Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Haziran 2010 Cuma

G.AFRİKA - MEKSİKA: 1-1

Açılış maçını da geçtik hayırlısıyla. Beklediğimden daha pozisyonlu bir maç oldu diyebilirim. Meksika'nın hücum gücü gerçekten iyi. İngiltere'ye 3-1 kaybettikleri maçta bile göstermişlerdi bunu. Ama o maçta gösterdikleri bir şey daha var ki bugünkü maçta 2 puanına mal oldu Meksika'nın, o da savunma zaafları. Sağlı sollu rakibe yüklenirken geride çok boşluk bırakıyor Meksika savunması ve iyi kontra yiyorlar. G.Afrika hücumcuları bu kadar beceriksiz ve tecrübesiz olmasa bugün yenilmesi işten bile değildi orta Amerika takımının. Allah'tan grupları kolay grup çok yara almadan tamamlarlar hatta gruptan çıkabilirler bile..
Güney Afrika'nın kalecisi Khune, ki 1987 doğumluymuş, bugün fiyatını ikiye katladı desek yeridir. Özellikle Vela ve Dos Santos'un şutlarındaki refleksi mükemmeldi. Seneye kendisini Avrupa'da izleyeceğiz gibi gözüküyor..

Gelelim bizim Giovanni'ye. Bu adam kesinlikle ya bal yapmayan arı, ya da çok şanssız bi velet. Bir insan bu kadar çalışkan olup da skora bu kadar mı katkı sağlayamaz. Son hamlesini çok göstererek yapıyor, bu yüzden bir türlü skora etki edemiyor. Dolayısıyla yaptığı bütün işlere rağmen yıldız olamıyor. Daha çabuk düşünüp karar vermeyi öğrenmesi lazım, hem de acele öğrenmesi lazım çünkü yaşı geçiyor ve son fırsatları da tüketmek üzere..

Parreira elindeki malzemeyi kullanabileceği en iyi şekilde kullanıyor. Hazırlık maçlarında da gördüğümüz gibi savunmaya iyi yaslanıp hızlı hücumlarla gole gitmeyi düşünüyor. Hatta öyle ki o anda ileri uçta bulunan adam (bu maçta belli bi adam yoktu o pozisyonda) fizik gücünü kullanarak rakip kaleye tek başına gidiyor, yanında kimse yok. Gol de öyle geldi, direkten dönen topları da..

Hakemi de Meksika'nın ilk yarıdaki golündeki ofsaytı yakaladığı için tebrik etmek lazım, gerçi açık ofsayttı ama Türk hakemlerin vermeyeceğini düşünerek tebrik edesim geldi. G.Afrika'nın golünde de ofsayt yok, onu da iyi yakalamışlar helal olsun.

İddaa'da ilk yarı beraberlik oynamıştım, Meksika'nın beceriksizliği ve Khune'nin müthiş performansıyla kazandım darısı diğer maçlara. "Uruguay yenilmez"e basmaya gidiyorum, hayırlısı bakalım..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails