Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

1 Mayıs!





Tüm işçi emekçi sınıfının bayramı kutlu olsun.1 Mayıs 1977'yi unutmadan,unutamadan,failleri bulunamadan Taksim'e çıkıyor bugün işçiler.Sene 1 Mayıs 2010.Gerçek işçi ve emekçilerin bayramlarını sonuna dek coşkuyla kutlamaları,1977'de verdikleri şehitlerini anmaları ve sonrasında sessizce dağılmalarını diliyorum bugün.Umuyorum provakatörler ortaya çıkıp kimseyi kışkırtmaz.Aynı şekilde umuyorum meydanlarda sayıları en az işçiler kadar olan polisler de kimseyi durduk yerde coplamaz!

Ayrıca Taksim'e çıkarak işçi şehri olduklarını unutmayan Kardemir Karabükspor'u da tebrik ediyorum bu güzel davranışları için.Seneye Süper Lig'de Galatasaray ile birlikte tutacağımız takım bellidir!

Not : Videoyu göremeyenler için link!Muhteşemdir,tavsiye edilir.


">

30 Nisan 2010 Cuma

Avrupa Ligi Finalistleri



Avrupa Ligi'nde rövanş maçları dün gece oynandı.İlk maçlardan sonra yazdığım sonuçlar birebir gerçekleşti.Atletico Madrid dün ilk defa hakem faktörü olmadan,herhangi bir şans golü atmadan istediği sonucu aldı ama yine yenemedi.5 beraberlik,2 galibiyet,1 mağlubiyetle finale yükseldiler.Bu cümle bile yeterli Atletico'nun şansını anlatmak için.Daha doğrusu Atletico her zaman haddini bilerek oynadı,ilk maçın skoruna göre rövanşta oynadı ve hiçbir maça yenerim diye çıkmadı.

Galatasaray'ı eledi diye tüm Türk halkı elenmelerini istiyor ama Atletico doludizgin ilerliyor.Dün Xabi Alonso'nun yerine alan Aquilani'nin golüyle önceki maçla aynı skor yakalandı.Uzatmaya giden maçta Benayoun'un attığı golle L'Pool'un finale çıkacağını düşünüyorduk ama Reyes'in muhteşem pasında Forlan golü attı ve Anfield Road'u sessizliğe boğdu.Bu arada ben nasıl sevinmişsem önümdeki çayı falan devirdim.

Glen Johnsson-Reyes eşleşmesi maç boyunca sık sık karşımıza çıktı.Bir tanesi hariç hepsinde Glen kazandı ama Reyes en önemli pozisyondan galip çıktı ve turu getirdi takımına.Atletico Madrid bile gol lazım olduğunda Jurado,Salvio gibi oyuncuları oyuna alma lüksüne sahipken L'Pool'un oyuna El Zhar,Degen gibi oyuncuları alıyor.Benitez eğer takımda kalacaksa 3-4 tane direkt 11'e girecek transfer yaptırması lazım.

İlk maçlar sonunda Atletico-Fulham finali beklediğimi söylemiştim burdan sonra Fulham da kazanırsa,Atletico da kazanırsa üzülmem.Atleticosever değil de futbolsever olarak Fulham'ın kazanmasını istiyorum.

Öncelikle Cüneyt Çakır'ı kutlayarak başlamalıyız olaya.Muhteşem bir maç yönetti yine.Annemizin liginde her maçı katleden adam Edirne'den çıkınca birdenbire Collina'ya dönüşüyor!Umarım başarısı daim olur,nice Dünya Kupaları görsün.

Mladen Petric'in golünü bulun,izleyin.Muhteşem bir frikik.Zaten bu adamın saf yetenek olduğunu biliyordum ama kendine bakmıyor,baksa Real Madrid'de oynar!

65.dakikaya kadar baktım livescore'dan sonucuna maçın sonra Hamburg nasıl olsa tur atladı diye düşünürken Liverpool-Atletico maçının spikerinin Fulham demesiyle şok oldum ama ilk defa yapmıyor bunu Fulham sene başından beri bizi şok ediyor.

Zoltan Gera golcü oldu çıktı yaw :) Roy Hodgson gerçekten yüzüne bakılmayan topçulardan birer yıldız yarattı.

Çok güzel bir final maçı olacağını düşünüyorum,bol gollü olur umarım ama gol olmasa da mücadeleye doyacaz.

Flores Sanchez'e inanmayanların başında ben vardım ama gerçekten hem Kral Kupasında hem Avrupa Ligi'nde final oynatarak bizleri şok etti,utandırdı.Roy Hodgson-Flores Sanchez kapışmasını merakla bekliyorum.

27 Nisan 2010 Salı

Bir Büyük Adam!


Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u kaybettik maalesef.Çevremde tanıyan çok az insan olduğunu görmek ölümü kadar kahretti beni.Güzel ülkemde Özdemir Özok gibi bir insanın ölümü maalesef Michael Jackson'un ölümü kadar yankı uyandırmadı.

Özdemir Özok bi şeylerin başına gelmesinden sonra nereye gidiyoruz biz diyenlerden değildi.Başına gelmeden bizim için konuştu,karşı geldi örümcek kafalılara,şeriat isteyen İran sempatizanlarına.İktidar yanlısı gazetelerin hakkında çıkardığı şerefsiz söylemlere cevap vermekle uğraştı bir yandan da çünkü biliyordu ki biz çıkıp aksini ispat etmedikçe kendisine değil bu söylentileri çıkaran şerefsizlere inanırdık!Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta kendisine ağır ithamlarda bulunan badem bıyıklılara doğruları anlatmakla uğraşmasını hiç unutmayacağım.Hem de hiç sinirlenmeden,hiç ses tonunu yükseltmeden güzel güzel gerçekleri anlatmaya çalıştı.Yeri geldi cumhuriyete karşı olanlarla karşı karşıya geldi,ama inandığı gerçekleri korkmadan savunmaya devam etti.Söylenecek çok şey var,yazacak çok şey var ama burada çok açık konuşamıyoruz yasalar gereği!

Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanacak.Ne yazık ki orada olamayacağım ama umuyorum ki Atatürkçü,laik cumhuriyeti savunan insanlar orda olur.Ayrıca Türkan Saylan'ın cenazesinde göremediğimiz devlet erkanı eğer oraya gidecek olan insanları eskortlarıyla rahatsız edeceklerse yine gitmesinler bi zahmet!


Sahadaki BİZ


Seni çok seviyoruz Harry Kewell.
Hava limanına ilk adım attığın gün kameramanın birisi Kewell diye bağırdı. Bir muhabir sana mikrofonu uzatmıştı…
Sen elindeki sarı kırmızı atkın ile ; şampiyon Galatasaray demiştin…
Bir şeyler söylemeye çalışıyordun…
Anlamıyorduk seni , ama aramızda görmek ağlatıyordu bizi …
Sevinçten çılgına dönmüştük …

İlk kapıdan çıkınca taraftarlarımızı gördün …
Haldun Üstünel'e ; onlarla kucaklaşabilir miyim? diye sordun …

Biliyormusun , biz yüzlerce kez oraya gittik ! ama herkes bizden kaçtı …
Sen bizle kucaklaşmak istedin …
Yürürken bir çocuğa elindeki atkıyı verdin .
Çocuk ; Kewell diye bağırıyor , sen (şampiyon , şampiyon CİMBOM ), diye cevap veriyordun …

İlk röpörtajında , hiçbir zaman söylemeyeceğin sandığın şözleri dile getirdiğini söyledin ;
BEN , BİR AİLEM DAHA VAR OLDUĞUNU BİLMİYORDUM …

Seni okadar çok sevdik ki …
Bakma Galatasaray önemli dediğimize , seni boşladığımıza …
Şimdi herkes ağlıyor …
Yalan söylüyor , Kewell gitsin diye …
Herkes içini çeke çeke gizli gizli ağlıyor !
Ben ağlamadım diyor …

Hani bir gol atmıştın ya ,

Tam iğne deliğinden vurmuştun …

O topu sadece kendin izlemiştin …

Sonra gidip sarılmıştın takım arkadaşlarına , ve koşarken elinle Bülent kaptanımızı göstermiştin …

İşte biz onu unutamıyoruz Kewell …

Sen gülünce daha çok sevinen biz ,
Gol atınca bize koşan seni ,
Unutamıyoruz …

Biz ağlıyoruz Kewell …
Kimseye söyleme ,
Biz ağlıyoruz …

Yazar : Fatih CAN


Fatih Can böyle yazmış yazısında.Çevremde az kişi var Kewell'ın gitmesini isteyen ama 1 kişiden bile duyunca insan kafayı yiyor.Harry Kewell lan bu!Hamburg maçında 10 kişi kalınca stopere ben geçerim diye el kaldıran adam.Bir sonraki maç Semih Kaya tecrübesiz,hata yaparsa biter diye stoper oynamayı kabul eden adam!Harry Kewell ya.Gülüşüyle,sevinişiyle,sinirlenmesiyle sahadaki ruhumuz bu adam.Hagi'den sonra gelen en içten,en adam gibi adam.

Harry Kewell isterse yatarak kazansın parasını ama "from Galatasaray" desin.Tribünde oturup gülsün,çekirdek çitlesin.Senede 2 maça çıksa,onu 2 maç parçalıyla görelim yeter.Galatasaray Kulübü ticarethane değil,biz de müşteri değiliz.O yüzden yatarak para kazandığını konuşup eleştirmek bize düşmez,Daddy Cool'un parasına karşılık ben her sene aldığım 1 forma yerine 2 forma almaya razıyım.Benim gibi binlerce Galatasaray taraftarı bulunur.Haldun Üstünel de içimizden biri olduğu için devre arasında Kewell yerine Nonda'yı gönderdi.O da biliyor bizim sahadaki ruhumuzun Kewell olduğunu,Baros olduğunu,Arda olduğunu...

Üstteki resimde Kewell'ın söylediği laf yeter ömür boyu onu sevmemiz için.Bu sözü söyleyen adamın meşhur Kop tribünün takımı L'Pool olduğunu unutmayalım mümkünse :)

25 Nisan 2010 Pazar

Bünyamin!


Bloga yazmadım ama hem forumlarda hem dost sohbetinde Galatasaray-Bursaspor maçının berabere biteceğini ve maçta kırmızı kartların olacağını söylemiştim.Hele ki atamayı gördükten sonra düşüncelerim netleşti hatta iddaa'da direk 0 verdim bizim maça.Bünyamin Gezer sağolsun beni yanıltmadı ve maçı berabere bitirmek için elinden geleni yaptı.Neill'e verdiği gereksiz ilk sarı kartın bedelini 2.sarıyı vermek zorunda kalınca anladı hemen arkasından eşitlemek için gereksiz yere Zapo'yu attı.Haklı veya haksız olman farketmez Bünyamin Bey'e itiraz etmek yasak.İstediğin kadar mâkul ölçülerde olsun itirazının şiddeti farketmez,sarı kartı yersin!

Bugün maçın topla oynanma süresi çıkarılsa azlık bakımından rekor çıkar heralde.Maçın önüne geçme isteği maçı berabere bitirme isteğiyle birleşince Bünyamin Gezer şov izledik sahada.Muhteşem bir tempo,top oynamak isteyen 2 takım vardı sahada ama oynatmamak için çok uğraştı maçın hakemi ve başarılı oldu!

Aziz Yıldırım'ı tebrik ediyorum.Aynı şekilde Levent Kızıl'ı da.Seneye ŞL'de yine tek takımla temsil edileceğiz.Aziz Yıldırım ne zaman çıkıp konuşsa bu lig tersine dönüyor ve bunu hiçbir başkan,hiçbir federasyon görevlisi engelleyemiyor.Ne güçmüş kardeşim sendeki!

Lig bitmiştir,Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hayırlı olsun kendilerine!Önümüzdeki sene kimin şampiyon olacağını belirlemek için kulisler başlasın!Kendi kendimizi eğlendiriyoruz,birileri çalıyor biz oynuyoruz ve bundan zevk alıyoruz,acı olan da bu heralde.

Ayrıca Kasımpaşa'nın bundan önceki maçlarıyla bugünkü maçları karşılaştırılınca arada uçurum çıkıyor,Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'ya ekstradan para kazandırdığı maça denk gelmesi tuhaf değil mi?

Related Posts with Thumbnails