Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Aralık 2011 Cuma

Umuttur Galatasaray

Galatasaray Fenerbahçe'yi 3-1 yendi. Bu çok klişe bir giriş olur kanımca. Galatasaray dün sadece maçı kazanmadı, sadece iyi bir takım olduğunu göstermedi. Galatasaray dün karakterini kazandı, herkese birlik olduğunu gösterdi. Sene başından beri her kötü oynadığımız maç sonrası Fenerbahçe maçı hatırlatıldı bana ve hep aynı cevabı verdim soranlara. Yenseler bile bu sefer dövemeyecekler. Fenerbahçe Galatasaray'ı nasıl yeniyordu? Daha maç başlamadan gergin bir ortam yaratıyorlardı. Buna en basit örnek Baroni-Arda kapışması. Orada Arda yalnız kalmıştı, bir tek Aydın vardı yanında. Sonra sahada birbirinden kopuk Galatasaraylı oyunculara dikleniyordu Fenerbahçeli oyuncular. Gökhan Elano'ya el ense çekiyordu mesela. Volkan Lincoln'e saldırıyordu. Bunlara Galatasaray karşılık veremiyordu. Çünkü takım değildik. Kadro olarak daha iyiydik ama takım olarak kötüydük. Dün Galatasaray takımdı, takım gibi takımdı. Gökhan niye kimseye el ense çekemedi? Volkan niye kimseye saldırmadı? Küçük enişte Emre bile süt dökmüş kedi gibiydi. Çünkü bu takıma diklenmek afedersiniz göt ister!

İddia ediyorum bu Galatasaray her rakibe karşı dik durur. Çünkü sahada bir duruşumuz var. Fatih Terim'den ve amansız ol felsefesinden çok hazzetmem ama adam bu işi biliyor. Melo gibi, Ujfa gibi, Elmander gibi omurgalı adamlar getirdi. Her biri tek tek bakıldığında yıldız değil ama omurgalı, karakterli adamlar. Korkmuyorlar, sinmiyorlar.

Ve Fatih Terim niye büyük hoca biliyor musunuz? Fenerbahçe fobisi olan bir tane adamı bile sahaya sürmediği için. Dün mantıklı olan Gökhan Zan-Ujfa ikilisiydi. Ama Terim Semih'i seçti. Mantıklı olan Ayhan'dı ama Terim ben beğenmesem de Emre Çolak'ı seçti. Dün sahada Fenerbahçe'ye sürekli mağlup olmamızı kafasına takarak sahaya çıkan kimse yoktu. Hakan Balta mı? Hakan'ın bunu hiç düşünmediğine eminim. Kazım mı? Adamın dünya sikinde değil eski Fener mağlubiyetleri mi dokunacak!

Ve büyük milli! kaleci Volkan Demirel. Şu ezikliğini milli maçlar dahil her maçta görmek isterim, Fenerbahçe'yle alakası yok yani. Kıçıyla top tutardı Volkan efendi Melo'nun kafasıyla (!) attığı golü kurtarmaya yetmedi mi lan koca götün???
Çok uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Umuttur Galatasaray. En kötü gününde bile gülümsetir insanı. Elimde hiçbir şey yok lan derken bir gamze olur yerleşir yanağına farkettirmeden. Anlayamazsın ne olduğunu ama için kıpır kıpırdır, tüylerin diken diken. İyi gününde sevinçten kötü gününde hüzünden ağlatır lan en duygusuz adamı bile.

Başta başkan Ünal Aysal olmak üzere hepsine teşekkür ederiz. Biz mağlubiyetlere, kötü sonuçlara üzülmüyorduk. Biz kaybolan ruha, arkadaşlığa üzülüyorduk. Bize bunları verdiniz üzerine bir de liderlik getirdiniz. Yürüyedurun ulan, önünüze çıkanın amına koyayım!

2 yorum:

sepelek dedi ki...

Tek galibiyetle bu kadar uçuyorsanız bizim yerimizde olsanız dünyayı ele geçirmeye yeltenirdiniz

il capitano dedi ki...

çok şükür değilim sizin yerinizde.herkes yerinde kalsın,taş yerinde ağırdır.

Related Posts with Thumbnails