Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Kasım 2010 Cumartesi

Kevin Love


Minnessota Timborwolves'li Kevin Love, New York Knicks'e karşı oynadıkları maçta 31 sayı 31 ribaund yaptı. En son 11 Şubat 1982'de Moses Malone 32 sayı 38 ribaund almıştı ve Kevin Love yıllar sonra biz yeni nesile de bunu gösterdi. Amare Stoudamire'a rağmen yapması da ekstra güzel kıldı bu olayı. Geçen maçta da 24 ribaund çekerek gücünü göstermişti, ligin en iyi uzunlarından biri olma yolunda Love.

12 Kasım 2010 Cuma

İspanyol Schuster!


SkyTürk kanalında hafta içi her gün Blog Spor diye bir program var ki hepiniz biliyorsunuzdur. Her gün başka bir blogger arkadaş çıkıyor ve 45 dakika gibi kısıtlı bir sürede insanları bilinçlendirmeye çalışıyor. Para alıyorlar mı, gönüllü mü yapıyorlar, şartları nelerdir hiç bilmiyorum ama para alsalar dahi bunun sembolik bir para olduğunu düşünüyorum. Onları izlerken aklıma gelenlerden derleme bir yazı yazacam ki saat çok geç olduğundan tam olarak toparlayamayabilirim, şimdiden affola.

Sergen Yalçın-Mehmet Demirkol ve Mustafa Doğan, Ercan Taner'in moderatörlüğünde program yapıyorlar NTVSpor'da. Sergen ve Mustafa Doğan konuştukları sürenin büyük çoğunluğunu yabancıların aldığı paradan dem vurarak, yabancıların çok da kaliteli olmadığından bahsederek geçiriyorlar. Hala Cana'dan her takımda var diyorlar, hala Elano'nun kalitesini sorguluyorlar, hala Q7 gibi bir adamı eleştirebiliyor Sergen Yalçın. Eleştirebilirsin, makul ölçülerde Zidane bile eleştirilebilir bence ama adamın aldığı paradan bahsetmek ne ola ki! Elano yattığı yerden 3,5 alıyormuş. E alsın, Mustafa Sarp 1,5 alıyorsa Elano 10 alsın anasını satayım! Sergen Yalçın bu akşamki programda "İspanyollar kibirlidir, e Schuster de İspanyol olduğundan kibirli." dedi yahu, cehalet almış yürümüş yani. Ercan Taner "O Alman." deyince de "Ne olursa olsun." falan diyerek geçiştirmeye çalıştı. Kardeşim bir iş yapıyorsan layıkıyla yap. Trabzonspor maçından bahsederken Sarp'a 3 puan verip, Cana'ya,Neill'e 1 verirsen ben sana faşist derim. Servet hata yaptığında ağzınızı açmıyor, Cana hata yaptığında bi anasına sövmediğiniz kalıyorsa faşistsiniz kardeşim hepiniz.

Rıdvan Dilmen hadi çıksın 60 tane Cana bulsun. Madem ki memlekette 60 tane Cana var neden Premier Lig'de tek oyuncumuz Tuncay ve o da daimi yedek? Neden Marco Aurelio, Mehmet oldu ve milli takımda her maç 11 çıkıyor? Neden 4 büyüklerin ön liberosu da yabancı? Colman, Christian, Ernst, Fink, Guti. Madem 60 tane Cana var neden bu adam 3-4 sene Marsilya'da, 1 sene Sunderland'de her maç 11 çıktı ve kaptanlık yaptı da senin bir tane adamın oralarda tutunamıyor? Neden Rıdvan Dilmen? Senin futbolu bilmediğine inanmıyorum, harika bir maç yorumcususun ama faşistsin ne yazık ki. Vurabildiğiniz kadar vurun yabancılara, çünkü onları savunan yok. Çünkü onları yarın yolda gördüğünde sana sitem etmeyecekler, çünkü onları eleştirdiğinde seni arayıp hocam üzdün beni falan diyemiyorlar, çünkü onlar size göre gavur! Baros'un, Kewell'ın kaç maç oynadığını araştırıyor. Ulan Baros bir oynasa takımdaki Türk topçularının 5 oynadığına bedel. Ayrıca sen kaç maç oynadın futbol hayatın boyunca Rıdvan Dilmen, bize onu anlat! Biz 3 yıldır bu lig çok sert, yıldızları korumak lazım derken beğenmeyen oynamasın diyen Rıdvan şimdi Niang 2 tekme yeyince sertlikten de şikayete başladı. Hep kendinize müslümansınız be!

Hakan Şükür Denizlispor maçı öncesi canlı yayına girerken yanındaki spikere "Ben Hagi'den iyi pas atardım." diyordu yayına girdiğinin farkına varmadan. Utanmadan sıkılmadan "Biz olmasaydık Hagi olmazdı." diyebiliyor.
Senelerce attığı aptal paslara Arif'in koşturduğunu bilmesem şüphelenecem kendimden yeminle. Kendini kıyasladığı adam Hagi yahu, bir neslin peygamberi yahu bu adam! Extensor'un hala rüyalarında gördüğü bir adam bu, adını duyunca içimizi kıpır kıpır eden bir adam bu. Attığı her golü, kime attığından dakikasına kadar sayabileceğimiz bir adam bu, gülünce güldüğümüz ağlayınca ağladığımız bir adam bu. Kısacası Hagi ulan bu sen ne konuşuyorsun farkında mısın?



Bu yazının ana fikri bizim yorumcuların kimin kaç para aldığına takması olacaktı ama nerelere kaydık yine :) Neyse Sergen'den sonra artan bir olay bu.Vay efendim alıyorlar paraları yatıyorlar, işte bizim topçulardan ne fazlaları var falan. Yahu biz bir Mesut bizi seçmedi diye ağlamadık mı? Emenike'yi Türk yapmak için uğraşmıyor muyuz? Aurelio bizim takımda oynamıyor mu? Madem bu kadar kaliteli topçularımız var neden 3-5 tanesi hariç hepsi annemizin liginde? Neden Avrupa'da artık Ekim'i göremiyor takımlarımız? Madem çok kaliteliyiz neden yahu, neden biri cevap versin bana! Sergen Yalçın Q7'yi eleştirebiliyor yahu. Eleştirdiği adam oynasın veya oynamasın Chelsea ve İnter'de oynamış, sen ne yaptın Sergen? Futbolu Etimesgut Şekerspor'da bıraktın farkında mısın? Siirt Jet-Pa diye bir takıma transfer oldun mesela. Sen Q7'yi eleştirebilirsin, lige uyum sağlayamadı falan diyebilirsin ama devamlılığı olmayan bir oyuncu diyemezsin. Guti'yi ağzına bile alamazsın bence ama hadi diyelim aldın. Guti hep geri oynuyor diyemezsin. Ayhan'a ağzını açmamışken Guti'ye bunu söyleyemezsin. Paraları alıyorlarmış. Sen kaç para alıyorsun yahu NTV'den, onu söylesene. Götünü yaydığın yerden paraları cukka ha, çaktırma. Cana'ya salla, Guti'ye salla, İspanyol Schuster'e salla falan, rahat ol :)

Hıncal'a, Ahmet Çakar'a, Erman Toroğlu'na falan bir şey demiyorum artık zira gerek yok, herkes biliyor hepsinin ne olduğunu. Tek bir şey istiyorum bu kadar para hakkında konuşan adamlar çıksınlar kendi aldıkları paraları açıklasınlar görelim kim götünü yayarak kazanıyormuş!

10 Kasım 2010 Çarşamba

Unutturamayacaksınız!


Okullardan resimleri kaldırılacakmış, İstiklal Marşı artık okunmayacakmış. Birileri adını anmıyor, birileri Humeyni'yi ondan çok seviyor olabilir ama asla unutturamazlar, unutturamayacaklar. Atamızı unutturmak için onun rejimini bile yıkmanız yetmez, Atatürk öldü mü ki Atatürkçüler ölsün!

Alttaki fotoğraftaki insanlarımız yaşadığı sürece okyanus ötesindeki de adamları da amacına ulaşamayacak!

Galatasaray AŞKTIR!


“Galatasaray armasını neden cep telefonumda duvar resmi yapmıyorum? Benim Galatasaray’a olan aşkım başka türlü bir aşktır. Öyle cep telefonuna falan sığmaz, taşar. Mezara bile sığmaz Galatasaray’a olan aşkım. İnsan aşkına kızar, küser ama asla vazgeçmez; mezarda bile sevmeye devam eder!


                                                                         Cevad PREKAZİ


Not : Ali Ece'nin blogundaki röportajdan alıntıdır. Röportajın tamamı için link.

Pislik!



PFDK yetkisiz menajerlik yaptıkları gerekçesiyle teknik direktör Bülent Uygun'a 8, futbolcular Ümit Karan, Serdar Özkan, Murat Şahin, Koray Avcı, Volkan Arslan ve Mehmet Sedef'e 4'er maç müsabakalardan men cezası verdi. 

Çok ilginç memleketiz vesselam! Adamlar bariz bir şekilde pisliğe bulaşmış ve biz futboldan uzaklaştırmak yerine sadece uyarı mahiyetinde cezalar veriyoruz. Bülent Uygun "çiğ süt emmediklerini" söylemişti, o zaman bu cezanın nedenini açıklamasını bekliyoruz kendisinden. Gerçi laf cambazlığı iyi yaptığı bir şey ve yine kıvıracaktır, benim güzel ülkemin balık hafızalı güzel insanları da 2 gün sonra unutacaktır bunları. 

PFDK bu arkadaşları futboldan men edemedi, yemedi ama kulüpler etmeli. Bir Galatasaraylı olarak bu saatten sonra bariz şekilde pisliğe bulaşan bir adamın takımımın formasını giymesini istemiyorum ve giydiği sürece bu takım benim sevdiğim takım değildir. Biz bu takımı Metin'leri, Cüneytleri, Rambo Yusufları dinleyerek, Hagi'leri, Cesur Yürek Bülentleri, Tafoları izleyerek sevdik. Galatasaray yönetimi tarihin en kötü yönetimidir ama bu adamı kadroda tutarak tarihin en kirli yönetimi olurlar ve aynı şekilde diğer kulüpler de! 

Son olarak PFDK ve TFF. Kurumlarınız zaten çok temiz değildi ama şu cezalardan sonra pislik boğazınıza kadar geldi, hala mideniz bulanmadı mı? Gerçi zamanında Anayasa Mahkememiz de hükümetin laikliğin karşıtı eylemlerin odağı olduğu ancak çok tehlikeli olmadığı boyutlarda olmadığı için kapatılmadığını açıklamamış mıydı? Pislikten ölmüşüz haberimiz yok resmen!


7 Kasım 2010 Pazar

Adam (!)


"Bana güvenilen yerde başarılı olurum."

"Barcelona'da olsam Maradona olurdum."

"Puyol'dan, Pique'den ne eksiğim var?"

"Rijkaard'ın son şansı." 

"Keşke Rijkaard beni istemese."
Related Posts with Thumbnails