Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Aralık 2009 Cumartesi

Tuncay ve Goolll...


Çok şükür ilk golünü attı Stoke City formasıyla Tuncay... 90 dakika sahada kaldığı maçta Wigan Athletic'e attığı golle 1-1'i yakalamasını sağladı takımının. Wigan 2'yi attı,Shawcross isimli oyuncu 2-2 yaptı. Son dakikada Wigan'ın penaltı kaçırmasıyla 1 puan aldı Tuncay'ın takımı...

Onu oynatmayan Tony Pullis utanır umarım!

Elano Sorunsalı ve Arda




PAO maçından beri söylüyorum. Elano'ya pas verilmiyor. Özellikle birkaç kişi sıkışmadığı sürece Elano'ya bakmıyor,sıkıştıktan sonra da başka kimse boş değilse pas veriyor. Bunların en çok göze batanı Arda. O kadar belli ediyor ki kimileri dün Elano'nun attığı golden sonra sevinmediğini söylüyor. Ben göremedim,ama bu kadar kişi sallıyor olamaz. Eyvallah Arda candır,Arda gözbebeğimizdir! Ama Arda'nın Lincoln'den sonra Elano'nun da başını yemesine izin verilmemeli! Hadi Lincoln karaktersizdi,şerefsizdi ondan sevmiyorlardı,Elano'yu niye sevmiyorsunuz? Niye bu adam gol sevinçlerinde sadece Kewell'ı görebiliyor yanında? Ne oldu üstteki fotoğrafta yansıtılan güzelliğe. Fotoğraf Galatasaray-Kayserispor maçından. Elano'nun muhteşem golü sonrası onu tebriğe ilk gelen Kaptan Arda! Hani şu muhteşem Arda-Elano-Arda-Elano-Arda-Elano paslaşmasını yaptıkları maç!İzlemek isteyenler için link!

Arda canımızsın,Galatasaraylıların hepsinin Galatasaraylı olmayanların birçoğunun sen düştüğün zaman kendileri düşmüş gibi acıyor canı! Kurtul şu yeniçeri mantığından. Kurtul Hasan Abinin,Hakan Abilerinin,Emre Abilerinin kışkırtmasından işini yap,kaptan olarak yardım et Elano da işini yapsın,Keita da,Nonda da...Emin ol bu işten yararı hem sen hem Galatasaray görecek! Aksinde de zararı!

Şimdi gelelim geldiğinden beri deli gibi eleştirilen Elano'ya. Bir insan kendi milli takımında asist yapıyor diye eleştirilir mi?Elano eleştirildi. Yapmayın,etmeyin ağalar.Adam kaç yıldır orda,Luisao'nun koşacağı yeri biliyor adamın kafasına top atıyor.Bizim Servet'in koşacağı yeri bilsen,topu kafasına atsan gol olacağı garanti değil! Adam Nonda'ya attığın pasın aynısını Nilmar'a attı -ki rakip İngiltere Milli Takımıydı- Nilmar gol yaptı. Adam dün söyledi 4 yıldır orda oynuyorum,Galatasaray'da ise henüz 4 aydır. Azıcık akıl mantık lütfen! Ayrıca orda her şeyi kendisi kullanıyor ki orasının Brezilya Milli Takımı olduğunu tekrardan söylemek istiyorum. Burda Sabri,Arda,Kewell,Keita hatta dün Caner Erkin,herkes duran top ustasıdır :)

Adnan Polat yönetimi acilen Frank Rijkaard'a ve Elano'ya sahip çıkmalıdır. Hem basında hem takım içinde. Elano kendini bulmaya başladı,bunu birileri özellikle içerden birileri engellemezse Galatasaray tutulmaz!

Antalyaspor-2 Galatasaray-3 / Keita ve Elano


Galibiyetin mimarıdır Abdulkader Keita. Fenerbahçe maçından beri ortada yoktu,bugün muhteşem geri döndü :) İyi ki varsın Kader,0-2'ye isyan etti resmen bugün!


3 hafta sonra Galatasaray galibiyeti görmek iyi geldi,Fenerbahçe taraftarına da tavsiye ediyorum :) Tabi maçın başında büyük bir şok yaşadık. 2 tane saçmasapan gol yedik ki takımın başında Yılmaz Vural olsa sağlam dayak yerdi topçular. Rıdvan da Erman Hoca da Rijkaard'ın böyle bi şey yapmayacağını,ofsayt taktiğinin sorumlusunun Servet olduğunu söylediler ki doğru olma ihtimali var. Leo Franco yenecek her golü yiyor sağolsun. Extensor kızar bunu okursa ama fikrim bu yönde. Yenecek golleri yiyor ne yazık ki,bazen yenmeyecekleri de. Büyük takım kalecisinin Ömer Çatkıç'tan fazlası olması lazım kanımca.

Maça geçersek yenen goller boştu ama her iki golde de kafa vuruşu çok güzeldi. Zan'ın sakatlığında stopere çekilen Topal,Sarp'ın yokluğunda tekrar orta sahadaki yerine döndü bu gece. Solbekte Caner,stoperde Balta-Servet,sağbekte de Sabri'nin yokluğunda Uğur vardı yine. Berbattı defans. Başka ne denebilir,BERBAT! 7 tane pozisyon verdiler Antalyaspor'a ki bu Antalyaspor'un rekoru olabilir. Servet dahil hepsi kötüydü maalesef. Servet'in aklından Avrupa'yı acilen çıkarması gerek. Ayrıca şu kadar eksiğin olduğu yerde forma giyemeyen Ayhan Akman da yedekliğe alışsa iyi olur! Barış bugün kötü ötesiydi,yine de Ayhan 5 dk oynayabildi. Topal-Elano ikilisi orta sahayı güzel topladı. Elano bugün ofans-defans muhteşem oynadı. Yürüyedursun!

Ve Daddy Cool. Forvette oynadı bugün ve yine çok çalıştı,elinde ne varsa sahaya koydu. Hagi'yle beraber Galatasaray'a gelmiş en kariyerli,en candan oynayan,en sempatik yabancıdır! Gitme bizi bırakma Daddy Cool,burda kal sembol ol!

Yalçın Ayhan denen gereksiz şahsiyet tüm maç Daddy ile uğraştı ki bu bence küfür nedenidir :) Hele son dakikalarda köşede yaptıkları deli etti beni.Şu adam Galatasaray forması giydi ya ona yanarım!

Elano golü kime hediye etti göremedim ama bana Adnan Polat'a gibi geldi :) Necati'nin kafası direkten döner dönmez kuzenlerime bu maçın kırılma anıdır bu maç dönecek dedim ki çok geçmeden Elano golünü attı. 3'ü atar mıyız sorusuna da rakibin aklı kaçan golde şimdi 3'ü de atarız dedim ki onu da yaptık :) 3.golde Şenolcan isimli solbek Keita'ya aynı Carlos gibi,Sancak gibi yapıştı ki korktum yumruk atacak diye ama atmadı gitti golü attırdı Kader,akıllanıyor mu ne :)

8 Aralık 2009 Salı

Türk Televizyonlarının En Karizmatik Sahnesi!!

Bu aralar dizilere biraz fazla taktım farkındayım ama sinir bozucu haftsonunun ardından pek de futbol konuşmak istemiyorum. Ezel'de kanımca Türk televizyon tarihinin en karizmatik sahnesine imza atıldı dün. Ramiz Dayı resmen "posta nedir, nasıl koyulur"u uygulamalı olarak gösterdi, buyrun..

Forvet Cenneti Bursa!

Sercan, Turgay, Batalla, Tadeu ve hatta Muhammet Demir.. Bunların üzerine önce Sivas'tan Kamanan'la anlaştığı duyruldu şimdi de Ankaragücü'nden Iglesias'la ön sözleşme imzalamışlar.. Devre arasında Sercan yolcu galiba!

6 Aralık 2009 Pazar

Atletico Geliyor!

Forvet hattında bu muhteşem ikili varken bu takım nasıl başarısız oluyor,akıl almaz!Şu ikisini al Barca'nın forvet hattına monte et,ne Ibra aratırlar ne Henry :)

Ama takım dün 17.sıradaydı Xerez maçına çıkarken... Efsane hoca Resino ile takım arasındaki sorunlar sene başında belli olmuştu ama başkan düzeleceğini düşünerek uzun süre sabretti ki bu süre zarfında ligin dibine demir attık. Şimdiki hocamız Flores'in çok büyük bi başarısı yok,hatta genel olarak başarısızlıklarıyla meşhur. Zaten Resino giderken yapılan ankette Fatih Hoca'nın bayağı gerisinde kalmıştı,taraftar da istemiyordu yani... Ama Flores'in düşük maliyeti ve "ne iş olsa yaparım abi" zihniyeti takımın başına geçmesini sağladı. Transfer yapmayan yönetimin bunu yapması şaşırtmadı beni. Gerçi en büyük transferimizin Heitinga'nın satılması olduğunu hâlâ ısrarla söylüyorum...

Flores geldiğinden beri forumlarda konuşulanlar olumsuzdu.Ben de arada sırada onlara katılıyordum ama beklememiz gerektiğini biliyorduk hepimiz. Dün ilk defa Atletico taraftarları umutlandı. Espanyol karşısındaki mükemmel oyun sonrası dün de Xerez deplasmanında baskılı oyun sonrası 0-2'lik galibiyet bizi umutlandırdı. İlk yarıda Forlan,ikinci yarıda Agüero attı gollerimizi ve tırmanışımız başlamıştır. Başkan'ın devre arası transfer sözü verdiği duyumunu aldım dün,iyi bir defans ve iyi ve gerçek bir orta saha oyuncusuyla ŞL'yi zorlamamız çok zor değil...
Related Posts with Thumbnails