Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ağustos 2012 Salı

Kasımpaşa Maçının Ardından


Kasımpaşa maçı FatihTerim’in yersiz sabrı yüzünden zora girdi. Durum 1-0'ken Kasımpaşa açık oynarken Aydın-Amrabat değişikliğini yapsaydı durum 2-0 olur sonra da maç kopardı. Çünkü 1-1'den sonra Kasımpaşa iyice kapandı ve Amrabat, Sercan gibi hızlı isimler boş alan bulamadı. Oysa rakip açık oynarken bu değişiklikler yapılsaydı maç kopardı.

Fatih Hoca, Aydın’ın özgüvenini zedelememek için o oyundayken 2-0 olmasını bekledi, neredeyse maç gidiyordu. Terim futbolcuyu kaybetmektense maçı kaybetmeyi tercih eden bir teknik adam. Ferguson ve Wenger de aynı tarza sahip; Mourinho öyle değil.


Scott Piri iki yıldır en büyük transferlerimizden biri. Çok büyük antrenör. Güçsüzlükten kırılan E.Çolak, Aydın ve Sercan’ı çok kuvvetlendirdi. Emre’nin sahada duruşu bile değişti.

Herkes Emre’den yeni Arda olmasını beklerken, Emre’nin aslında yeni Tugay olacağını yazmıştım. Nitekim dün Selçuk'un yanında oynarken beni yanıltmadı.

Aydın da zaten hızlı ve teknik bir futbolcuydu. Ama çok güçsüzdü. Güçlü bir Aydın’ın neler yapabileceğini gösteriyor gün geçtikçe. Ama hala Galatasaray'ın yedeği bile olabilecek formda değil. Bal yapmayan arı görünümünde. Onu Yiğit ve Yekta'dan ayıran şey potansiyeli. Aydın bu hıza gelişmeye devam eder ve potansiyeline yaklaşırsa ilk 11'i bile zorlar.


Sercan hazırlık kampının çalışkan isimlerindendi. Dün de Necati’yi keserek bu sene takıma girebileceğinin sinyallerini verdi, hadi inşallah.

Dany de çevik ve ayaklarına hakim bir stoper ama çok heyecanlı. Atağa çıkarken kaptırdığı toplar büyük problem. Duran toplarda yer tutuşu da handikap. Soğukkanlılığı öğrenmesi lazım.

Birkaç hafta sonra Burak için "Oynayabileceği bir takıma gitmeliydi." diye yorumlar yapılırsa şaşırmam:)
Related Posts with Thumbnails