereken bir adam Cevad Prekazi... Efsaneleri sayarken adı aklımıza gelmez çoğu zaman ama gelmeli. Sadece adamlığı bile bunun için yeterli...Aynı Faryd Mondragon gibi...

Resimler ve yazı ilham Kutay'a teşekkürler...

Paşa Paşa!



Beşiktaş'ın durumu aynen resimdeki gibidir.İnönü'de Kasımpaşa'dan 26 dakikada 3 gol yiyorlar,tek çıkış noktası var oyuncuların birbirini ateşlemesi.Ama kim kimi ateşleyecek?Dün gelen Ramazan mı,bitmiş Yusuf mu,bitmiş Nihat mı?

Mustafa Hoca hala kafa buluyor Beşiktaş taraftarıyla! Ramazan Hoffenheim'ın 3. kalecisi! Sene başında 1. kaleciydi,ama kazandıkları bir maç sonrası hocası Rangnick "biri Ramazan'a kalecilerin ellerini kullanabildiğini söylemeli." diyerek ayarların en büyüğünü verdi ve bi daha forma göstermedi. Korcan'dan bi fazlası yok ama Denizli ne zaman gençlere güvendi ki? Bugün Ramazan maçın kaybedilmesinde 1.etkendir! Sağbeke Rıdvan Şimşek ve Erhan Güven gibi 2 genç aldı,umutlandım yoksa bu çocukları rotasyona mı sokacak diye fakat Denizli bildiğimiz gibi.Erhan Antalyaspor'a gitti,Rıdvan çürümeye bırakıldı! Ekrem Dağ dururken ne haddine Rıdvan'ın forma görmek! Sene başında benim bildiğim en pahalı Türk defans oyuncusu olarak İsmail Köybaşı alındı solbeke,ama kendini Ryan Giggs ile bir tutan Deli İbrahim'den fırsat bulamıyor bir türlü.

Orta sahada 10 numaranın hası Yusuf vardı.Yanından hızlı geçilmesi halinde düşme riski var Yusuf'un,o derece güçsüz. Bu arada 8,5 milyon euroluk Tabata kenarda,Yıldırım Demirören tribünde saçını yoluyordu! Uğur İnceman'dan Lampard,Gerard yaratacak Mustafa Hoca,ısrarla oynatıyor.Neyse ki maç ilk yarıda rölantiye (1) girdi de 2.yarı genç Necip'e şans verdi :) Serdar Özkan gol kaçırıyor diye sevmiyor Beşiktaş taraftarı ve hocası,eee Tello gol bile kaçırmıyor sene başından beri! Ernst de bu maç takımın geri kalanına ayak uydurdu özellikle ilk yarı,2.yarı toparladı biraz.

Hücum hattında bize Nihat Kahveci diye yutturulmaya çalışılan,lakin zerre inanmadığım 8 numaralı bi oyuncu vardı. Nihat'la Yusuf'u topla,Nobre'yle çarp üzerine Uğur İnceman'ı koy 1 Batuhan etmezler.



Neyse Beşiktaş'ı yerdik de Kasımpaşa'nın hakkını yemeyelim. Yılmaz Hoca 9 Türk,2 yabancıyla mucize yaratmaya devam ediyor. Gençlerle tecrübelileri harmanlayarak taş gibi bir takım yaratmış. Asla durmuyorlar. Mücadele gücü had safhada. İnönü'de erken yakalanan 0-3'e rağmen rehavete girmediler. Moritz'in sözleşmesi bitiyormuş,Trabzonspor'un ya da Kayserispor'un yerinde olsam düşünmeden teklif yapardım ama Başbakan kızabilir dikkat etsinler :)

Mustafa Denizli geçen gün sene sonunda bu takımda birçok gencin direkt 11 oynayacağını söylemiş. Gençten kastın 30 ise olabilir de sen daha gencini zor oynatırsın Mustafa Hocam. Önce Ertuğurul Sağlam,şimdi sen elbirliğiyle Batu'yu yediniz! Demirören de izledi ki en sevdiği iştir! Şimdi çocuk bi yere gitmesin diye 5 milyon euro bonservis biçmişler. Sözleşmesi bittiğinde M.City isterken basıp gidecektin çocuk... Profesyonel olmazsan yerler seni bu devirde!!!

12 Ocak 2010 Salı

Milli Takıma Trapattoni-Avcı

Milli takım hocalığı için herkes bi şeyler söylüyor. Tolunay Kafkas ti'ye alıyor,Şifo Mehmet ti'ye alıyor,Yılmaz Vural tombala usülü olsun diyor vesaire vesaire... Bu konuşulanlar hoş değil ama federasyon güven vermediği için,bizim federasyon bunu halleder diyemediğimiz için tüm konuşulanlar sineye çekiliyor. Kariyerli bir yabancı dediler taaa Terim'in istifası sonrası. Hiddink,Scolari isimleri atıldı önce ortaya. Birileri Rijkaard gelsin dedi. Yılmaz Vural Türk mü yabancı mı tartışmasını çıkardı ve adayım dedi. İyice "Dallas" dizisine döndü ortalık anlayacağınız.

Bir süredir Giovanni Trapattoni konuşuluyor. Daha gelmeden yaşlı,burda ölür artık,emeklilik piyangosu demeye başladı birileri ama Kalli'nin Galatasaray'da yarattıklarını görüyoruz. Eğer gerçekten Abdullah Avcı yardımcısı olarak geliyorsa,diğer yardımcı olarak Almanya'da oynayan Türkleri kazandırmak için Alman Brehme geliyorsa buyursunlar gelsinler.3.yardımcısı da İtalyan Tardelli olacakmış. Derwall-Denizli,Piontek-Terim örneklerinde olduğu gibi yetiştirip daha sonra Avcı'ya bırakabilir yerini Trapattoni.

Neyse sadece ihtimal dahilinde şu an,umarız bir an önce sonuçlanır bu iş.

Kaynak : sporx.com ve DHA

Ayrıca Ali Ece de Giovanni Trapattoni için efsane bir yazı yazmıştır. Link burada.

Edu Dracena ve Transfer Yasağı


Sezon başında Fenerbahçe'den sözleşmesi feshedilerek gönderilen Edu Dracena çok ağır açıklamalar yapmış Fenerbahçe,Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman hakkında. Eğer açtığı davada haklı bulunursa -ki doğru söylüyorsa haklı bulunacaktır.- Fenerbahçe'ye transfer yasağı gelebilir. Bu sabah yazdığım yazıda Fenerbahçe'nin transfere mutlaka ihtiyacı olduğunu belirtmiştim,eğer bu yasak gelirse en azından mazaretleri olur transfer yapmadıkları için.

Yazının tamamı burada.

İl Capitano'nun Seyir Defteri #3


Uzun süredir yazmıyordum seyir defterime,hazır aşırı kahve tüketiminden uykum kaçmışken karalayayım bir şeyler.

*Yann Tiersen'i uzun süredir severek dinlerim ama şu şarkısı çok çok hoşuma gitti.Özellikle girişi o kadar sıcak geliyor ki,sürekli dinleyesim var.İndirmek isteyenler için direk link aşağıda


*Arka arkaya yeni albümler çıkıyor,yeni filmler vizyona giriyor. Filmleri finaller dolayısıyla pek izleyemesem de yeni çıkan albümleri dinlemeye gayret ediyorum. Candan Erçetin'in albümü komple güzel olmuş ama çoğunluk ayrılık şarkıları,kötü bir ruh haliyle yazıldığını düşünüyorum. Ayşe Kulin'in yazdığı,Candan Erçetin'in bestelediği "Bahar" isimli şarkı dikkat çekici.

*Şebnem Ferah'ın albümü dinleyip de konuştuğum herkes tek bir şey söylüyor ki ben de çoğunluğa katılıyorum bu sefer ;

-Albümün adı "Yalnız" olmalıymış...

Ne yapalım eleştirecek bi şey bulamayınca isme taktık :) ,dinlendikçe güzelleşecek...

*Son yapılan zamlar sövgüye değer gerçekten. Bir paket sigara 7 lira. AB standartlarına çekiyorlarmış. Eyvallah çekin de bizim maaşlar,öğrenimler hala Türkiye standardında. 3 bin euro maaş alan adama 5 euro koymaz,ama 200 lira öğrenim alan adama 7 lira koyuyor işte. Efes'in şişesi 2 lira 70 kuruş olmuş. Ne diyim ki size,Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın!

*Sigara demişken Philip Morris dalga geçiyor bizimle heralde. 7 lira dediler Marlboro'ya,Winston'a döndük. O ucuz,5 lira (!) Sonra 5 lira 50 kuruşa çekince tekrar Marlboro,şimdi yine 7 lira yaptılar. Maliye Bakanı İngiliz Mehmet Şimşek kendilerinin uyarısıyla zammın geri geldiğini belirtmiş. Teşekkürler bakanım,Allah devletimize,hükümetimize zeval vermesin.

*Spor blogu sonuçta spora da değinmek lazım az çok. Angola-Mali maçını izleyemedim ama özetleri bile nefes kesmeyi başarıyor. Kanoute büyük topçu.Angola'nın 2.penaltısı veren hakemi Ahmet Çakar görse "adam değilsin" derdi.

*Patrick Vieira'yı aldıran Mancini şimdi de Hamsik'i istiyormuş. Buldun yağlı kapıyı durma Mancini,ne yapacan bu kadar topçuyu,harem mi kuracan anlamadım ki!Bizim Aydın'ı da al bari 3-5 verip :)

*3-4 gün önce izlediğim Dallas-San Antonio Spurs maçında SAS maçı kaybettiyse Ginobili bir kez daha beni kendine hayran bıraktı. Öyle güzel hareketler yaptı ki özellikle ilk 2 çeyrekte ağzımız açık seyrettik. Konyalı Portlandlılar da yazmış,video da eklemişler. Seyredilesi videodur.

*Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Atletico Madrid Juventus'tan Tiago'yu,Lanus'tan Eduardo Salvio'yu transfer etti. Tiago gereksiz geldi bana ama Salvio iyi transfer. Maxi Rodriguez'i büyük ihtimalle L'Pool'a gönderecekler 1,5 milyon euro gibi düşük bir fiyata,sene sonunda bedava gitmesinden iyidir diye düşünerek. Umarım Agüero'yu da kendini daha çok gösterebileceği büyük bir takıma satarlar da hem biz Kun'u daha rahat izleme imkanını buluruz,hem de Galatasaray'ın işi kolaylaşır :)

*Barça'dan transfer beklemiyorum ama Laporta rahat durmayabilir. Los Galacticos stoper arıyor ve almalı da kanımca Garay'la fazla gidemezler,sabredemezler. Hücumda da hala Higuain atıyor,Benzema ne zaman form tutacak? Milan Beckham'la transferi bitirdi sanırım. Inter hiç beklemediği anda Pandev'i kucağında buldu,büyük şans gerçekten. Chelsea transfer yapmayacaz diyor ama gerçekten şu an ellerinde Anelka'dan başka kimse yok. Arsenal forvet arayışına devam ediyor. Nonda aradığın kan Sayın Wenger :) Vela-Nonda takası olsa ne güzel olur.ManU'da da transfer yok gibi gözüküyor.

*Galatasaray henüz transfer yapmadı ama Haldun Ağabey dışarda,eli boş gelmeyecektir. İçerden de Orhan Şam,Ali Turan sesleri geliyor ama Adnan Sezgin işin başındayken zor geliyor bana.Stoperde ısrar ediliyor ama asıl ihtiyacımız orta sahada gibi gözüküyor.Arda-Elano ikilisiyle beraber oynayabilecek kalitede birini bulsak (sağlam Linderoth,Essien,Aurelio tarzı) muhteşem olur. Kewell'ın sözleşmesi hala uzatılmadı,çok uzadı bu iş gidecek mi ne Daddy Cool?

*Baros bir an önce iyileş artık be,seni özlemekten helak olduk burda.

*Fenerbahçe'ye transfer şart. Zaten Daum rotasyonu sevmez,şu haliyle kadro kuş kadar kaldı. Rijkaard gelse rotasyon yapamaz :) Carlos ve Kazım direk 11 adamıydı,Önder de rotasyonda önemli yer kaplıyordu,eksikleri dolduruyordu. Sakatlık halinde oynatacak adam bulamayabilirler. E para da var,ne duruyorsun Aziz Başkan helva yapsana...

*Beşiktaş takviye yapmayacağını ısrarla belirtiyor. Batuhan'ı 5 milyon euroya satılığa çıkarmışlar. Hangi akla mantığa sığar bu? Ne oynattın,ne oynadı bu çocuk bu kadar para istiyorsun??? Ha bana sorarsan Bobo 5 ediyorsa Batu 15 eder de bu çocuğun maç oynamışlığı yok ki,maç tecrübesi yok ki! Nobre'yi el üstünde tutan,çuvalla para veren Beşiktaş öz evladını harcıyor ya yazıklar olsun! Denizli işte,hep hazır yer hiç yemek yapayım demez...

*Trabzonspor'u takip edemiyorum ama Sezer Badur hangi mantıkla alındı merak içerisindeyim. Gökhan'ı satma çabalarını da anlayamadım,Umut'tan kötü mü Gökhan?Engin Baytar ve Yattara takımda niye tutuluyor hala mesela? İşleri zor,Kayseri ve Bursa varken ilk 4'e girmeleri imkansız...

*Kayserispor M'Boro'dan Shawky'i aldı,çok iyi transferdir. Hurma bu işi biliyor. Bursaspor Sercan'ı pazarlayamadı,Başkan Yazıcı 12 milyon euro'yu telaffuz etmekle kendi ipini çekti. Sercan sene sonu ne kadar edecek görecez hep beraber. Bu kafayla çocuktan verim alınabilir mi? Zaten Ertuğrul Hoca Iglesias'ı aldı,Turgay'la değişmeli oynatıp bitirir Sercan'ı Shin gibi,Batalla gibi...

*Avrupa'daki hava şartlarını görünce ülkemizin haline şükrediyorum. 160 kişi soğuktan donarak ölmüş,maçlar iptal edilip duruyor. Doğa insanoğlundan intikam alıyor sanki!

Ligimiz başlasın,keyifle takımlarımızı izleyelim artık.Alalım elimize sıcak kahvelerimizi,çaylarımızı doya doya eleştirelim bi yerinden ter akan topçuları,hakemleri,teknik direktörleri! Sövelim,deşarj olalım şöyle iyice. Juve'li topçuya,İspanyol hakeme,İngiliz takımının hocasına sövmek aynı keyfi vermiyor sonuçta (!)

11 Ocak 2010 Pazartesi

Juve-0 Milan-3 /Ronaldinho

Juve-Milan maçı normalde heyecan yaratırdı ama maç öncesi Milan'ın rahat yeneceğini düşündüğümden çok büyük heyecan yaratmadı bende. Juve'nin eksikleri,Milan'da formda isimlerin çok olması açık açık favori yapıyordu Milan'ı ki haksız çıkarmadılar beni. Dünkü maçta özellikle Ronaldinho ve Pirlo'yu çok beğendim. Beckham da duran toplardaki ustalığı,ince paslarıyla maçı güzelleştirdi. Melo yılın bidonu olmayı haketti mi bilmiyorum ama dün çok kötüydü,hakem kötü niyetli olsa atılabilirdi. Diego ilk 15 dakika hareketliydi,bi şeyler yapacak gibi duruyordu ama Gattuso durdurmayı bildi onu...

Ronaldinho'yu yeniden izleyebilmek büyük keyif. Son 10 yılın en iyisi ödülünü aldı,gayet de haketti. Böyle devam etsin,hem bizi hem Milanseverleri ihya etsin :)
Maç sonundan 2 güzel kare ve Beckham :) Saha içi-dışı farketmez,adam dikkat çekmeyi biliyor...


Anastasia Luppova

Rus bilardocu Anastasia Luppova... Bilardo izlemek için muhteşem bir neden :) Sadece güzel değil,çok da başarılı.Takibe aldım,hayranıyım.

İnsanlık Ayıbı!


Orduspor-Galatasaray maçında 5.dakikada Erol denilen futbol kasabının müdahalesi sonrası kaptanın ayağındaki morlukları gördüm,içim burkuldu. Bildiğin insanlık ayıbıdır bu ayak... Ordu'ya Galatasaray gelmiş,Kewell,Arda,Servet gibi yıldızlara karşı oynuyorsun. Ne gerek var be Erol??? Oynayıp,sivrilip kademe atlayacağına 2010'un ilk kasabı olarak anılacaksın! 66 dakika şu bacakla oynayan Arda Turan'a da helal olsun... Sadece Erol değil,sahadaki siyahi arkadaş da bütün maç Arda'yı tekmeleyerek kulaklarını bol bol çınlatmamızı sağladı!!!

10 Ocak 2010 Pazar

Ninni

Benim için zarafetin sözlük anlamı olan Candan Erçetin yeni albüm çıkardı. Şarkılar yine birbirinden güzel ama ben "Ninni"ye taktım.Bizi bize bu kadar güzel anlatabilirdi bir şarkı ancak! Kargaların memleketimi tamamen terketmesi,memleketimin bir an önce uyanması dileğiyle...

NİNNİ - CANDAN ERÇETİN

Uyusun da büyüsün ninni
Tıpış tıpış yürüsün ninni
Dertlerini sürüsün ninni
Oğlum kızım uyusun ninni

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde
Çok da uzun olmayan belli bir zaman önce
Çok da uzak olmayan çok güzel diyarın birinde
Bereketi dillerden düşmeyen bir köy varmış

Denizi de bilirmiş dağı da bilirmiş bu güzel köyün insanı
Yağmurda yürür karda kayar ama güneşli günleri severmiş
Meze yaparmış bu köylüler iki kadehe tüm acılarını
Böylece birden unutuverirmiş geçmiş dargınlıklarını

Aslına bakacak olursan çok zenginmiş tarlaları
Ama nedeni bilinmez bu köylüler her daim fakir
Yokmuş galiba köydeki kargaların bunda bir etkisi
Böyle gelmiş böyle gidermiş ne de olsa alın yazısı

Dayanamamış biri sonunda kargalara baş kaldırmış
Hakkımızı yiyorlar deyip bütün köyü ayaklandırmış
Sonunda başa çıkmış köyü istila eden kargalarla
Ama kendisi de göçüp gitmiş gibi tabii eninde sonunda

Ardından ağlamış köydeki herkes çok uzun yıllarca
Ağlarken ağlarken köy unutmuş kargaları tamamıyla
Üzülüp dövünüp dururken birden övünmeye başlamış
Ancak övünüp durduğu sadece hatıraymış

Günün birinde köyün üstüne kapkara bulutlar yerleşmiş
Kimse bu bulutları kargaların getirdiğini fark etmemiş
Köydekiler yaz yağmurudur gelir geçer zannetmişler
Ama bu kara bulutlar kopacak fırtınanın habercisiymiş

Kargaların çalacağı emekten medet uman bazı kurnazlar
Köylüye ninniler söyleyip apaçık hedef şaşırtmışlar
Soytarısıyla yalancısı bu köyün bir gün gelmiş el ele vermiş
O bildik beyaz camın içine girip siyah yalanlar söylemiş

Onların baktığı yerden bütün köy çok aptalmış
Çünkü aptal olmasalar böyle aldanmazlarmış
Değil mi ki bütün köy olana bitene ses çıkarmadan bakmış
O zaman başlarına gelene müstahaklarmış

Ah ne güzel ninniymiş bu cehalet
Herkes dalıp uyumuş nihayet
Top atsan uyanmazmış bu rehavet
E benim köyüme e e

Aslında köyün akıllısı çokmuş alimi dedesi filozofu çokmuş
Var diye bas bas bağırıyorlar ama hiçbirisinin söz hakkı yokmuş
Çünkü bilene düşünene yazana kargaların itirazı çokmuş
Ve onlardan öğrendikleriyle kurnazlar herkesi uyutmuş

Güzel köyüm ne zaman uyanırsın
Bu duruma ne kadar dayanırsın
Sanma ki uyurken kazanırsın
Hadi köyüm ne zaman uyanırsın

.....

Yeni Ağa Servet!

Bloga uzun bir yazıyla giriş yapmayı düşünüyordum ama üşendim açıkçası. Bugün okuduğum haber şahsen beni deli etti, Galatasaraylıları kızdırdığını rakipleri de güldürdüğünü düşünüyorum.

İdmanda top kaptırıp geri dönmeyen Elano'ya sağlam bir küfür etmiş...Ne haddine derler adama Servet Efendi??? Hakan-Hasan-Ümit gibilerden kurtulduk,yeniçerilik bitti diye sevinirken Arda-Servet çıktı başımıza!!! Servet'e sağlam bir ceza verilmesini bekliyorum,bu cezasız kalırsa yarın herkes birbirine küfre başlar önüne geçilemez!
Related Posts with Thumbnails