Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ekim 2010 Cuma

9 Maç 9 Tahmin



Ligin 9 maçını kısa kısa değerlendirip tahmin edelim bakalım haftanın sonunda kaç tane doğru tahmin yapmış olacaz. 

Bursaspor-Kar. Karabükspor 

Bursa'da dün sel oldu ve yağış çok kötü etkilemiş zemini. Her iki takımın da çok teknik oyunculardan kurulu olmadığını düşünürsek çok da zorlanmayacaklardır. Bursaspor Glasgow Rangers maçı öncesi olsa rahat kazanır derdim ama salı günü oynayacağı Manchester United maçı şimdiden oyuncuların aklında. Bu maça akıllarını veremezler büyük ihtimalle ve ligin kalburüstü takımlarında Karabükspor cezayı kesebilir. Ayrıca kötü zemine alışkın Karabüksporlu futbolcular. Emenike, Cernat ve Hakan Özmert etkili olacaktır. 

Tahmin : Üst ve 0-2 (Ç)

Eskişehirspor-İBB

Bülent Uygun'un gelişi kendini belli edecektir. Çok iyi futbol beklemiyorum bu maçtan. Eskişehirspor ihtiyacı olan galibiyet için bastıracaktır ama İBB çok iyi bir kontratak takımı bildiğimiz üzere. Eğer erken bir gol bulamazsa Eskişehirspor işi zor görünüyor. İskender veya Batuhan maçın yıldızı olur.

Tahmin : Alt ve 1-0 (Ç)

Gaziantepspor-Bucaspor

Eskişehirspor galibiyeti Tolunay'a nefes aldırdı. Başkanlarının durumu şu an iyi ama evlerinde oynayacakları maçı başkanlarını sevindirmek için almak isteyeceklerdir. Rakip de tam dişlerine göre geldi. Bucaspor Bülent Uygun'un istifasından sonra biraz karıştı. Çok da iyi kadroları yok zaten. Savunma yaparak 1 puan almak isteyeceklerdir. Julio Cesar maçın adamı olur,attıkları veya kaçırdıklarıyla.

Tahmin : Alt ve 1 

Beşiktaş-Manisaspor

Beşiktaş ligin en iyi futbol oynayan takımı. Manisaspor hücum hattı son derece kaliteli fakat orta saha, savunma ve kale için aynı şeyi söyleyemeyiz. Beşiktaş'ta Guti, Aurelio ve Quaresma sakat oldukları için oynamayacak. Guti ve Aurelio'nun yokluğunda Schuster'in Fink'i oynatmasa bile en azından kadroya almasını bekliyorum. Fink son derece kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen bir türlü Schuster'in gözüne giremedi. Beşiktaş'ın sağ bekte sorunu var bu yüzden açık oyuncusu olan Hilbert'i orada kullanıyorlar. Simpson-İsaac-Makukula üçlüsü hücum hattında son derece etkili bir üçlü ve Beşiktaş savunmayı önde kurduğundan bu maç özellikle İsaac ve Simpson'ın maçı olabilir. Beşiktaş için en kritik isimler çok iyi anlaşan Bobo-Ernst ikilisi. bol gollü maç olacaktır ve sürpriz çıkabilir.

Tahmin : Üst ve 0-2 (Ç)

Gençlerbirliği-Antalyaspor

Kısır geçmesini beklediğim bir maç daha. Gençlerbirliği savunma yönünden iyi fakat sakatları nedeniyle ofansta etkili olamıyorlar. Thomas Doll bu ligde en beğendiğim hocalardan biri. Şifo da bütçesine göre savaşan takım kurup her sene orta sıralarda bitiriyor ligi. Kısır maç olur. Necati etkili olabilirse Antalyaspor maçı alır ama beraberlik ilk seçenek.

Tahmin : Alt ve 0

Kasımpaşa-Trabzonspor 

Haftanın en zevkli maçı olacaktır. Yılmaz Vural da Şenol Güneş de orta sahada çapa kullanmıyor. Kasımpaşa'da Şahin, Trabzonspor'da Jaja etkili olmasını beklediğim isimler. Sürpriz arayanlar 7+ oynayabilir ufak bir parayla. Koray Avcı, Emre Toraman gibi emektarlarını gönderen Kasımpaşa benim için ligin en büyük düşme adayı.

Tahmin : Üst ve 2

Kayserispor-Sivasspor

2 sezon önce bu iki takımın maçı için herkes ekran başına geçerdi. Kayserispor istikrarını korurken Sivasspor düşmemeye oynayan bir takım görüntüsünde. Hafta içinde kavga eden Mehmet Yıldız ve Keita kadro dışı Sivas'ta. Kayserispor pozitif futbol oynamaya çalışan görüntüsüyle kazanmaya yakın takım. Cangele'yi arıyorlar tabi ki ama Moritz ve Zalayeta'nın yükselen formu Kayserispor'u favori yapıyor.

Tahmin : Alt ve 1

Galatasaray-Ankaragücü

Arda'nın sakatlığı, Arda'nın özel hayatı tartışmaları şu an maçın önüne geçmiş olsa da Galatasaray sonraki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi bu maçı almak zorunda. Cana ve Arda kesin yok. Neill şüpheli. Baros oynayacak. Orta sahada Ayhan-Barış ikilisi oynayacak büyük ihtimalle. Neill oynamazsa stoperde Servet-Balta ikilisini görecez. Kanatlarda da Pino-Kewell olacak büyük ihtimalle ama Rijkaard bir Elano sürprizi yapabilir. Baros'un dönmesi nedeniyle gollü bir maç ve Galatasaray galibiyeti bekliyorum.

Tahmin : Üst ve 1 

Konyaspor-Fenerbahçe 

Konyaspor klasik Ziya Doğan takımı. Zaten eski oyuncularını topladı yine takıma. Fenerbahçe'nin çok sakatı var. Niang, Dia ve Stoch oynamayacak büyük ihtimalle. Özer,Kazım ve Semih'i 11'de görebiliriz. Üst olacaktır büyük ihtimalle ve Fenerbahçe galibiyete yakın ama ben olsam bu maça oynamam.

Tahmin : Üst ve 2

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails