Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Abdulkader Keita

Abdulkader Keita gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama biz rengimizi belli edelim. Gelsin taklalar atsın biz yine coşalım, arka fonda Abdulkader şarkısı çalsın.

Lincoln ve Keita konusunda hassasım. Her halükarda dönmelerini isterim. Oynar mı oynamaz mı, sisteme uyar mı, ama Keita yalnız içerideki maçlarda oynuyor falan filan. İnanın bunlar zerre umrumda değil. Ben futbol izlemeyi seviyorum ve bu adamlar bu oyunu oynuyor kardeşim!

Gel ulan Keita!

12 Ağustos 2011 Cuma

Oooo Yerim Çok Dar!


Emmanuel Emenike Spartak Moskova formasıyla ilk pozunu vermiş. Tosun çok mutlu gözüküyor da hareket bizim buralarda pek iyi karşılanmaz be tosun :)

11 Ağustos 2011 Perşembe

Chelski Alternatif Forma!

Geçen sene Fenerbahçe, Chelski formasına Fenerbahçe arması basıp satmıştı; bu sene de Chelski tam aynısı olmasa da benzer bir Fener forması yapmış. Neyse artık Fotomaç'ın falan Drogba'ya photoshopla Fener forması giydirmelerine gerek kalmadı, hazır giyilmişi olacak onu basarlar sıkıldıkça..



10 Ağustos 2011 Çarşamba

Adamın Hası Javi Poves!


24 yaşındasınız, milyonlarca genç sizin yerinizde olmak istiyor ve çoğunun hayal edemeyeceği parayı kazanıyorsunuz ama mutsuzsunuz. Çünkü bir şeylerin farkındasınız! Bu dünyanın pisliğinin farkındasınız. Sporting Gijon'lu Javi Poves böyle bir adam işte.

Modern futbolun çok fazla paraya dayandığını ve kirlendiğini söylüyor ve futbolu bırakıyor. Kamp dönemlerinde Marx'ın "Das Kapital"'ını, Hitler'in "Kavgam"ını okuyor! Futbolu bırakırken alması gereken maaşı ve kulübün hediyesi olan otomobili de reddediyor!

Sözlerinden anlayacağımız üzere yolu Türkiye'nin salaş otellerinden birinden de geçmiş.

Şike, tehdit, mafya vs. derken iyice futboldan nefret ettiğimiz ortamda yüzümüzü gülümsettiğin için teşekkürler Poves!

Poves'den İnciler ;

"800 dolar yerine 1000 dolar kazansanız ne olur? Bu kadar acı çeken insan olduğunu bilmiyor gibi mi yapacağız?"

"Ben küçükken sevdiğim için futbol oynardım ancak şimdi görüyorum ki futbolda her şey para olmuş ve çürümüş. Bunu görmezden gelemezdim."

"Yapmamız gereken tek şey bankalara gidip hepsini yakmak ve kafalarını kesmek."

"Asıl problem insanların sağda mı yoksa solda mı durdukları. Ben hiçbiri değilim. Ben her şeye karşı biriyim."

"Dünya neyin ne olduğunu biliyor. Afrika'ya, Ortadoğu'ya gidin. Bunun için çok paraya da ihtiyacınız yok. Örneğin ben Türkiye'de bile 3 avroya bir otelde kalmıştım."


Çamurlu 66


66>10... Bu su götürmez bir gerçek bir kere. Eminim her Galatasaray taraftarı "çamurlu 66"nın pazubantlı 10'dan büyük olduğunu kabul eder.

Arda dün satıldı ve dün Galatasaray-M.Boleslav maçının üzerinden tam 5 yıl geçmişti. Arda hayatımıza daha önce girmişti ama M.Boleslav maçında kalpleri fethetti. Maçtan önce kadroda Carrusca vardı ama sakatlanınca Arda 11 çıkmıştı. Altyapı menşeyli çocukların manyağı olan bizleri heyecan basmıştı tabi ki doğal olarak. Arda da harika 2 golle bizi utandırmamıştı. Ve dün yine bir 9 Ağustos'ta gitti Arda Turan.

Geçen sene sonundan beri satılması taraftarıydım Arda'nın, hatta dün de ilk duyduğumda 13 milyon euro güzel para dedim ama hakikaten gitti. Arda'yı bir daha Galatasaray formasıyla görememe riskimiz var. Evimizin küçük çocuğuydu resmen Arda. Herkes evin sevimli çocuğunu Arda'ya benzetiyordu, sadece Galatasaraylıların değil herkesin sevdiği çocuktu Arda. Hepimiz kızıyorduk ara sıra, ki haklıydık çoğu zaman ama kızarken bile içimiz acıyordu.

Bakmayın siz söven sayan Galatasaray taraftarlarına, içleri yanıyor onların da bizim kadar olmasa da. Dün twitter'da demiştim sanki 10 yıllık sevgilim beni terketmiş gibiyim diye. Hakikaten öyle oldum. Gitsin gitsin dedik ama resmi sitede "gidiyor" yazınca içim acıdı. Burda hatalarını, günahlarını sayıp kötülemenin manası yok zira giden sevgilinin ardından konuşan adam değildir!

Çok mutlu ol Arda. Başarılı olamasan da yüzün gülsün, attığın gollerden sonra sadece sevin, kimselere mesaj yollama kaygısı içinde olma. Oraya gidip kendine şerefsiz 5 numaralı abiler, Acun abiler, Rıdvan abiler bulma gerçek adamlarla takıl, sana yakışsın yanındakiler.

Çok mutlu ol ama bil ki orada sana tekme atıldığında o taraftarın içi acımayacak yine bizim içimiz acıyacak, yine biz üzülecez taa buralardan! Yine en çok küfürü biz edecez sana tekme atanlara...

Sen şimdi git ama unutma biz her zaman buralARDAyız...

9 Ağustos 2011 Salı

Arda ve Lincoln


Evet Lincoln'u özledim. Herkes Arda'dan bahsederken ben Arda'nın bize kaybettirdiği yıldızları düşündüm. Fotoğraf çok şey anlatıyor aslında. Cassio de Souza Soares Lincoln. Galatasaray'a yalnız geldi, yalnızdı ve yalnız gitti. Onu yalnız bırakanlar şimdi bizi de yalnız bırakıyorlar. Az önce GS TV'de denk geldim Lincoln'e. Çok özlemişim lan! Öyle böyle değil hem de içime oturdu resmen. Taraftarı selamlıyordu yine attığı bir gol sonrası. Lincoln'den lafı Arda'ya bağlayacam ama inanın kızmıyorum Arda'ya, belki ben de yabancıları dışlardım onun gibi. Sonuçta abilerinden böyle gördü ve abileri onun idolüydü maalesef.

Arda'nın gidişiyle ilgili daha ayrıntılı bir şeyler yazacam ama daha sakin düşünerek yazmak lazım. Uzun süredir gitsin diyordum, hatta bugün de gitsin dedim ilk duyduğumda ama hakikaten gitti. Ağlamadım, Ergün'ün, Bülent Korkmaz'ın gidişi kadar koymadı ama ne bileyim lan üzüldüm işte.

Aceto demişti orda bi fotoğraf çektir gülerken, mutluyum yaz arkasına bize gönder Arda. Çok mutlu, çok başarılı ol oralarda!
Related Posts with Thumbnails