Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Aralık 2009 Cumartesi

Beşiktaş-2 Bursaspor-3 /Hatalar Silsilesi

Maçı çok istememe rağmen izleyemedim. Sporx'in canlı anlatımından takip ediyordum,Beşiktaş 2-1 öne geçince Denizli, Uğur İnceman'ı alır orta sahayı tutup maçı alır diye düşünüyordum. Ferrari sakatlanınca planlar değişebilir,İbrahim Kaş girer diyordum ki Yusuf'un girdiğini okudum. Ferrari Türkiye'nin üstünde bir stoper. Yerine giren Yusuf dünkü yağmur-çamur sahada asla oynayamayacak bir oyuncu. Yani bu kırmızı kart görmeden takımı eksik bırakmaktır kanımca. Tabata bile girse Yusuf'tan daha etkili olurdu,sonuçta fizik gücü olarak Yusuf'un üzerinde bi oyuncu. Yusuf'un girmesi affedilemez bir hataydı, en azından Bursaspor affetmez diye düşündüm ki affetmedi de. Rakip Sivasspor,Ankaragücü ayarında bir takım olsa Beşiktaş maçı kazanırdı ama Bursaspor,Kayseri,Gençlerbirliği ayarında takımlar affetmez.

Özetlerden izlediğim kadarıyla Bursaspor'da ilk yarı Hüseyin çok iyi oynamış. 2.yarıda da Ergic. Beşiktaş'ta Ertuğrul'un Volkan Şen-Turgay değişikliği sebebiyle İbrahim Üzülmez çok etkili olmuş. Ömer-Sercan değişikliği belki işe yaradı ama papaz her zaman pilav yemez,çok dahiyane bir fikir değil yani bu. Ertuğrul özellikle Volkan'ı çıkararak hata yapmıştı ama Denizli'nin daha büyük hatası sayesinde maçı aldı.

Kayserispor'un kesin alır diye düşündüğüm ve düşünülen maçta Antalyaspor'a yenilmesiyle Galatasaray ve Fenerbahçe için lider bitirme şansı doğdu. Fakat Gençlerbirliği de Trabzonspor da çok zor maçlar! Galatasaray ASY'de oynaması sebebiyle biraz daha şanslı lider bitirme konusunda!

18 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray-Atletico Madrid/ Erken Final


Galatasaray'dan sonra en sevdiğim takımdır Atletico Madrid. Blogu takip edenler de bilirler bunu zaten. Arda'dan sonra en sevdiğim oyuncu Agüero'dur aynı zamanda. Anlayacağınız bu maç benim için "erken final" oldu. Kuralar çekilmeden önce "çeksek fena olmaz,dünya gözüyle Agüero izleriz." diyordum ama tabi geyikti bunlar,çekilebilecek en zor takımlardan birini çektik. Form olarak çok iyi olmasalar da Atletico Madrid bu yahu! Agüero-Forlan ikilisi dünyanın çoğu takımının bulamayacağı,bulamadığı oyunculardır! Yani bu ikisini Barça'ya koy,yanlarına da Messi'yi koy sırıtmaz bence.

Reyes,Assunçao,Ufalujsi,Maxi Rodriguez,Simao gibi yıldızları var ayrıca. Kalesindeki Asenjo için İspanya'da "Casillas'ın veliahtı" diyorlar! Heitinga'yı satarak en akıllıca transfer hamlelerini yaptılar benim için. Leo Franco'yu da sonunda elden çıkarttılar ki bu ikili yüzünden az gol yemedi Atletico. Defansta Perea,Pablo,Ufalujsi ve kaptan Antonio Lopez etkili oyuncular. Yeni transfer Juanito bonservissiz geldi Betis'ten ve hakkında çok bilgim yok,ama iyi olduğunu söylüyorlar! Özellikle Ufalujsi gerçekten çok etkili, bizde olmasını istediğim bi oyuncu.

Orta sahada Assunçao-Raul Garcia ikilisi bizim Topal ve Sarp'ın üstünde oyuncular,top kapmada bizimkiler ağır basar ama topla oynamada bizimkilere ağır basarlar! Maxi,Simao,Reyes gibi ofansif oyuncular bizimkilerden üstün değiller,hatta oyun zekası olarak Maxi hariç bizimkiler fark atar! Ama yine de hepsi dikkat edilmesi gereken oyuncular. Hakan Balta'nın formda olması gerekiyor,Maxi gününde olursa tek başına maç alabilir.

Neyse sonuç olarak çok zor kura çektik. Atletico'nun da bu kuraya sevindiğini düşünmüyorum. Başında Rijkaard olan bi takımdan herkes korkar eminim. Zaten Atletico'nun Sportif Direktörü Jesus Garcia Pitarch "takımların denk olduğunu" belirtmiş. Leo Franco rakibi çok iyi tanıyor,aynı şekilde Rijkaard da. Bu ne kadar avantajsa onların da kalecimizi tanıyor olması o derece dezavantaj. Her vurulanın gol olacağı maçlar görebiliriz. Şansımızı düşük görenlerin aksine ben alınacak iyi bir stoperle turu geçebileceğimizi düşünüyorum. Agüero ve Forlan'ın önde baskı yaparak top kazanmaları halinde işimiz çok zor olur,bu yüzden Servet'in yanına ayağı top yapan stoper şart! Vicente Calderon şu an için çok zor deplasman değil,bu sene her giden elini kolunu sallaya sallaya çıktı,Apoel gibi vasat bir takım dahil! 25 Şubat'ta ASY'de,son zamanlarda sadece sözde cehennem olan ortamı gerçek cehenneme çevirebilirsek çok şaşırtabiliriz rakibi ve düşündüğümüzden daha kolay geçebilir maç.

Yok Artık Lebron James!


Hürriyet gazetesi büyük bir habere imza atmış... Daum mu dalga geçiyor yoksa muhabirlerin kafaları mı güzel bilmiyorum ama Fotospor aynı haberi yapınca bu kadar garipsememiştim. Velhasıl Daum'un açıklamaları bu şekildeymiş.

"Farklı bir 11 gördük. Zaten herkesin görevini en iyi şekilde yapacağına emindik. Uğur güzel bir golle döndü özgüvenini geri kazandı. Uğur’un attığı gol mükemmeldi ve 0 riskliydi. Santos’un birçok iyi pozisyonu vardı. İyi hareketler yaptı, bazı pozisyonları gerekmeyen şeyleri yaptı ama ilerdeki maçlarda düzeltecek biliyoruz. Genel olarak güzel ve düzgün oynadı. Ofansta rakibin kalesine yakın yaparsa güzel bunlar lazım defansta görmek istemiyoruz tehlikelidir. Son sözler daha konuşulmadı takım olarak yarın uğurlayacağız bu kalitede Türkiye’de en iyi futbolcu vedalaşmasını gördüğünüzde üzüntü veriyor. benim umduğum maalesef olmadı. Benim istediğim onunla şampiyon olduktan sonra uğurlamaktı ama olmadı. Cristiano Ronaldo’yu transfer edeceğiz."

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13236865.asp

P.S: Haberi ekşisözlükte gördüm. Foto da oradan aparmadır.

15 Aralık 2009 Salı

Daddy Cool

"Kewell çok iyi biri.Onunla sözleşme imzalamamız 3 dakika sürer."
Haldun ÜSTÜN-EL

Foto Kaynak : Sportif Cümleler

14 Aralık 2009 Pazartesi

Henrik Larsson

Henrik Larsson teknik direktörlüğe başladı. İsveç 2.liginde Landskrona kulübünün başına geçti ve ilk röportajında "100 yıllık bir kulüp olan Landskrona'yı 1.lige çıkarmak istiyorum." dedi. Resmi de özellikle Celtic formalı seçtim,ben onu böyle sevdim :)

Dominguez La Liga'da!

Alejandro Damian Domiguez Valencia'ya imza attı. Bazılarımız Gökdeniz ve Hasan Kabze için Rubin Kazan'ı izlerken farkına vardık Domiguez'in,bazılarımız da Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarla beraber. Ben özellikle Kabze için izlemiştim Rubin'i geçen sene ve Dominguez'i farkettim. Muhteşem bir yetenek,durdurulması çok zor. İlk izlediğimde "Galatasaray alsa ne güzel olur." diye düşünmüştüm ki,ufak bir araştırma sonucu adamın zaten yıldız olduğunu,almamızın kolay olmadığını anladım!

Şimdi o Dominguez'i çok daha geniş bir kitle izleyecek La Liga'da. Çok başarılı olacağını düşünüyorum ve umuyorum. Ayrıca Gökdeniz'i de yanında götürse ne güzel olur :)

Bu Ülkeden Carlos Geçti!

İlk geldiğinde tipik ezeli rakip çirkefliğiyle "yaşlı,bastonla gelseydi,gezmeye geldi oynamaz." tarzı yorumlar yapmıştım fakat insan düşününce ülkemizden Carlos geçti yahu. Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nda izlerken imrendiğimiz adam Carlos... Bundan 4-5 sene önce hiç aklınıza gelir miydi Roberto Carlos'u Diyarbakır'da,Sivas'ta,Antep'te görebileceğiniz???

Belki çok muhteşem oynamadı,sık sık hatalar yaptı,yerini boşalttı,ofsaytı bozdu vs vs... Ama ülkemizin vizyonunu yükselttiği,ülkemizin tanıtımına %100 katkı sağladığı gerçeğini değiştirir mi bu? Çin'de bile gazetelerde Fenerbahçe ve Türkiye adı geçti ya,daha ne olsun!

Gidişi pek hoş olmadı,bile bile sarı kart görüp Trabzonlara gidip kendimi yormayayım dedi büyük ihtimalle. Yine de iyi ki geldin iyi ki seni tanıdık Carlos... Umarım birileri gibi gittikten sonra bizleri kötülemezsin,ülkemizi tanıtmaya devam edersin!Yolun açık olsun küçük dev!
Related Posts with Thumbnails