Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Haziran 2010 Cumartesi

Arjantin - Nijerya (Maç Öncesi)


İlk 11'ler açıklandı. Buna göre Arjantin'in ilk 11'i böyle: Demichelis Samuel Heinze üçlüsünü savunmaya yerleştirip, kanatların birine yetenekli Di Maria'yı diğerine de "kazma" Gutierrez'i yerleştirecek Maradona. Orta sahanın neredeyse tüm yükünü Mascherano'ya bırakıp önüne Veron'u ve onların da önüne ve daha da öne Messi - Higuain - Tevez üçlüsünü yerleştirecek gibi duruyor. Yani toparlarsak;

--------------------Romero--------------------

-----Demichelis-----Samuel-----Heinze--------

------------------Mascherano------------------

Gutierrez-------------------------------Di Maria

--------------------Veron----------------------

Messi--------------Higuain----------------Tevez

Kağıt üzerinde fena durmuyor, özellikle Di Maria'nın performansını merak ve heyecanla bekliyorum. Tahminim ilk yarı ve ikinci yarı Arjantin'in üstünlüğüyle sona erer..

Mor Papuçlar!


Dünya kupasında şimdiye kadar en rahatsız edici şey tüm dünyada kabul edildiği gibi tabi ki vuvuzela denen illet. Ama benden başka rahatsız olan var mı bilmiyorum vuvuzeladan sonra beni en çok rahatsız eden sahadaki bir iki istisna dışında herkesin ayağında bulunan Nike'in mor "elite serisi" kramponu oldu. O ne iğrenç bir tasarımdır öyle ya rabbim bir pozisyon oluyor ekranda 5 kişi var herkesin ayağında mor papuçlar.. Bu da böyle bir sitemimdir işte, şimdi tekrar televizyonu açıyorum..

Tüyo isteyenler için tahminim; ilk yarı berabere biter, isteyen toplam gol sayısı 0-1 olur da oynayabilir.. 17.00'da Arjantin maçından önce görüşürüz..

11 Haziran 2010 Cuma

G.AFRİKA - MEKSİKA: 1-1

Açılış maçını da geçtik hayırlısıyla. Beklediğimden daha pozisyonlu bir maç oldu diyebilirim. Meksika'nın hücum gücü gerçekten iyi. İngiltere'ye 3-1 kaybettikleri maçta bile göstermişlerdi bunu. Ama o maçta gösterdikleri bir şey daha var ki bugünkü maçta 2 puanına mal oldu Meksika'nın, o da savunma zaafları. Sağlı sollu rakibe yüklenirken geride çok boşluk bırakıyor Meksika savunması ve iyi kontra yiyorlar. G.Afrika hücumcuları bu kadar beceriksiz ve tecrübesiz olmasa bugün yenilmesi işten bile değildi orta Amerika takımının. Allah'tan grupları kolay grup çok yara almadan tamamlarlar hatta gruptan çıkabilirler bile..
Güney Afrika'nın kalecisi Khune, ki 1987 doğumluymuş, bugün fiyatını ikiye katladı desek yeridir. Özellikle Vela ve Dos Santos'un şutlarındaki refleksi mükemmeldi. Seneye kendisini Avrupa'da izleyeceğiz gibi gözüküyor..

Gelelim bizim Giovanni'ye. Bu adam kesinlikle ya bal yapmayan arı, ya da çok şanssız bi velet. Bir insan bu kadar çalışkan olup da skora bu kadar mı katkı sağlayamaz. Son hamlesini çok göstererek yapıyor, bu yüzden bir türlü skora etki edemiyor. Dolayısıyla yaptığı bütün işlere rağmen yıldız olamıyor. Daha çabuk düşünüp karar vermeyi öğrenmesi lazım, hem de acele öğrenmesi lazım çünkü yaşı geçiyor ve son fırsatları da tüketmek üzere..

Parreira elindeki malzemeyi kullanabileceği en iyi şekilde kullanıyor. Hazırlık maçlarında da gördüğümüz gibi savunmaya iyi yaslanıp hızlı hücumlarla gole gitmeyi düşünüyor. Hatta öyle ki o anda ileri uçta bulunan adam (bu maçta belli bi adam yoktu o pozisyonda) fizik gücünü kullanarak rakip kaleye tek başına gidiyor, yanında kimse yok. Gol de öyle geldi, direkten dönen topları da..

Hakemi de Meksika'nın ilk yarıdaki golündeki ofsaytı yakaladığı için tebrik etmek lazım, gerçi açık ofsayttı ama Türk hakemlerin vermeyeceğini düşünerek tebrik edesim geldi. G.Afrika'nın golünde de ofsayt yok, onu da iyi yakalamışlar helal olsun.

İddaa'da ilk yarı beraberlik oynamıştım, Meksika'nın beceriksizliği ve Khune'nin müthiş performansıyla kazandım darısı diğer maçlara. "Uruguay yenilmez"e basmaya gidiyorum, hayırlısı bakalım..

8 Haziran 2010 Salı

Haldun Bize Petrov'u Getir!

Manchester City Martin Petrov,Benjani ve Silvinho'yu serbest bıraktı.Bizim yönetimler yabancı sayısı 6+2+2 olmuşken,memlekette de adam gibi sol bek yokken gidip şu Silvinho'yu alıp oyuncu-antrenör yapalım rotasyonda işe yarar demeyi akıl etmezler kesin ama belki Martin Petrov'un serbest olması dikkatlerini çeker.2006'da Gerets çok istemişti Petrov'u ama pahalı gelmişti o zaman,10 milyon euro istiyordu Atletico Madrid.Bu sene devre arasında da Fenerbahçe'yle adı anıldı ama devre arasında gelen yıldızdan hayır gelmez düşüncesiyle almadı heralde Aziz başkan.

Martin Petrov büyük topçudur,sol açıkta fırtına gibi eser.Arda'nın ortada oynatılması açısından da iyi olur bu transfer Elano satılır yerine önlibero alınır.Kanat rotasyonunda Stoch-Keita-Petrov-Arda.Muhteşem kere muhteşem.Ha sadece Galatasaray için değil ülkemizdeki her takım için muhteşem transferdir Petrov.Birinden biri alsa da şu adamı canlı canlı izlesek.Fakat bonservisi elinde olduğu için en yakın takım Galatasaray şu an çünkü Aziz başkan ve Yıldırım başkan yüksek bonservisler ödemeyi severler.

Haldun Abi bize Petrov'u getir :)

7 Haziran 2010 Pazartesi

CAPELLO > İSPANYA


Sınavlarımın yoğunluğundan dolayı bloga bayağıdır yazamıyordum; ama dünya kupası öncesi bu yazıyı yazmam şart. Mecburen bu sıkışık zamanda bıraktık notları geldik. Cuma günü saçma sapan bir açılış maçıyla başlayacak turnuvanın son maçının galibinin İNGİLTERE olacağını düşünüyorum (lafı niye bu kadar dolandırdım bilmiyorum, kupayı İngilizler alacak yani:)

İngiltere yaklaşık 5 senedir iyi bir jenerasyon yakaladı ve ilk defa bu kaliteye uygun bir hocayla bir turnuvaya katılacaklar. Bir kadro ne kadar iyi olursa başındaki hocayı da o kadar iyi seçmek zorundasınız. Yoksa hoca o kadronun altından kalkamaz, oyuncuları kendine inandıramaz ve beklenen başarı bir türlü gelmez, yazık olur. Savunmada Terry-Ferdinand, orta sahada Lampard-Gerard, ileride de Rooney'e sahip bir kadro nasıl bu kadar başarısız olabilir ki yoksa.. Eriksson ve McClaren'de olmayan işte bu karizmaydı. Capello'da ise fazlasıyla var. İtalyan hoca tarzı itibariyle takımdaki gruplaşmayı bitirmiş ve mükemmel bir arkadaşlık ortamı yaratmayı başarmış. Başarının arkasındaki önemli etkenlerden biridir bu. Çünkü bu şekilde oyuncular saha içinde birbirlerine daha yürekten yardım ederler, kendileri için ve takım için oynadıkları kadar arkadaşları için de oynarlar. Sahada futbolcuların bunu yapmasını sağlayan Capello kenarda da oyunu en iyi okuyan hocalardan biri olduğu için başarıya ulaşmakta zorlanmıyor.

2007'de Barcelona'nın karizmasını söndüren Capello bu sefer de İspanya milli takımının havasını söndürecektir. Zira dünyada bir numara Mourinho'ysa iki numara kesinlikle Fabio Capello'dur ve bu turnuvada kariyerinde olmayan bir kupayı da hanesine yazdıracaktır.

Brezilya, Almanya ve tabi ki İspanya'dan da iyi performans bekliyorum; Maradona'yı seviyorum ama inanmıyorum; Hollanda'dan da iyi bir performans bekliyordum ama Robben'in sakatlığı her şeyi değiştirdi.. Ferdinand'ın sakatlığı da İngilizler için önemli bir kayıp ama King veya Carragher'in onu aratacak bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum..


Kaleciler: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City)


Savunma: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (West Ham United), Stephen Warnock (Aston Villa), Michael Dawson (Tottenham)

Orta Saha: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), James Milner (Aston Villa), Gareth Barry (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).
Related Posts with Thumbnails