Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ağustos 2009 Cumartesi

doping


rashard lewis nba finallerinde doping yaptığı için 10 maç ceza almış. 5 maçın 4.5unda takımı sattığı bir seride dopingli çıkması çok şaşırttı beni.
bu arada nba'deki ceza sistemi de çok ilginç geldi bana. lewis doping yaparak yani sahadaki diğer oyuncuların emeklerini hiçe sayarak sadece 10 maç ceza alırken ron artest kendisini kışkırtan seyirciye saldırınca 1 sezon ceza alıyor veya chris andersen uyuşturucu kullandığı için 2 sene oynamama cezası alıyor. david stern akıllı olsun:)

7 Ağustos 2009 Cuma

Ibra Tam Bir Şeytan



"Eto'o'yu özlüyoruz ama Ibra tam bir şeytan! Eto'o kendini kanıtladı ve Barça tarihine girdi,Ibra'nın bunu başarmak için kendini göstermesi gerek!"

XAVI


Xavi Ibra'yı motiveye başlamış gibi geldi bana :)

Fenerbahçeli Rıdvan


İnsanlar belki yanlış anlayacaklar ama dünyanın en zengin adamı olacağıma Fenerbahçeli Rıdvan olayım.

'Rıdvan Dilmen'

Rüştü'ye 3 Maç


Rüştü Reçber Süper Kupa maçından sonra ya Yunus Yıldırım'a "maçın a... k...n!" dediği için ya da hakemin yanından geçerken "böyle maçın a.... k....m!" dediği için 3 maç ceza almış... Marco Aurelio Fenerbahçe'deyken Ricardinho'yu dövdüğünde de 3 maç ceza almıştı... Gerçekten enteresan bir ceza!

Rakibimiz FC Levadia Tallinn!









Galatasaray'ın Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi Estonya'dan FC Levadia Tallinn...Adamların kuruluş yılına bakarsak kolay bi kura...Estonya liginde 10 senede 6 şampiyonluk kazanmışlar... Mert Aydın geçeriz dediyse geçeriz :)

Levadia ile ilgili bilgiler için burdan!

Tarih Tekerrür Etti


Beklenen haber bu sabah geldi... Tobias Linderoth yine sakatlanmış... Sol dizinde menüsküs yırtığı tespit edilmiş,yarın ameliyat olacakmış! Bu ameliyatlar hobi haline geldi Tobby için... Geçmiş olsun Tobby,kimin ahını aldın kime ne yaptın bilmiyorum bu bahtsızlıkla daha fazla diretme bizler gibi halı sahada hobi olarak yap şu sporu!

Bu da galatasaray.org'dan gelen açıklama!

Neden 19.30?

TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat arasındaki buzlar eriyor... Bu maçı beraber izlediler sonunda... Mahmut Başkan ASY'nin yolunu öğrenmiştir umarız,sık sık bekliyoruz! Fakat daha ilk haftada can sıkıcı gelişmeler oldu...



Gerçekten G.Antepspor-Galatasaray maçı bu sıcakta niye 19.30'da???
Uefa maçıysa gerekçeniz Fenerbahçe niye Galatasaray'dan sonra oynuyor???Hem de maç Denizli'de iken,yani Antep'ten daha serin ve daha az nemli bir yer!

Bu olayla ilgili çok güzel bir yazı var... Galatasaray yönetimi suskun ama taraftar merak ediyor...

Neden 19.30 Sn.Özgener??? Yazı için buradan lütfen!

Bilica,Ali Bilgin,Volkan,Andre Santos

Aynı saatte Galatasaray maçı olduğu için Fenerbahçe maçını izleyemedim ama okuduğum ve özetlerde gördüğüm kadarıyla yenilen gol yine bir Volkan-defans anlaşmazlığındanmış... 2 sene önce Edu ile anlaşamadı Volkan Nonda araya girdi,şampiyonluk gitti... Bu sene Fransa maçında Deli İbo'yla anlaşamadı,penaltı oldu... Şimdi de Ali Bilgin son kurban... Neyse ki kaybedilen bi şey yok!
Fabio Bilica'yı Sivas'ta çok beğeniyordum ama asla Galatasaray'da görmek istemezdim... Büyük takımda,kontratak yiyen takımda iş yapması çok zor... Bugün Abraham'ı bile -ki kendisi Honved'de oynuyor- durduramadı,kırmızı kartı gördü... Transfer şart oldu oraya... Allah korusun kurada Genoa'yı çekerlerse Bekir-Önder ne kadar durdurur tartışılır!

Şu maçta gördüğü gereksiz kırmızı kart Bilica'yı formadan edebilir,Daum'un ne kadar takıntılı olduğunu hepimiz biliyoruz!


Andre Santos golünü atmış yine... Takıma ısınıyor yavaş yavaş... Elano ve Vassell'den sonra Keita ile beraber yılın en önemli 3. transferi benim için... Merakla bekliyorum performansını...

Neyse 2 takımımız da turu geçti... Türkiye'de değil ama Avrupa'da bu sene gerçekten başarılı olmasını diliyorum Fenerbahçe'nin... Aynı şekilde Trabzonspor... Fakat Sivas için daha doğrusu çakma Mourinho için aynı duyguları paylaşmıyorum! Umarım Werder Bremen'le eşleşirler bu sefer!

6-nı Üstüne Getirdik

Nonda'nın nasıl Hat-trick yaptığını hala merak ediyor musunuz??? ya anakonda'yı gösterdi ya da heriflere u bakışı fırlattı :) yoksa kaleci kapattığı köşeden frikiği nasıl yer ki?

Nonda'yla beraber maçın adamları... Aydın Yılmaz beni şok etti... Umarım Aydın'dan bi halt olmaz tezimi çürütür de ben de keyifle utanırım...
Fener'in Brezilyalılarına Afrika dansıyla cevap verecez bu sene! Keita çok iş yapacak gibime geliyor... Nonda da iyi bir alternatif olur umarım Baros'a...
Daha bu takıma bu arkadaş girecek :) Türkiye'nin Los Galacticos'u olma yolunda ilerliyor Galatasaray!
Maçla ilgili söylenecek pek bi şey yok... Emre Güngör,Uğur Uçar ve Linderoth'u 11'de görmek mutluluk vericiydi...Daha doğrusu Sabri ve Zan'ı sahada görmemek!

Emre ve Tobby'nin sakatlanmadan maçı bitirmesi de ayrı bi mutluluk kaynağı... Orta sahada Barış,Ayhan,Tobby,Topal ve M.Sarp...5 kişi 2 forma için kapışacak,kazanan Galatasaray olacak.(Fotomaç yazısı gibi oldu)

Frikikten gol izlemeyeli bayağı olmuştu,Nonda bile atsa,kaleci kapattığı köşeden bile yese keyifliydi!

Başlığa Fotomaç başlığı koydum,görürlerse yarın yazarlar kesin :) Ayrıca bu skor birçok Fenerliye 6 Kasım 2002'yi hatırlatmış,kaliteli espri yaparlarsa güleriz :)

Gabric ve Avrupa Ligi





Drago Gabric Trabzonspor'da! Sonunda kavuştular Gabriclerine...2,5 milyon euro gibi cüzi bir fiyata bitirmişler transferi,oyuncu da yıllık 700 bin euro alacakmış... Yalnız benim anlamadığım bu adam bu gece Hajduk Split'le Avrupa Ligi maçına çıktı... Trabzonspor bu adamı lig için mi aldı? Ya da benim bilmediğim bir statü mü var???Resim Ekle

6 Ağustos 2009 Perşembe

Ortega Milli Takım'a!



Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Diego Armando Maradona çılgınlıklarına bir yenisini eklemiş... Ariel Ortega'yı milli takıma almaya karar vermiş... Boca'da oynasa anlardım da River'da oynayan Ortega'yı almasının mantığı nedir? Juan Roman Riquelme'yi almıyorsun,Ortega'yı alıyorsun!

Dünya Kupasına katılamazlarsa Arjantinlilerin Tanrı olarak gördükleri Maradona için fikirleri değişebilir mi acaba?

Arnautovic Inter'de


Inter sonunda Marko Arnautovic'i kadrosuna kattı... Bonservise 9 milyon euro ödediler,ayrıca performans bonusu var... Geleceğin Ibra'sı diyorlar,eğer öyleyse Inter kendisinden pek göremediğimiz bir şey yapıp genç bir yeteneği alıp geliştirmiş olacak ;)

Eto'o-Milito-Cassano(alınırsa)-Mancini-Balotelli gibi isimlerin arasından forma şansı bulması zor ama formayı alırsa bırakmaz...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Organize İşler



Batuhan Nereye?


Batuhan Karadeniz G.Antep'ten ayrılmış,Beşiktaş'a geri dönmüş... Bobo-Nobre ikilisinden çok daha iyi bu çocuk... M.Denizli için deha diyorlar ki ben buna katılmıyorum... Madem deha bu adam kardeşim sat Bobo'yu oynat şu çocuğu,verme Nobre'ye 3 milyon euro oynat şu çocuğu! Denizli önceden gençleri çıkarmasıyla tanınırdı ama artık iyice günü kurtarmaya yönelir olmuş... İ.Köybaşı'yı da oynatmazsa,Deli İbo'yu oynatırsa şaşırmam!

Şimdi asıl soru Batuhan nereye gidiyor? Omuzundan sakattı,3 aydır topa vurmuyor,hala sakat! Tedavi yerine tatile gidersen senden hiçbir bok olmaz Batu! Servet Çetin 28 yaşında,gelebileceği belki en üst noktaya geldi ama sakat olduğu için tatil yapmadı bu yaz! Aklını başına alırsa Kral Hakan Şükür'ün veliahtı olur,almazsa Okan Yılmaz,Zafer Biryol olur ;)

Huntelaar Milan'a!

Jan-Klaus Huntelaar sonunda kulübünü bulmuş gözüküyor... Milan'la Real Madrid anlaştı,arada ufak pürüzler kaldı...1-2 güne kadar Huntelaar'ı kırmızı-siyah formayla görebiliriz... Bonservis bedeli olarak 15 milyon euro ödenecek...

Gelen Gideni Aratır



L'pool Xabi Alonso'yu 35 milyon euroya Real'e sattıktan sonra 18 milyon euro civarı bi paraya Alberto Aquilani'yi aldı... Tabi ki L'pool'u bu paraya Xabi'yi sattılar diye kimse yargılayamaz ama hedef büyütmek yerine küçülttüler gibi geldi bana. CR9 ve Tevez'siz ManU karşısında bi şampiyonluk şansları varsa o da bu sene... Aquilani Xabi'yi aratacak gibi gözüküyor ama tabi ki her şey sahada belli olacak...



Her iki oyuncu da transferlerden dolayı mutlu... Özellikle Xabi kalsa bile aklını veremeyecekti büyük ihtimalle... Oyuncuların köle olmadığını görmek sevindirici,bizde hala kölelik hüküm sürüyor bazen... Bkz : M.Topuz

4 Ağustos 2009 Salı

Lincoln: Türkiye'ye tatile bile gelmem!

">

İbrahim Tatlıses'ten geliyor: Gelmezsen Gelme!!!

Darren Bent Sunderland'a Doğru!

Keane, Defoe ve Pavlyuchenko'nun arkasında zaten pek forma şansı bulamıyordu. Üstüne bir de Redknapp, nedense bir hayranlık duyduğu Crouch'u transfer edince Bent'in ayrılmasını artık bekliyorduk. Sunderland'in asistan menajeri Eric Black bugün bir açıklama yaparak Darren Bent transferini birkaç saat içinde bitireceklerini ilan etti. Bence iyi transfer, hayırlı olsun..

Los Galacticos'a Yakışır!

Real Madrid sevdalılarına müjdeyi vereyim: Xabi Alonso hafta sonuna kadar imzayı atıyor. 32m Euro konuşuluyor, bence gayet iyi bir rakam. Madrid sonunda muradına eriyor, hem de cuk oturan bir transfer yaparak.. Ayrıntılar gelecek...

Salgado'ya Yol Verildi!

Real Madrid yönetimi kadronun şiştiğini düşünmüş olacak ki hiç transfer yapmadıkları sağ bek bölgesinden adam göndermeye karar verdiler. Böyle de entresan bir klüpler işte.. 1999'dan beri eflatun-beyazlı formayı giyen 33 yaşındaki Michel Salgado'nun bugün itibariyle bonservisi elindedir. 36'lık Panucci'yi kaçırdığı için üzülenlere duyurulur! Bu arada Salgado'nun TSI 13.00'te bir basın toplantısı düzenleyeceği söyleniyor..

Mutluluklar Pembe Panter


Milan Baros manken Tereza Frankova ile Galatasaray yöneticilerinin bile haberi olmadan gizlice evlenmiş... Yoğun idman ve maç temposu sebebiyle balayına çıkamamışlar...Mutluluklar Pembe Panter :)

A2 Ligi Geliyor!

Futbol Federasyonunun bu uygulamasına göre yeni sezonda artık PAF ligi oynanmayacak. Onun yerine süper lig ve bank asya takımlarının 23 yaş altı futbolcuların forma giyeceği A2 ligi oynanacak. Bir nevi reverse ligi olacak yani. Benim isteğim PAF ligi'ni kaldırmadan bir reverse liginin kurulmasıydı; ama her klübün kadro yapısı buna uymadığı için bu uyulama yapılamadı. A2 ligi 36 takımın olşturduğu 4 grupla başlayacak. İlk etap çift devreli olacak. Daha sonra gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler 4'er takımlı 2 grup oluşturacak ve play off maçlarına gidilecek. Tek devreli lig usülüne göre oynanacak play off maçlarının ardından gruplarını lider bitiren takımlar "A2 Ligi Türkiye Finali"nde karşı karşıya gelecek. Tamamiyle karşı olduğum tek devreli lig usülü malesef bu uygulamada da karşımıza çıkıyor, umuyorum ki en ısa zamanda bu konuda da bir değişikliğe gidilir. Bnun yanında maçların salı-çarşamba oynanacak olması belki gerçekten bu ligi heyecanlı kılabilir, A takım teknik heyetleri daha sağlam bir şekilde takip edebilir.

2 Ağustos 2009 Pazar

Nihayet!


Mario Gomes'i 30 milyon euro gibi fahiş bi fiyata Bayern'e kakalayan Stuttgart nihayet Gomes'in yerini doldurdu... Zenit Petersburg'tan Pavel Progrebnyak'ı 10 milyon euro'ya yani şu transfer piyasasında kelepir denecek fiyata transfer etmiş Stuttgart...Huntelaar'a ödeyecekleri 20 milyon euroya yazık olurdu,bence Pavel çok daha iyi...Hırsı bile Huntelaar'dan daha iyi demem için yeterli bence... Çok başarılı olacağını düşünüyorum... Bundesliga gibi çok sert olmayan bir lig onun için çok iyi oldu,Arsenal'in almasını bekliyordum da Wenger'e göre 25 yaş fazla :)

Üstteki pozu da pek bi Tuncayvari...

Tomas Geri Döndü


Stjepan Tomas 2 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü... 33 yaşında ve Gençlerbirliği ile 2 yıllık sözleşme imzalamış... Ben pek beğenmezdim,sürekli kademesini boşaltırdı ama beğeneni çoktu ve gariptir her gittiği takımda yanında oynadığı kişiyle çok iyi anlaştı... Fenerbahçe'de Luciano-Tomas ikilisini çok sevdi taraftar, Galatasaray'da Song-Tomas ikilisini... Hep o 2'linin içindeydi yani... Ve her gittiği takımda başarılı oldu...2005'te Fener'le şampiyon oldu,formayı yere attı bir Adanaspor maçında... Daum gözünün yaşına bakmadı... Galatasaray'a geldi,o mucizevi şampiyonlukta payı vardı... Şortunu çıkardı kutlamalar sırasında, Deli Hasanımızla sarılmalarını,donuyla ordan oraya koşturmasını unutmadım! Rubin Kazan'a gitti Gökdeniz ve Hasan Kabze'yle(özlemişiz) şampiyonluk gördü orda... Ve çok sevdiği Türkiye'ye döndü... Galatasaray maçlarına geliyordu ara sıra,Fener'de de oynadım ama Galatasaray'ı çok sevdim diyordu... E adam haksız değil,bir tarafta Fener'de Brezilyalı değilsen sevilmezsin,sevilmezsen sevmezsin!


Aldığı parada indirim yapmadığı için gönderildi,aynı Song gibi... Şimdi yerlerinde Gökhan Zan'ı görünce insan bi tuhaf oluyor... Gittiği her takımda şampiyonluk yaşıyor Tomas ama bu seferki takımı G.Birliği...olur mu?yok canım daha neler :)

Datolo'nun Dili

Jesus Datolo Maradona tarafından Arjantin Milli Takımına çağırılınca dili tutulmuş... Çok şaşırmasına ben şaşırdım,biraz ilgilenen herkes biliyor ki Maradona tarafından milli takıma alınmak için Boca forması giymek yeterli... E bir de bunun üstüne Napoli forması giyince... Bizim Sabri bu formaları giyse Arjantin vatandaşı yapar oynatır Maradona!

Umarım Gonzalo Higuain Fransa Milli Takımını seçip başarılı olur!

94 Bin Kişi


David Beckham'ın takımı Los Angeles Galaxy dün Barcelona'yla karşılaştı... Rose Bawl Stadyumun'da 94 bin kişinin önünde yapılan hazırlık maçında Beckham frikikten güzel bir gol atmasına rağmen takımının yenilgisini engelleyemedi... ABD 1994'ten sonra ilk defa bir futbol maçında böyle bir kalabalık gördü,bunu Messi'ye ve Barça'ya bağlamak gerekiyor bence...

Related Posts with Thumbnails