Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ekim 2010 Cuma

Daddy Cool



Çok güzel adamsın Harry Kewell...

9 Maç 9 Tahmin



Ligin 9 maçını kısa kısa değerlendirip tahmin edelim bakalım haftanın sonunda kaç tane doğru tahmin yapmış olacaz. 

Bursaspor-Kar. Karabükspor 

Bursa'da dün sel oldu ve yağış çok kötü etkilemiş zemini. Her iki takımın da çok teknik oyunculardan kurulu olmadığını düşünürsek çok da zorlanmayacaklardır. Bursaspor Glasgow Rangers maçı öncesi olsa rahat kazanır derdim ama salı günü oynayacağı Manchester United maçı şimdiden oyuncuların aklında. Bu maça akıllarını veremezler büyük ihtimalle ve ligin kalburüstü takımlarında Karabükspor cezayı kesebilir. Ayrıca kötü zemine alışkın Karabüksporlu futbolcular. Emenike, Cernat ve Hakan Özmert etkili olacaktır. 

Tahmin : Üst ve 0-2 (Ç)

Eskişehirspor-İBB

Bülent Uygun'un gelişi kendini belli edecektir. Çok iyi futbol beklemiyorum bu maçtan. Eskişehirspor ihtiyacı olan galibiyet için bastıracaktır ama İBB çok iyi bir kontratak takımı bildiğimiz üzere. Eğer erken bir gol bulamazsa Eskişehirspor işi zor görünüyor. İskender veya Batuhan maçın yıldızı olur.

Tahmin : Alt ve 1-0 (Ç)

Gaziantepspor-Bucaspor

Eskişehirspor galibiyeti Tolunay'a nefes aldırdı. Başkanlarının durumu şu an iyi ama evlerinde oynayacakları maçı başkanlarını sevindirmek için almak isteyeceklerdir. Rakip de tam dişlerine göre geldi. Bucaspor Bülent Uygun'un istifasından sonra biraz karıştı. Çok da iyi kadroları yok zaten. Savunma yaparak 1 puan almak isteyeceklerdir. Julio Cesar maçın adamı olur,attıkları veya kaçırdıklarıyla.

Tahmin : Alt ve 1 

Beşiktaş-Manisaspor

Beşiktaş ligin en iyi futbol oynayan takımı. Manisaspor hücum hattı son derece kaliteli fakat orta saha, savunma ve kale için aynı şeyi söyleyemeyiz. Beşiktaş'ta Guti, Aurelio ve Quaresma sakat oldukları için oynamayacak. Guti ve Aurelio'nun yokluğunda Schuster'in Fink'i oynatmasa bile en azından kadroya almasını bekliyorum. Fink son derece kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen bir türlü Schuster'in gözüne giremedi. Beşiktaş'ın sağ bekte sorunu var bu yüzden açık oyuncusu olan Hilbert'i orada kullanıyorlar. Simpson-İsaac-Makukula üçlüsü hücum hattında son derece etkili bir üçlü ve Beşiktaş savunmayı önde kurduğundan bu maç özellikle İsaac ve Simpson'ın maçı olabilir. Beşiktaş için en kritik isimler çok iyi anlaşan Bobo-Ernst ikilisi. bol gollü maç olacaktır ve sürpriz çıkabilir.

Tahmin : Üst ve 0-2 (Ç)

Gençlerbirliği-Antalyaspor

Kısır geçmesini beklediğim bir maç daha. Gençlerbirliği savunma yönünden iyi fakat sakatları nedeniyle ofansta etkili olamıyorlar. Thomas Doll bu ligde en beğendiğim hocalardan biri. Şifo da bütçesine göre savaşan takım kurup her sene orta sıralarda bitiriyor ligi. Kısır maç olur. Necati etkili olabilirse Antalyaspor maçı alır ama beraberlik ilk seçenek.

Tahmin : Alt ve 0

Kasımpaşa-Trabzonspor 

Haftanın en zevkli maçı olacaktır. Yılmaz Vural da Şenol Güneş de orta sahada çapa kullanmıyor. Kasımpaşa'da Şahin, Trabzonspor'da Jaja etkili olmasını beklediğim isimler. Sürpriz arayanlar 7+ oynayabilir ufak bir parayla. Koray Avcı, Emre Toraman gibi emektarlarını gönderen Kasımpaşa benim için ligin en büyük düşme adayı.

Tahmin : Üst ve 2

Kayserispor-Sivasspor

2 sezon önce bu iki takımın maçı için herkes ekran başına geçerdi. Kayserispor istikrarını korurken Sivasspor düşmemeye oynayan bir takım görüntüsünde. Hafta içinde kavga eden Mehmet Yıldız ve Keita kadro dışı Sivas'ta. Kayserispor pozitif futbol oynamaya çalışan görüntüsüyle kazanmaya yakın takım. Cangele'yi arıyorlar tabi ki ama Moritz ve Zalayeta'nın yükselen formu Kayserispor'u favori yapıyor.

Tahmin : Alt ve 1

Galatasaray-Ankaragücü

Arda'nın sakatlığı, Arda'nın özel hayatı tartışmaları şu an maçın önüne geçmiş olsa da Galatasaray sonraki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi bu maçı almak zorunda. Cana ve Arda kesin yok. Neill şüpheli. Baros oynayacak. Orta sahada Ayhan-Barış ikilisi oynayacak büyük ihtimalle. Neill oynamazsa stoperde Servet-Balta ikilisini görecez. Kanatlarda da Pino-Kewell olacak büyük ihtimalle ama Rijkaard bir Elano sürprizi yapabilir. Baros'un dönmesi nedeniyle gollü bir maç ve Galatasaray galibiyeti bekliyorum.

Tahmin : Üst ve 1 

Konyaspor-Fenerbahçe 

Konyaspor klasik Ziya Doğan takımı. Zaten eski oyuncularını topladı yine takıma. Fenerbahçe'nin çok sakatı var. Niang, Dia ve Stoch oynamayacak büyük ihtimalle. Özer,Kazım ve Semih'i 11'de görebiliriz. Üst olacaktır büyük ihtimalle ve Fenerbahçe galibiyete yakın ama ben olsam bu maça oynamam.

Tahmin : Üst ve 2

14 Ekim 2010 Perşembe

Bırakın Yorumculuğu Hoca Olun!


Ülkemize gelen kariyerli, elit diye tabir edilen teknik adamların çoğunluğunun başarısız olması, bizim değnekle kovaladıklarımızın kısa süre sonra başka takımlarda çok başarılı olmaları tesadüf mü? Bence değil.

Rijkaard ilk geldiğinde bir röportajında "Türk futbolunda her şey var ama hiçbir şey tam değil." dediğinde ne anlatmak istediğini hepimiz anladık ama bir şeyleri düzeltmek işimize gelmedi. Biz hep O'nları suçladık. Hiddink Fenerbahçe'den kovulurken herkes çok mutluydu çünkü hiçbir şey değişmeyecek, sevdikleri düzen devam edecekti.  Aynı Hiddink kovulduğu günden beri gittiği her takımda çok başarılı oldu, her gittiği yerde tapılırcasına sevildi ve hep kendisi ayrıldı. Ama bizim suçumuz yoktu çünkü Fenerbahçe Aydınspor'a yenilirse hoca gider bizim ülkemizde. Del Bosque'yi Yeniköy Kasabı diye diye kovaladık adam gitti Avrupa Şampiyonu oldu.

Löw'e Dünya Kupası öncesi "üzerinizde baskı var mı?" diye soruyorlar adam "ne baskısı yahu ben Fenerbahçe'de çalışmış adamım." diyor biz yine anlamıyoruz. Aynı Löw Almanya'da futbol devrimi gerçekleştiriyor, 24 yaş ortalamalı takımıyla Arjantin'e, İngiltere'ye 4 atıyor. Rijkaard gibi kariyerinde hem hoca hem futbolcu olarak Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu olan bir adamla dalga geçiyoruz. Sergen Yalçın gibi futbol kariyeri Etimesgut Şekerspor'da bitmiş bir adam "Rijkaard hoca değil." diyebiliyor. Aragones'le, Kalli'yle dalga geçmek için zaten bir kariyerin olmasına gerek yok, 2 büyük futbol adamı bizim ülkemizde hakettikleri değerin 10'da 1'ini göremediler. Aragones Avrupa Şampiyonu olup geldi ulan buraya adamla bildiğin taşak geçtiler bu memlekette.



Hiddink Almanya'ya yenildiğimiz maçtan sonra "Dünya 1.'ymişiz gibi davranmayın kardeşim." derken bundan bahsediyordu işte. Hala ülke olarak en büyük başarımız 10 yıl önceki UEFA Kupası iken, hala bir turnuvada 3.olup diğerine gidemezken bu kibir bu ihtiras nerden geliyor yahu? Hıncal çıkar Hiddink'e çerçibaşı der, Rijkaard'a hoca değil der, Kalli'ye futbolu bilmiyor der, Skibbe'ye adam değil der vs vs. Ulan madem her boku siz biliyorsunuz bırakın yorumculuğu her biriniz bir büyüğün başına geçin, biriniz de milli takımı alın başarıdan başarıya koşalım!

Hiçbir takım bu saatten sonra para harcamasın. Galatasaray Hakan Şükür'ü, Beşiktaş Sergen Yalçın'ı getirsin. Milli Takım'a da Hıncal Uluç'u verelim ülkece coşalım yahu. Her şey bu kadar kolayken neden Rijkaard'lara, Hiddink'lere 3-4 milyon euro para veriyoruz ki!

Merak Etme!


Erman Toroğlu'nu çok mu üzdü tepkilerimiz sanıyorsunuz? Şeref mevhumunu yıllar önceden yitirmiş bir adamdan bahsediyoruz burda, bu adama şerefsiz dersen güler geçer! Verilecek tepki bundan çok daha büyük olmalıdır. Kanaltürk ve Hürriyet bu adamı işten çıkartmak zorunda kalmalı. Posta Gazetesi o manşet için özür dilemeli yine tam sayfa olarak.

Emin olun bu söylediklerim çok uç gibi görünse de yapılması gereken şeyler. Eğer sen Türkiye'nin 3 büyüğünden biriyim, en fazla taraftarı olan kulübüyüm diyorsan bunu yapabilirsin. Ama başkanın çıkıp senin "alma,aldırma" kampanyası yaptığın gazeteyle röportaj yaparsa olmaz o iş. Zaten Arda da başkanına, yönetimine güvenmediğinden çıkıp konuşuyor ve onlardan izin almadan yapıyor bunu!

Arda genç adam. 23 yaşında popüler, parası var, kendi çapında yakışıklı da. E ne bekliyorsunuz? Rahip hayatı mı yaşayacak? Yapacak elbette. Ama Arda'nın evlenmeyi düşündüğü kızı böyle rencide edemezsiniz. Arda cinsel hayatını yaşarken size mi soracak? Ulan şu eleştirenleri düşünüyorum da Arda'nın 4'te 1'i kadar paranız havanız olsa AIDS'ten ölürsünüz!



En fazla okunan gazetenin Posta Gazetesi olduğu bir ülkede ne bekliyorduk ki? Çok seviyeli tartışmalar mı? Haydar Dümen bu kadar okunurken Doberman ona özenmiş ama becerememiş işte. Bu hafta sonu ASY'de Erman'la ilgili çok güzel besteler bekliyorum, yapmazlarsa da yazıklar olsun! Ayrıca Borges bu konuyla ilgili çok güzel bir yazı yazmış, okunmalı okutulmalı.

Not : Fotoğraf  footballove blogdan alınmıştır.

13 Ekim 2010 Çarşamba

Güzel Ölmek


Şili'de göçük altında kalan madenciler uzun uğraşlar sonucunda kurtarıldı. Bizimkiler kadar şanslı değiller maalesef güzel ölemediler ve mesleklerinin kaderinde ölüm yok!!!

Emenike Türk Olsun!


Eğer Azerbeycan'a da yeniliyorsan bunun üzerine yorum yapmaya gerek kalmaz. Gazetenin manşeti her şeyi anlatıyor zaten. Avusturya ve Belçika'yla oynanan maçlarda bir galibiyet,bir beraberlik almak şart oldu şu anda. Belçika ve Avusturya'nın birbiriyle berabere kalması bu mağlubiyeti bir nebze olsun hafifletebilir. Ve Almanya'dan mutlaka içeride 1 puan almalıyız ayrıca zira iki takımdan biri Almanya'dan puan alabilir.

Milli Takım'a alınmayan oyuncuların bu kadar tartışıldığı bir ortamda bundan daha iyisini beklemiyordum zaten bu milli takımdan. Özellikle Volkan Şen ve Gökdeniz'in ahının tuttuğunu düşünüyorum bu takıma. Şimdi gidip Emenike'yi Türk yapın çünkü tek sorunumuz o değil mi?

11 Ekim 2010 Pazartesi

Sir,Rambo Yusuf ve Mehmet Çimen


Taraftar aleyhinize tezahürat yapıyorsa bunu çok dert etmemek gerekir. Ama taraftar yönetim aleyhine tezahürat yapıyorsa bavulunuzu toplama zamanı gelmiştir.

                                                                                                  Sir Bobby Robson





Rambo lakaplı Yusuf Altıntaş Kocaelispor'da oynuyordu. Bir gazetecinin nasıl meşhur oldunuz sorusuna şu cevabı vermişti :

-Oynamadığım bir maçta şöhret oldum. Sakat olduğum için Türkiye-İngiltere maçına çağırılmamıştım. Maçı 8-0 kaybetmiştik. Gazeteler ertesi gün Yusuf oynasa bu kadar fark yemezdik, diye yazdılar. Ben de oynamadan şöhret olarak Galatasaray'a transfer oldum.


Erzurumspor ve Sivasspor'da futbol da oynayan Prof. Mehmet Çimen'in futbol adlı kitabından iki alıntı yazdım. Kitabı temin etmeye çalışıyorum şu an. Çok eğlenceli ve öğretici olduğuna inanıyorum. Hocamın eline sağlık futbola antrenörlük, yöneticilik, başkanlık ve futbolculuk yaparak katkıda bulunmuştu şimdi de bu kitabı yazarak genç nesile bilgilerini aktarıyor.

Bir Acayip Adam

Arif Erdem deyince aklınıza ne geliyor? Penaltı almak için sürekli kendini yere atan oyuncu, yeteneksizliğine rağmen her frikikte ve penaltıda topun başına geçmeye çalışan oyuncu, Manchester United maçında Schmeichel'i avlayan ve tüm Maykıllar dahi gelse attığı şutu kurtarılamayacak olan oyuncu vs. vs.

Ben Arif Erdem'i sürekli Hakan Şükür attığı berbat pasları yakalamak için oradan oraya koşturan güzel topçumuz olarak hatırlarım. Bir nevi Hakan'ın yancısı gibi gelirdi bana hep. Cevahir'in Ulvi'si Koyu Bilal'ın Müfik'i gibi :) Bu resmi de her gördüğümde bunu hatırlarım. Hakan Şükür'ün yükselmek için daima omzuna bastığı kişidir Arif Erdem.


Lig Tv Arif Erdem'le çok keyifli bir röportaj yapmış. İzlemek isteyenler için link.

Ligde attığı en güzel golün hangi takıma olduğunu izlemeden doğru tahmin edenler gerçekten Galatasaray tarihini ezberlemiş olanlardır. Ben iki gol arasında kalmıştım, tahmin ettiklerimden biri çıktı :)

10 Ekim 2010 Pazar

Albayrak-Şiş-Emre


Abdürrahim Albayrak küçük Emre'nin bir gün Fenerbahçe'de oynayacağını bilse o şişi sokmaz mıydı boğazına :)

10.10.10 Yok Tek 10 Hagi


10.10.10 furyasına uyalım bari biz de. Hagi'yi anmak için böyle günlere gerek yok aslında ama vesile oldu işte.  O gittiğinden beri her gelene Yeni Hagi dendi, Revivo'ya bile hatta. Ama hepsini toplasan bize Hagi'nin sağ ayağı etmez ki Hagi solaktır. Hagi varken rahattı Galatasaray taraftarı, sahada 10'u görmek yetiyordu bize. Takım kötü de oynasa kendisi de kötü de oynasa o meşhur lafı hep geçerliydi bizim için O varken.

"Galatasaray adının olduğu yerde umut vardır." 



Devrekli Mesut



Mesut Özil ve ailesi yazları Türkiye'ye yani memleketleri olan Zonguldak/Devrek'e geliyor. Birkaç yıl önce yine Türkiye'deler. Milli takım teknik heyetinden bir kişi ile konuşuyorlar bu sırada. Bu kişi Mesut'u Beşiktaş'a aldırmayı öneriyor, ancak alınacak transfer ücretinden de komisyon istiyor. Mesut'un babası Mustafa Özil bunu duyar duymaz oğlunu alıp Almanya'ya dönüyor ve bugünlere yani "Vatan Haini" olarak anıldığı günlere geliyoruz.

Zonguldaklı Muzaffer Saraç Milliyet Gazetesi köşe yazarı Melih Aşık'a anlatmış bunları. Tabi ki doğru olmayabilir ama hangimiz duyar duymaz bu olaya yalan diyebiliriz?
Related Posts with Thumbnails