Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Şubat 2010 Cuma

ALS İçin Futbol Kitabı




Geliri tamamen ALS MNH Derneği'ne bağışlanacak olan bir futbol kitabı
projesi...

Anadolu futbolunu yazan bloggerlar olarak en büyük çabamız
sesimizi duyurmaksa, sadece ama sadece Anadolu üzerindeki ilgisizliği biraz
olsun kırabilmekse; sadece blog satırlarından değil; sahaflardan, kitapçılardan
da insanlara seslenmeliyiz. Bunun için birkaç kitap yazıldı Türkiye'de, lakin
çok büyük kitlelere ses duyurulamadı, Anadolu içinse hala aynı tas aynı hamam!
İlgisizlik had safhada...

Bizler, biliyoruz ki Anadolu'da büyük bir
potansiyel, lakin büyük olumsuz koşullar var. Bu olumsuz koşullardan birisi de,
bilgisizlik. Madem takımını destekliyorsun, madem kalemine sarılıyorsun; sen de
katıl! Destek ver...

Takımına dair yazabileceğin şeyleri, insanların
ilgisini çekeceğini düşündüğün yönlerini; geçmişi, bugünü ve yarını harmanlayıp
yaz...

Sayfa sayısı konusunda bir kısıtlama olmamakla beraber, 10 - 15
civarı bir sayfa sayısı olursa iyi olur. Yazı konusu olarak belli bir kıstasımız
yok, sadece okuyanın gözünde takımın eskiden bulunduğu ve şimdi içinde olduğu
koşullar, futbolun ana şartı taraftar, oyuncular gibi futbol ögeleri canlanmalı.

Futbol bizimle güzel, futbolu güzelleştirmek de bizim elimizde!
Yazıları yollamak veya projeye dair bilgiler almak için adres:
flagg.a@gmail.com
Twitter: http://www.twitter.com/alsicinfutbol
Facebook
Grubumuz:
http://getir.net/kvo

10 Şubat 2010 Çarşamba

Ahmed-i Nejad & 3D


Avatar'ı izlemeyen bir ben kaldım herhalde..

Morgan De Sanctis


Morgan De Sanctis buradan giderken bize çok az güzel anı bırakmıştı.Ben çok beğenenlerden değildim Sanctis'i fakat Leo adını duyduğumdan beri diyorum De Sanctis Simoviçse,Leo Franco Hayrettin'dir. Düşünüyorum da çok kötü maçı da yoktu Sanctis'in,önündeki 4'lü o kadar sık değişti ki arada biz bile karıştırıyorduk. Sanctis'in ipini çeken maç Hamburg maçıydı. Guerrero'dan yediği 2 kötü gol zaten az olan kredisini bitirdi.


Şimdi o Sanctis İtalya Ligi'nde Napoli formasıyla fırtınalar estiriyor.En iyi transfer seçilmiş,değer olarak da Gianluigi Buffon'u geçmiş.23 milyon euro değer biçilmiş Morgan'a ki sene başında Napoli'ye 1,5 milyon euroya transfer olmuştu.İtalyan gazetelerine bakılırsa son zamanlarda formsuz olan Buffon'dan formayı kapması an meselesiymiş de ben Buffon'u sene başından beri izliyorum o defansa rağmen adam gol yemiyor,deli gibi savaşıyor.Ama bu gönül ister De Sanctis'i Dünya Kupası'nda izlemeyi :)

9 Şubat 2010 Salı

İl Capitano'nun Seyir Defteri #5


Seyir Defterimin kaderi değişmedi,yine uykusuzluk vurmuşken aklıma geldi.Güncellemenin vakti gelmişti zaten.

*Barcelona ligin başından beri yenilmedi.En son geçen sene sonunda şampiyonluğu garantiledikten sonra sallama maçlar oynarken Osasuna'ya yenilmişlerdi.Yani düşünüyorum da ciddiye aldıkları takdirde yenilmeme dalında rekor kırabilirler.Yanlış hatırlamıyorsam Arsenal'in 49 maçlık bir yenilmeme rekoru vardı,kırılmayacak gibi değil Barça'yı düşününce.

*Barça demişken,cumartesi Galatasaray maçının moral bozukluğu üzerine gelip Messi'yi izlemek büyük keyifti.Mükemmel bir gol attı.Koray vermiş golü,burdan izleyebilirsiniz.

*Galatasaray gittikçe Fenerbahçe'ye,Fenerbahçe de Galatasaray'a benziyor sanki,ama farklar var tabi.Mesela Galatasaray eskiden Fenerbahçe'nin şimdi yaptığı gibi mücadele ediyor,savaşıyordu.Fakat fark Galatasaray Flerquin,Batista,Prates,Perez gibi ucuz maliyetli yabancılar,altyapıdan gelen Türklerle yaparken bunu Fenerbahçe bol parayla savaşacak oyuncu getiriyor.Galatasaray da Fenerbahçe'nin eskiden yaptığı bol yıldız transferlerine yöneldi.Fakat yine fark var ki ucuz maliyetli oyunculara gidiyorlar.Yani Fenerbahçe Anelka'ya,Guiza'ya,Kezman'a,Andre Santos'a bol para dökerken Galatasaray Elano,Jo,Gio Santos,Baros,Kewell gibi oyuncuları daha ucuza getiriyor.

Fenerbahçe hem savaşıp hem yıldızlarıyla maç alırken,Galatasaray tamamen yıldızlara bağlı bir oyun sistemine doğru gidiyor ki bu bence çok tehlikeli.Sürekli oyuncularınızın formda,sağlam ve diri olması gerekiyor.Galatasaray'da bunların hiçbiri birarada olmuyor,çoğu da şu aralar olmuyor ne yazık ki!

*Galatasaray Sabri-G.Zan-Servet-H.Balta 4'lüsüyle başladı sezona defansta.Şu an Uğur-E.Güngör-Neill-Caner'le oynuyor.Orta saha sağlam neyse ki.İlerde Baros'la başladık,Nonda geçti,Jo geçti ve şimdi Arda orda.Sol açıkta Kewell başladı,Arda geçti,Caner'i izledik ve şimdi Gio Santos.Çok şükür ki sağ açıkta genelde Keita,ara sıra Barış oluyor.Diyeceğim o ki her kulüpte sakatlıktan,yorgunluktan doğan rotasyonlar olur ama bu kadarı hiçbir iyi kulüpte olmaz.Ankaragücü,Kasımpaşa,Denizlispor falan yapar ancak bunu!Ama Hakan,Sabri,Kewell ve Baros döndükten sonra aksilik olmazsa bu takım zor tutulur diyorum...

*Fenerbahçe son maçta 4 eksik birden verdi.Lugano en az 2 hafta,Guiza 1 maç,Topuz 1 veya 2 maç,Özer henüz belli değil.Geçen hafta da Uğur sezonu kapatmıştı.Galatasaray ve Fenerbahçe böyle devam ederse aradan yine Beşiktaş çıkar mı dersiniz?AKP Aydın eski il başkanı Beşiktaşlıysa bu sefer de Mustafa Denizli'yi "peygamber" ilan eder heralde :)

*Yılmaz Vural her gün tekrarlıyor Milli Takım'a hoca olma isteğini de Kasımpaşa dibe doğru gidiyor hocam.Geçen hafta 2-0'dan 4-2 maç verdin,bu hafta 2-0'ı koruyamadın 87-90'da 2 tane yedin.Zaten oyuncuları dövme riskin var,korkuyoruz senden.Bi de bu kadar başarısız devam edersen kara kaşına kara gözüne Milli Takım vermez kimse sana!

*Kuralar çekildi,hocamız yok ama şimdiden gruptan çıktık "otoritelere" göre.Hikmet sormuş "kime göre,neye göre?" diye,katılıyorum.Bugün de Hıncal Uluç "kurayı sen belirle deseler,utanırım bu kadar kolay takımlar seçmem." dedi.Belçika'yı San Marino,Avusturya'yı Liechstein mı sanıyor bunlar acaba?Ayrıca spor siteleri bu sefer de Guus Hiddink ismini attılar ortaya da adam geçen gün "Haziran'a kadar Rusya'dayım." demedi mi?

*Sene başından beri İtalya'da İnter,İngiltere'de Chelsea,Almanya'da B.Münih,İspanya'da Barcelona şampiyon olur diye düşünüyorum.Fransa'da da Lyon diyordum ama hem çok kötü oynuyorlar hem puan farkı yediler.Ama hala sanki toparlanıp Bordeux'u geçeceklermiş gibi geliyor.

*Dün Fenerbahçe maçını izlemedim,evde kuzenim ve arkadaşımla Sporx'ten takip ediyorduk.Kuzenim Fenerli,arkadaşım Galatasaraylı.Dakika 60 civarıydı,arkadaşım durup dururken "83'te Diyarbakırspor gol atacak." dedi.Biz de güldük,hatta müneccim esprisini de araya sıkıştırdım.Tabi Diyarbakırspor 83'te gol atınca biz şoka girdik.Hemen "Kamil'e malum oldu." esprisini de araya sıkıştırıverdim,o kadar mutluydu ki kızmaya vakti yoktu :) Gecenin bi vakti de beraber oynadığımız iddaa kuponunun tuttuğunu öğrendik,Kamil uzun süredir böyle mutlu uyumamıştır heralde.Bu arada arkadaşın asıl ismi Kemal,Kamil lakaptır!Bu yazıyı da hatıra olarak saklar diye yazıyorum zaten :)

Neyse ahali benim uykum geldi yazıyı bitireyim yavaş yavaş.Son olarak şunu söylemek istiyorum bu blog işine başlarken geyik olsun diye bir gecede karar vererek başlamıştık Hikmet'le ama çok sardı valla.Özellikle beğenilmek okunmak güzel şeymiş.Her ne kadar henüz yeterince izleyicimiz,yorum yapanımız olmasa da takip edildiğimizi hissediyoruz sanki :)

P.S : Resimdekileri tanımayanlar için açıklama.Çubuklu Fenerbahçe forması giyen kişi Metin Oktay,parçalı Galatasaray forması giyen kişi ise Can Bartu.Metin Oktay'ın jübilesinde rakip Fenerbahçe.Son dakikalarda formaları değiştirip bir süre öyle oynuyor 2 efsane.Video için link ;
http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/01/metin-oktay-can-bartu.html

8 Şubat 2010 Pazartesi

Başkan Mısır'da, Hoca Evde!

"Beşiktaş'ta başkan Mısır'da, teknik direktör evde; takım dört çekiyor!"
Ümit SEZGİN

Kime Göre, Neye Göre?


Klasik ekşisözlük geyiğidir "kime göre, neye göre?" Biri kendi görüşünü "bu böyledir" tarzında açıklarsa ayar vermek amaçlı kullanılır. 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grup kuraları çekildi bugün. Bilindiği üzere grubumuz şöyle:

Almanya
Türkiye
Avusturya
Belçika
Kazakistan
Azerbaycan

Kura çekildikten sonra televizyon programlarındaki yorumlara dikkat ettim, hemen hemen herkes gruptan çıkacağımızdan emin. Ama öyle bir eminler ki Rıdvan şey diyor mesela: "Türkiye bu grupta ya birinci ya ikinci olur, kesinlikle üçüncü olmaz. Almanlara yenilmezsek birinci olarak çıkabiliriz" diyor.. Breh breh breh!! Almanya'daki taraftar desteğinden dolayı birinci çıkacağımızı iddia edenler mi dersiniz, çok rahat ilk ikide olacağımızı iddia edenler mi dersiniz.. Yahu ya ben milli takımdan bihaberim, ya da dünya futbolundan çok uzağım! Abi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? 2010 dünya kupasına katılamadık ki biz. Üstelik grubumuz bundan daha zor değildi.. Estonya'ya puan kaybettik biz, kendi sahamızda Belçika'ya puan kaybettik ne çabuk unuttunuz? Aynı Belçika'yla tekrar aynı gruptayız işte, nasıl bu kadar eminsiniz aynı şeyin olmayacağından. Benden habersiz milli takım çok büyük aşama mı kaydetti yoksa?

Kendimizi dev aynasında görmekten ne zaman vazgeçeceğiz acaba? Önemli olan bunları bizim söylememiz değil, rakiplerimizin bunu böyle görmesi. Acaba Avusturyalılar ne düşünüyor, Belçikalılar ne düşünüyor? Bizimle aynı fikirdelerse çok üzgün olmaları lazım gruptan kesinlikle çıkamayacakları için.. Acaba "Almanya'yla Türkiye güle oynaya ilk ikiyi alır biz de anca üçüncü oluruz, gitti 2012 şampiyonası" diye mi düşünüyorlar; yoksa "Almanya birinci olur ama bizim de çok ciddi şekilde ikinci olma şansımız var" diye mi düşünüyorlar? Çok üzgünüm ama ikinci örnekteki gibi düşündüklerine eminim malesef. Hayır abi kime göre neye göre favoriyiz ya?

Bizim gündem yaratma peşindeki spor(!) yazarları güle oynaya gruptan çıkacağımızı yazıp çizedursun, "Diğer takımlar da ikinci olma ihtimalleri olduğunu düşünerek oynayacak, o yüzden zor bir kura çektik" şeklinde yorum yapan Hakan Şükür'e takdirlerimizi sunalım biz de..

7 Şubat 2010 Pazar

Bobo İvedik!

Beşiktaş Dergisi'nin Şubat sayısında Rogerio Da Silva Bobo röportajı yapılmış,gayet keyifli bir röportaj olmuş ama en ilginç cevaplar bunlar heralde :) Özellikle en sevdiği komedyen ve en beğendiği yeri!

En beğendiği komedyen : Recep İvedik

En korktuğu şey : Ölmek

En beğendiği yemek : Hepsi

En değer verdiği şey : Çocukları

En büyük başarısı : Geçen sezonki çifte kupa

En beğendiği yeri : Göbeği

Related Posts with Thumbnails