Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Ekim 2009 Cumartesi

Cenabet Liverpool



Sunderland bu golle Liverpool'u 1-0 mağlup etti bu hafta. Zayiat büyük. Önce Torres, sonra Gerard sakatlanıyor. Ardından da bu şekilde alınan mağlubiyet...

Benitez artık bütün takımı hamama mı götürür, hocaya mı üfletir bilinmez ama acilen birşeyler yapması lazım ispanyol hocanın.

Ustalara Saygı #2


DUVARA ASTIĞIM

ölünceye kadar seni bekleyecekmiş,
sersem.
ben seni beklerken ölmem ki..
beklersem.


Özdemir ASAF

14 Ekim 2009 Çarşamba

Dul Damat Ercan


http://www.sabah.com.tr/Yasam/2009/10/14/ercan_saatci_esinden_bosandi




Çiçeği burnunda hürriyet gazetesi spor servisi müdürü boşanmış... Anlayamadığım gerek edep gerekse edebi bakımdan eline kalem almaması gereken bir insana nasıl böyle bir görev veriliyor. Yoksa nafaka mı?

13 Ekim 2009 Salı

Ustalara Saygı #1



Beklenen

Ne hasta bekler sabahı,

Ne taze ölüyü mezar.

Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar.


Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni;

Bırak vehmimde gölgeni,

Gelme, artık neye yarar?


Necip Fazıl Kısakürek

Kısa Kısa...


*Rijkaard'ı zorla Milan'a göndermeye çalışan başta Habertürk Gazetesi ve onun acar muhabiri Erhan Telli olmak üzere tüm kolpa basın mensuplarına Bülent Abi güzel bi ayar vermiş.Okumak isteyenler için link!


*Arjantin-Peru maçı neydi öyle. Özellikle 2-1'den sonraki vuruş direkten dışarı çıkmak yerine kaleye girseydi Maradona ne yapardı merak ediyorum. Aziz Palermo (by Maradona) bundan bi hafta önce bir maçta 3 penaltı kaçıran adam olarak anılırken arka arkaya önce 40 metreden attığı kafa golü,şimdi de Arjantin'i ipten almasıyla konuşulmaya başlandı. Fakat golü bana ofsayt gibi geldi,buna da Tanrı'nın Ayağı mı diyecekler acaba?


*Bolivya-Brezilya maçını Bolivya kazandı,hiç şaşırmadım. Yüksek rakımı ve Brezilya'nın rahatlığı skoru belirledi. Takımın değişmez isimleri Elano ve Andre Santos dinlendirilince,bu skor kaçınılmaz oldu!


*Türkiye-Ermenistan maçı çok kişi için heyecanını kaybetti ama ben protokolde yediğimiz golü çıkarmak için kazanmamızı istiyorum! Olaysız,kavgasız,dostça bi mücadele olur umarım. Fakat yetkililer keşke bu maçı daha bi hafta önce Diyarbakırspor'a karşı ırkçı tavırlar sergileyen Bursa'da oynatmasalardı. Son olarak Karabağ meselesi önemlidir ama bunu yarınki maça yansıtmamak gerektiğini düşünüyorum. Azerbaycan bayrakları açılacağı konuşuluyor,bi şekilde engellenmesi lazım.


*Biz Azerbaycan bayraklarını çıkarmayalım,FIFA'yla başımız derde girmesin tamam da çifte standarda da susmamak lazım. çArşı'nın A'sına bile siyasi olduğu gerekçesiyle izin vermeyen UEFA, Apoel-Chelsea maçında 5 dilde "Kıbrıs Rumlarındır." yazılı pankartları görmedi,ya da gördü de çifte standartta tavan yaptı!


*Dunga Elano'yu dolaylı yoldan Rijkaard'ı uyarmış. "Elano üst üste 2 maçı kaldıracak kondisyona ve güce sahip değil." Umarım teknik kadro da Elano da mesajı alır da gerçek Elano'yu izleriz!


*İngiltere amiyane tabirle Ukrayna'ya "yattı". Kendisinin EURO 2008'e gidişini engelleyen Hırvatlar'ı büyük ihtimalle play-off'un dışına ittiler. Tam Anglo-Saxonlara yakışır bi davranış. Bilic dizini dövsün şimdi.


*Oğuzhan Özyakup... Arsenal'le profesyonel sözleşme imzaladıktan sonra duydum adını,bu benim ayıbım. Türk Milli Takımı adına bir kere aranmamış,bu yetkililerin ayıbı,bizim ayıbımız. DHA röportaj yapmış,okumak isteyenler için link!


*Fatih Terim istifa etti,yerine kim gelecek? Ben yabancı hoca taraftarıyım,ne yazık ki elimizdeki tek büyük hoca egosuna yenilerek kendini bitirdi! Hiddink falan diyorlar,olmaz da. Olursa çağ atlatır. Ama önce karar verelim,günü mü yoksa altın jenerasyonu yetiştirip geleceğimizi mi kurtarmak istiyoruz! Eğer amacımız günü kurtarmak değilse 30 yaş üstü oyuncular tasfiye edip bu çocukları en iyi tanıyan Abdullah Avcı'yı getirelim takımın başına. 2012'yi değil ama 2014 ve 2016'nın tozunu attırırız. Ama günü kurtaralım diyorsak öncelikle Hiddink,maliyeti çok denirse Lucescu.


*Çok uzatmayalım,ara ara bu kısa kısaları yaparız :)

Şaka Mı?


"25 yıldır bu ligde çalışıyorum. Eğitimim var. Yabancı dilim var. Bize verilen imkanlarla neler yaptığımız belli. Milli takıma çok futbolcu yetiştirdik. Ben kendimi aday görüyorum, ama bir tane gazetede adımız geçmiyor."
Aman Allah korusun Hocam... 25 yıldır çalışıyorsun da neden Trabzonspor'un üstüne çıkamadın??? Şu pozuyla da Maradona'ya nazire yapıyor Yılmaz Hoca :)

Büyük Habercilik (!)

Dünkü Fanatik Gazetesinde bir haber vardı. Okudum,döndüm bi daha okudum. Arkadaşıma sordum, "ben mi yanlış görüyorum,yoksa cidden bu haberi yapmışlar mı?"

Aslında haber değeri çok yüksek ama köşede ufak bi haber,çok dikkat çekmez. Alparslan Erdem'in büyük bir düşüş yaşadığı,Caner'in transferi sonrası kadroya bile giremediği yazıyordu. Yani Fanatik'te yazabilen bi gazeteci (!)arkadaşımız bu işle o kadar ilgili ki(!) Alparslan'ın 1 yıllığına Kayserispor'dan kiralandığından haberi yok!

Futbolumuz gelişmiyor diye ağlıyoruz ama neremiz doğru ki futbolumuz doğru olsun!

İsim Ver!

"Bana Lyon'da seyirciler de dahil kimse yardım etmedi. Antrenör ve başkanın bana karşı davranışları beni asla memnun etmedi, gazeteler durmadan hakkımda olumsuz şeyler yazdı, burada olmadığım zaman Keita gene tatil yapıyor dediler. Bir oyuncu transfer ettiğiniz zaman onu korursunuz, ben Lyon'da saldırıya uğradım."
Kim o densiz Abdulkadir isim ver gidip basalım :)

12 Ekim 2009 Pazartesi

Zlatan


İbra'nın Barcelona dergisindeki röportajından...
"İnter'de fark yaratabilecek fazla oyuncu yoktu. Bir kişi iyi değilken işler zorlaşıyordu. Ama Barca'da bir eksiklik olsa bile her zaman fark yaratan ve kazanmamızı sağlayan birileri oluyor. Bu da Barcelona'yı muhteşem bir takım haline getiriyor."

11 Ekim 2009 Pazar

Bir Veda Havası

"Çarşamba akşamı Bursalı futbolseverlerle birlikte tüm Türk futbolseverlere veda edeceğim. Bursa'daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak. Mahmut Özgener ve federasyondan yetkililer görevimi bırakmamam için bana telkinde bulundular ancak benim kararım kesindir. Başarısız olduk ve bunun tek sorumlusu vardır o da benim. Hiçbir zaman başkalarını suçlamadım, hele futbolcularımı asla. Takımı yüzüstü bırakmamak için çarşamba günü oynanacak olan Ermenistan maçının ardından görevi bırakıyorum. Görevimi bıraktıktan sonra Türk futbolunu çok yakından ilgilendiren çok net ve çok çarpıcı bilgiler vereceğim bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Ama bu basın toplantısını, maçlar bitip olaylar durulduktan sonra, gelecek haftasonuna doğru yapacağım"

FATİH TERİM

Sistemsizlik Mi Şanssızlık Mı???

Milli formayla görebilmek için çırpındığım oyunculardan biri Nuri,hatta en çok istediğim. Nuri istediği kadar formda olsun Fatih Hoca onu oturtup Ceyhun Gülselam'ı,Yusuf Şimşek'i falan oynatır. Nuri'ye de hep prestij maçlarında,hazırlık maçlarında görev verir. Estonya'ya karşı maçı almak için Emre'nin oynaması şarttır sanki,ne kadar yorgun olursa olsun,farketmez. Nuri her zamanki gibi hiçbir gereği olmayan,sadece prestij için oynanan bir maçta oynadı. Yanında Topal veya Sarp olmalıyken kendisi kadar top kullanmayı seven Ayhan'la topu paylaşmak zorunda bırakıldı bu maçta. Önlerinde de Hasan Şaş'ın şanssız versiyonu Ceyhun Eriş vardı. Kısacası tek top yetmedi bu arkadaşlara bi türlü.

Sadece Anadolu takımlarında izlediğim genç ve yetenekli çocuklara milli forma verecek,adaletli bi hoca istiyorum milli takımın başında. Kayserisporlu Furkan'ın,Bursaspor'lu Volkan Şen'in,Gençlerbirliği'nden Aykut'un ya da herhangi bir Anadolu takımında parlayan bi oyuncunun 4 büyüklere gitmeden de milli takımda oynayabilmesini istiyorum.

Günü kurtarmak için Ceyhun'a,Yusuf'a sarılmaya gerek duymayacağımız günleri görmek istiyorum. Tamam Brezilya,İspanya,İngiltere olamayız ama en azından Danimarka gibi,Hollanda gibi bi ekolümüz olsun istiyorum.
Gökhan Gönül Aragones'le çalışmaya başladığından beri düşüş içinde ve bugün bana "Sabri buna 5 basar." dedirtti sonunda. Uzun süredir tartışmalarda Sabri'den iyi olmadığı söylenirdi ve ben her seferinde "Tamam,bir Maicon, bir Sergio Ramos değil ama Sabri'yi katlar." diyordum. Estonya maçında düşüş başladı,Bosna maçında arttı ve bu gece tavan yaptı. Kademesine giremedi,ilerde bol bol top ezdi,orta yapacağında çalıma gitti,Hamit yanındayken yapması gerekeni -yani topu Hamit'e vermeyi- yapmadı vs vs vs... Tamam moral bozukluğu diyebilirsiniz,gereksiz bi maçtı diyebilirsiniz. Ama Gökhan bir an önce bi şeyler yapmazsa Sabri'den bile daha kötü olduğunu düşünmeye başlayacam,Uğur Uçar'la kıyaslamaya bile başlayabilirim :)
Şu fotoğraf size ne anlatıyor? Teknik kadromuz : Fatih Terim ve bir grup basiretsiz adam!!! Bunun sebebi de Fatih Terim! Rijkaard ne kadar bizciyse,Daum ne kadar Koch'un katkısını kabul ediyorsa bu adam o kadar "BEN" diyor... Sonuç ; Sistemsiz,doldur boşaltla başarılar kazanan,günü kurtaran takım... Biraz "bahtsız" olunca,90'da Arda'nın şutu girmeyince Dünya Kupası yalan oldu! E girince "şans" diyenlere kızıyordunuz,şimdi ne oldu da "şanssız" oldunuz?
Kameraman bi ara bu futbolsever güzel bayanı gösterdi,sporx.com da fotoğrafını yayınlamış. Adı sanı nedir bilmem ama bu geceki en güzel şey kendisidir açık ara :)
Related Posts with Thumbnails