Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Eylül 2009 Çarşamba

8 Sene Sonra Yeniden!


Tarih: 31 Ekim 2001
Yer: Nou Camp

Fenerbahçe beş maçta beş mağlubiyet aldığı şampiyonlar liginde son maçında Barcelona karşısına çıkıyor, takımın başında Fenerbahçe'nin 5 yıllık şampiyonluk özlemine son veren büyük hoca Mustafa Denizli var! Fenerbahçe Rüştü'nün müthiş performansı, diğer futbolcuların hırslarıyla bir o yana bir bu yana koşmalarıyla maçı 0-0'da tutmayı başarıyor. Ancak bu beraberlik Mustafa hocaya yetmiyor olacak ki orta sahada defansif görev üstlenen Ali Güneş'i oyundan alıyor, yerine süper yetenek Ceyhun Eriş'i sokuyor, dakika 88! Barcelona'yı yenince bir üst tura çıkacak çünkü, tüm kozlarını oynuyor(!) Ve dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Rivaldo 35 metreden çakıyor. Fenerbahçe şampiyonlar ligini sıfır çekerek tamamlıyor..

Tarih: 16 Eylül 2009
Yer: İnönü Stadı

Beşiktaş zorlu bir gruba düştüğü şampiyonlar liginde ilk maçında Manchester United karşısına çıkıyor, takımın başında Beşiktaş'ın 6 yıllık şampiyonluk özlemine son veren büyük hoca Mustafa Denizli var! Beşiktaş Hakan'ın müthiş performansı, diğer futbolcuların hırslarıyla bir o yana bir bu yana koşmalarıyla maçı 0-0'da tutmayı başarıyor. Ancak bu beraberlik Mustafa hocaya yetmiyor olacak ki sahanın en çok koşan isimlerinden Serdar Özkan'ı çıkarıyor ve yerine süper yetenek Yusuf Şimşek'i sokuyor, dakika 59! Son üç sezonun premier lig şampiyonu karşısında alınacak bir puanın takımın üzerinde olumsuz etki yaratacağını biliyor çünkü(!) Ve dakikalar 77'yi gösterdiğinde Scholes affetmiyor. Beşiktaş kötü başladığı sezonda moralini düzelterek çıkışa geçme şansını yitiriyor..

Yani olay Mustafa hocanın söylediği gibi "şanssızlık, maçın hakkı bu değildi" değil. Aynı hatayı iki kere yapana ne denirdi acaba?

13 Eylül 2009 Pazar

Avrupa Liglerine Bakış

Bu haftasonu gerek serin havalar,gerek programın yoğunluğu sebebiyle çok fazla maç izleyemedim. R.Madrid maçını da gece,tekrarda izleyebildim. CR9'u beklerken,Granero'yu buldum. Muhteşem oynadı,her pozisyonda vardı,golünü de attı. Zaten Ronaldo da sonradan girdi oyuna. Granero,Guti ve CR9'un golleriyle Espanyol'u deplasmanda 0-3 yendiler.
Barça süperstarlarıyla geçti Getafe'yi. Messi yorgun olması sebebiyle yedek başladı,oyuna girene kadar sıkışmıştı maç.Girer girmez çözdü maçı,önce İbo attı sonra Messi'ye attırdı... Deplasmanda 0-2...

İspanya'daki takımım hala siftah yapamadı. A.Madrid taraftarı başkana sallamakta haklı galiba,takım şampiyonlar liginde ve takıma doğru düzgün transfer yapılmadı. Gerçi Heitinga satıldı,bu da transfer sayılır... İçerde Racing ile 1-1 kaldık maalesef...

Eto'o golünü attı,Inter kazandı.Diğer golü de Milito attı,golcüler iş başında.
Juve Lazio deplasmanında kazandı.Barça'dan kiralanan Caceres'in golüyle öne geçtiler ki o dakikaya kadar çok rahat değildi Juve. Son dakikalarda emektar golcüsü Trezeguet maçın sonucunu belirledi.
Berlusconi ve Galliani'nin mahvettiği Milan,Adana fatihi Livorno deplasmanında 0-0'a kilitledi maçı.
Roma son dakikada Riise'nin golüyle geri düştüğü maçta Siena'yı 1-2 yendi..

Ribery ile Van Gaal barıştı. Bundesliga'da haftanın olayı bu kesinlikle... Signal Iduna Park'ta Dortmund taraftarının coşkusu muhteşemdi,ama sahada Bayern şov vardı. Ribery frikikten golünü attı,hocasının kucağına atladı... Gomez,Schweinsteiger,Ribery ve genç Müller'in 2 golüyle 1-5 kazandı maçı Bayern ki geri düşmüştü...
Werder evinde Hannover'i yenemedi,üstçülerin takımı çok kişiyi yatırmıştır bugün iddaa'da...0-0 bitti maç...
Schalke 1-2 yendi deplasmanda Mondi ve Ü.Özat'ın takımı Köln'ü...Adamım Podolski gol attı...

Adebayor'un Maçı

Adebayor dün eski takımına karşı maça çıktı,bi şeyler yapmasını bekliyordum ama bu kadar abartacağını düşünmemiştim. Van Persie'nin yüzüne bilerek tekme attı fakat maçtan sonra istemdışı olduğunu söylemiş ki bana hiç inandırıcı gelmedi. Van Persie'yi karakter olarak hiç sevmem ama sakin duruşuna şaşırdım ve takdir ettim.
Adebayor'un 2. ve ilkinden daha ağır hareketi. Golü attıktan sonra 90 mt. depar atıp Arsenal taraftarının önünde yaşadı gol sevincini. Bu abartılı ve tahrik edici gol sevinci sarı kartla cezalandırıldı ama federasyonun en az 1 maç ceza vereceğini düşünüyorum ki bu durumda da ManU derbisinde oynayamayacak... Mark Hughes'un ceza vermesini bekliyorum Ade'ye,veremezse takım içinde otorite sağlaması zorlaşır...
Ayrıca Arsenal taraftarı ve Wenger'i sevmediğini sürekli söylüyordu Ade,ama bu biraz fazla olmadı mı???
Maçın sonucunu merak edenler için ;
M.City-4 (Almunia k.k-Bellamy-Ade-S.W.Philips)
Arsenal-2 (R.Van Persie-Rosicky)

FotoRoman!

METİN OKTAY ANILDI

ŞEHİTLER VE DOĞAL AFET UNUTULMADI

İKİ YAKIN DOST...

MAÇ BAŞLADI, KORNER VE GOL...

SERDAR ÖZKAN KAÇIRMAYA BAŞLADI...

TABATA VE MUSTAFA KAPIŞTI, SAHA KARIŞTI

BÜLENT YILDIRIM: "GELİN BAKALIM BEYLER"

SERDAR ÖZKAN BİR KEZ DAHA ZORU BAŞARDI

GOL GELİYORUM DEDİ...



VE GELDİ...

MÜTHİŞ BİR ORGANİZASYON SONRASI GELEN SEVİNÇ

HÜZÜN...

SEVİNÇ!

VE SKORBORD


çArşı!!!


Yine çArşı...Bundan daha iyi özetlenemezdi felaket...Zaman zaman eleştirsek de farklısın çArşı,hazırlayanın eline sağlık...

TEŞEKKÜRLER!!!

TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM...
Yaşattığınız tüm başarıları görmezden gelip hala "A Milli Takım Bosna'yı niye yenemedi" diye ağlayıp,tartışanlara rağmen. Maçlarınızı izlemeye tenezzül etmeyen halkımıza rağmen. Hala futbolu sporun tek dalı sananlara rağmen... Bizlere muhteşem duygular yaşattınız... Elinize,ayağınıza,yüreğinize sağlık...

Uzun uzun maçın kritiğini yapmaya gerek yok. NBA yıldızımız Hidayet Türkoğlu 2 sayı attı ve biz maçı aldık. Bu galibiyet savunmanın zaferidir... Litvanya ve Bulgaristan'ı kısalarımızla,Polonya ve İspanya'yı uzunlarımızla yendik ki bu bence çok iyi... Her rakibe karşı onların açıklarını bilerek,açıklarından yararlanarak oynuyoruz... Ömer Aşık ve Semih Erden son NBA şampiyonu LA Lakers'ın pivotu Pau Gasol'u ne hallere düşürdü? Ömer Onan durduralamayan Navarro'ya neler yaptı? Hidayet dizindeki sakatlığa rağmen ilk çeyrek hariç Rudy Fernandez'i oynatmadı... Kerem ve Ender 18 yaşında,yılda 5 milyon euro kazanan,NBA'yi karıştıran Ricky Rubio'yu durdurdu... Kısacası herkes işini yaptı Semih ve Ersan fazlasını yaptı. Ömer Aşık son dakikadaki bloğuyla NBA'e göz kırptı.

Tekrar tekrar söylemek istiyorum ;
TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM


A MİLLİ TAKIM (63): Sinan Güler 2 (2 ribaund), Engin Atsür 3 (3 ribaund- 1 asist), Ömer Onan (1 asist), Ersan İlyasova 15 (5 ribaund- 1 asist), Semih Erden 11 (1 asist), Kerem Tunçeri 11 (1 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 13 (4 ribaund), Ender Arslan 4 (4 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 2 (3 ribaund- 3 asist)

İSPANYA (60): Pau Gasol 16 (9 ribaund), Rudy Fernandez 16 (5 ribaund), Ricky Rubio 3 (6 ribaund- 3 asist), Juan Carlos Navarro 7 (2 ribaund- 3 asist), Felipe Reyes 8 (3 ribaund- 1 asist), Raul Lopez (1 ribaund- 2 asist), Sergio Llull (1 asist), Marc Gasol 7 (6 ribaund- 1 asist), Alex Mumbru (1 ribaund), Jorge Garbajosa 3 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 20-22
2. PERİYOT: 16-12
3. PERİYOT: 13-14
4. PERİYOT: 14-12

Galatasaray-3 Beşiktaş-0

Maçtan daha güzel bi hareket. Her ne kadar Bülent Korkmaz,Hakan Şükür gibi isimler çok konuşarak Galatasaray taraftarının antipatisini kazansa da onlara da ölmeden önce bu tarz güzel jestler yapılmalı. İlla öldükten sonra değer gösterilmemeli. Bu lafımdan Metin Oktay'la kıyasladığım sanılmasın,ama onlar da çok önemli değerlerimiz.

Mustafa Sarp maç boyu çok iyiydi ama bu hareket yakışmadı. Tabata kasıtlı ya da bilmeyerek sert bi hareket yapmış olabilir,bırak cezasını hakem kessin. Şurda kırmızı kart görsen 2 maç ceza aldın diyelim. Yarın Ayhan iyileşiyor,Topal-Ayhan uyum sağlarsa o formayı bi daha zor görürsün. Yazık etme kendine Sarp,28 yaşında Galatasaray'a gelip 11 oynama şansını bulmuşsun,önünde Arda,sağında Keita,solunda Kewell oynuyor. Elano yedek kulübesinde. Attığı golde takipçiliğini konuşturdu. Belki direk girecekti ama direğe çarpma ihtimali de vardı. İyi oynadı ama Rijkaard uyarır muhtemelen.

Galatasaray oynamadan maç aldı diyebiliriz. Öncelikle yıldız farkı,sonra teknik direktör farkı diyebiliriz. Beşiktaş kadrosunda Deli İbo'yu 11'de bekliyordum,Keita karşısında İsmail'in duramayacağını hepimiz biliyorduk heralde. Rıdvan söyledi,"orta sahada Ernst'in yanında oynamayacak tek oyuncu Ekrem'di,Mustafa Hoca onu oynattı." diye.Fink geldiğinden beri takımın gol yememesinin sebebidir bence. Yusuf oynayamaz,sakat diye kendisi söyledi 11'de çıkardı. Galatasaray taraftarına desen ki "bugün kim oynamasın Beşiktaş'ta?" diye,eminim %90'ı Holosko derdi,yedekti. Galatasaray'ın belalısı Nobre de yedekti. Rüştü ilk 2 golün kahramanıdır açık ara,Arıkan niye yedek kalır? Kısacası Denizli ve Rüştü maçı hediye etti Galatasaray'a...
Leo Franco : Çok iyiydi,ceza sahasının dışında elle kestiği top kırmızı olmalıydı,öncesinde Ernst'in elini görmedi hakem,Leo'yu da görmedi. Yusuf'un şutunu çıkartarak maçın kader adamı oldu.

Sabri : Muhteşemdi. Açık ara maçın yıldızıydı. Her şeyi yaptı,savunma-hücum,pas vs. En önemlisi de haddini bilerek oynadı,saçma sapan şutlar atmadı,öğreniyor galiba.

Servet-Emre Aşık-Hakan Balta : Orta ikili arkaya adam kaçırdıkça Balta kademeye girdi. Görevlerini yaptılar,Serdar Özkan'ı bu kadar sık kaçırmasalar daha iyi olacaktı...

Topal-Arda : Topal görevini yaptı. Her yere yetişmeye çalıştı,ama şu topu alıp yanındakine verse daha yararlı olacak. İlla bi topla dönüyor kendi ekseninde ki hiç gerek yok. Hızlı oynarsa çok daha iyi oynar... Arda kötüydü,belli ki aklı Bosna beraberliğine takılmış,dinlene dinlene oynadı ama yine de asisti var. Yıldızsın Sipsi :)

Kewell-Keita-Baros : Hücumun etkili üçlüsü. Tüm pozisyonlar bu üçlü vardı,fakat Keita çıktıktan sonra geldi 2 ve 3. goller,şanssızlık... Kewell sırıtmadan,sakilleştirmeden oynuyor iyi de ediyor.Vole ve kafayla vurduğu iki top var ki direğin dibinden çıktı,şanssızlık... Keita İsmail'e futbolu bıraktıracak diye korktum,her pozisyonda geçilmez ki adam... Çok uğraştı asist yapmak için,olmadı... Canı sağolsun,çok iyiydi. Baros bildiğiniz Baros...Çirkef ama sevimli,ayrıca golcü. Yine 2 gol attı,Kewell'a bol bol boş alan yarattı.

Caner-Barış-Elano : Caner ısınıyor galiba,ben beğendim,daha da iyi olacak. Barış bildiğin Gattuso ama farkında değil hala,Lampard sanıyor kendini,doğal olarak yedek. Elano yorgundu,yüzünden belliydi. 3.golde Kewell'a harika top attı.

Rüştü : Maçın açık ara en kötüsü.Golleri Hakan yese tecrübesiz deriz ama Rüştü'ye yakışmadı diyoruz...Kaleci yıllar geçtikçe daha iyi oynar,Rüştü geriye gidiyor.

Ferrari : Defansın ayakta kalan tek ismiydi. En iyi transfer açık ara. Tabata-Sarp pozisyonunda arkadaşını sahiplenişi güzeldi.

Srdar Özkan : Şanssız bu çocuk.Belki hayatının en iyi oyununu oynadı ama son vuruşları çok kötüydü. çArşı sallar şimdi bu çocuğa,aynısın Holosko yapsa taparlar!!!

Ekrem : İyi niyetli ama orda oynar mı be Mustafa Hoca. Bu adam hızlı,atar topu önüne koşar. Önlibero yapmanın mantığı nedir?Yoktur...

Maçın Yıldızı : Sabri Sarıoğlu
Maçın Kader Anı : Yusuf'un şutunu L.Franco'nun kurtarması
Maçın Bahtsızı : Serdar Özkan

Bu Kalp SENİ Unutur Mu?


“Formaya..Armaya ..
Sevgiden..Saygıya..
İnsanlığa kardeşliğe dair aklınıza ne gelirse...
Ne düşünürseniz..
Bir Metin Oktay dersiniz..
O size verir her istediğinizi..
Her beklediğinizi.
Her sevdiğinizi..
Galatasaray’a dair..
Futbola dair..
Sevgiye dair..”

13 Eylül 1936-
Related Posts with Thumbnails