Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Nisan 2010 Cumartesi

YUH!!!


İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluk için çekişen takımların şampiyonlar ligine son bileti almak için çekişen takımlarla oynadığı bir günü geride bıraktık. Şampiyonlar ligi son bileti için daha avantajlı olan Manchester City, derbi mücadelesinde aynı şehrin kırmızı renkli takımına son dakikada Scholes'in golüyle mağlup olurken; bu gazla sahaya çıkan Tottenham da şampiyonluk için daha avantajlı takım olan Chelski'yi 2-1 mağlup etti. Netice itibariyle Tottenham, City'nin 2 puan önüne geçerken, Manu da Chelski'yle arasındaki farkı bir puana indirdi.

Ama bütün bunların önüne geçen bir enstantane yaşandı bugün, işte o da yukarıdaki resimde duruyor...

Şeytan!


Rıdvan Dilmen'in telekulaktan sonra bahis pazarlığında da adı geçiyor!Vatan gazetesinin haberine göre Bochum Savcılığı'nın dosyasında adı geçenlerden biriymiş Rıdvan Dilmen bekleyip gerçeği görmek lazım!

Paha Biçilemez!


Çok şey var yazacak ama şu an mümkünatı yok.Her şeyin bedeli var dostlarla rakı keyfi ; paha biçilemez.2 yüzlük 1 50'lik Tekirdağ sonrası her şey güzel tabi :)

Hep söylerim rakı başka şey Tekirdağ başka şey arkadaş!

16 Nisan 2010 Cuma

Sikildiniz mi?


Tam da Fenerbahçe maçının öncesinde Yıldırım Demirören'e saçma sapan bir nedenle on beş gün hak mahrumiyeti verilmesi garip değil mi?

Diyorlar ki Mahmut Özgener'e SMS çekmiş Demirören. Mesaj bu: "Baskan herhalde sizin ekibe kufr etmrk lazmmiski hakemler ftbolla hentbolu karstrmasnlar ve bn l kizil oldugu surece bndan sonra karsndayim saygilar". Şimdi diyorlar ki "bn" sözcüğü "ben" anlamında değil "ibne" anlamında kullanılmıştır. Hayatımda bu kadar gerizekalıca bir şey duymadım. Ülen hadi diyelim ki "ibne" demiş. Bunun cezası sadece 15 gün mü???

Başlık yanlış anlaşılmasın, benim canım sıkıldı bu duruma da size de sorayım dedim. Konuyla alakalı olsun diye SMS diliyle yazdım başlığı sadece mesele bu, yoksa ne ima edicem canım...

12 Nisan 2010 Pazartesi

ölüm varmış korku varmış...


Ultraslan ilk yarıdaki Fenerbahçe mağlubiyetinden sonraki maç olan Sivasspor maçından sonra bu sezon takımı ikinci defa protesto etti... Aslında içerdeki Fener maçınını da sayarsak bu üç oldu. Maç başlamadan önce ultraslanın internet sitesindeki çağrıyı görünce yapılmaması gerektiğini düşünmemiştim. Zira sadece ilk beş dakika tepki gösterip ardından takımı destekleyeceklerdi diye tahmin ediyordum. Fakat onlar bu işi abartıp taraftarlığın birinci kuralı olan kötü gün dostu olmanın zerre yakınından geçmeden takımı sabote ettiler. Bugün stadta bırakın Arda'yı, Baros'u bile ıslıklayanlar vardı ruhsuz olduğu düşündükleri için. Arkadaş senin görevin takımı desteklemek. Yapmayacaksan orada işin yok. Bunu aklına sok. Ayrıca Baros da benim izlediğim takıma en bağlı insan. Bülent Korkmaz'da bile görmedim ben böyle hırsı. Nereden buluyorsun bu yüzsüzlük yapma hakkını kendinde.
Neymiş efendim alemci futbolcu istemiyorlarmış. Lan elin Ronaldo'su İtalyalarda iki tane travestiyle yakalanıyor adamlar hiç birşey demiyor. Çünkü biliyorlar ki maç başlayınca sahada takımı temsil eden adam o olacak. Düşün dur şimdi onlar mı gerizekalı yoksa sen mi... Sen sene başından beri takımı iteklemek yerine köstek oluyorsun. Hiç kimse sana bas git tribünden demediyse gelip de oraya sıç da demedi. Şunun şurasında ligin bitmesine beş hafta kalmış edebinle destekle takımını. Yok, takım başarılı olamadıysa da görevimi yapmadım demezsin de vicdanın rahat olur.
Ayrıca numaralıdakileri de kutluyorum bu çapulculara uymadıkları için. Umarım gerçek taraftar hangisi görmüştür herkes.

11 Nisan 2010 Pazar

Bursa Maçının Anlamı Olsun!


Tam da beklediğimiz gibi oldu; Bursaspor bu stresi kaldıramadı ve kritik üç haftada 5 puan kaybetti! Ve kim ne derse desin dört takım da şampiyonluk potasının içine girdi tekrar. (Daha doğrusu şimdilik üç takım var, Galatasaray henüz Diyarbakırspor'la oynamadı)

İşte iki hafta sonra Bursaspor karşısında alınacak üç puanın bir anlamının olması için bugün Diyarbakırspor'u dağıtmamız lazım. Üstelik şampiyonluk potasındaki diğer iki takım Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da birbirleriyle oynadıklarını düşünürsek altın tepsi içinde bir şans sunuldu Galatasaray'a. Aslında bu beklenen bir şey olmalıydı ama Rijkaard'ı eleştiren balonlara cevap yetiştirmekten bir türlü değinemedi kimse bu konuya. Gerçi bugün Diyarbakırspor'u yenemezsek çok büyük göt olma riskim de var ama yine de postluyorum bu yazıyı, varsın Cim Bom'um yüzünden rezil olayım..

Hadi be çocuklar, alın şu maçı................

El Clasico'dan Aklımda Kalanlar!






Normalde sadece seyir defterinde madde madde yazarım ama bu maçta madde madde yazasım var.

*Maç başlamadan Gago'yla Van der Vaart'ı çıkarıp tek Guti'yi oynat,10 kişi oyna daha şerefli dedim kadroları görünce.Özellikle Van der Vaart açık ara sahanın en kötüsüydü bence.Kaçırdığı gol de tuz biber ekti.

*Rıdvan Dilmen ve Ercan Taner (yazının sonunda yazacam nedenini) yüzünden Ronaldo'lu Real'in kazanmasını istedim,ev ahalisinin de temennisi o yöndeydi.3 kişi Real'i,1 kişi Barça'yı tutuyordu 1 arkadaş da kendi takımımı tutarım bana ne dedi.Aynen Galatasaray-Fenerbahçe maçlarını izleyen tayfada olduğu gibi azınlık sevindi,ama fazla sevinemedi şiddete uğramamak için aynen Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi :)

*Barça orta sahası yine her zamanki top göstermedi rakibe.Hem de bu sefer Xavi-İniesta yoktu,Xavi-Busquets-Keita 3'lüsüyle de yapabildiler bunu,helal olsun.Xabi-Gago-V.der Vaart üçlüsünün yaptığını tek başına Xavi yaptı üzerine 2 asist ekledi ayrıca.

*Messi'yi forvet görünce Arda-Messi benzetmesi geliyor dedim neyse ki kısa sürdü.Aradaki uçurum bi kez daha belli oldu tabi,Hıncal Uluç'un kulakları çınlasın.

*Dani Alves'in sağ açık oynadığını görünce küçük çaplı bir şok yaşamadınız mı söyleyin Allah aşkına!

*Pique insan değil arkadaş,bezdirdi resmen Cristiano'yu gerçi o da bezmeye pek meraklıydı.

*Yarın Marca-AS başlar Pellegrini'ye sallamaya ama ilk kez bu kadar hakları var.İlk yarı boyunca top oynamayan 3-4 tane oyuncu varken aynı kadroyla çıktı 2.yarıya.Yetmedi Guti'yi Marcelo yerine soktu Gago dururken.Lass'ın ölüsü şu Gago'dan iyidir,devre arası City'e satmadıklarına pişmanlar mı acaba?

*Cristiano'nun maçı olur diyenler (başta ben) çok feci sıçtı afedersiniz.Adam Messi'nin ağırlığı altında ezim ezim ezildi.Pique'yi karşısında gördüğü her pozisyonda eli ayağına dolaştı.Türkiye'de olsa başlardı 94 milyonluk eşşek lafları,14 milyonluğa sövüyoruz eşşek diye biz sürekli :)

*Higuain sezonun en kötü topunu oynadı,80 dk. sahada kaldı.

*Real defansı berbat kardeşim.Albiol neyse de Garay bu takımda 18'e giremez.Arbeloa da sürekli adam kaçırıyor.Ramos da bugün onlara uydu resmen.Puyol'dan bacak arası yedi utanmadan.

*Hakem vasatın üstündeydi ama son 20 dakika Real'in sertliğine hatta pisliğine göz yumdu resmen.Son sezonu ve son El Clasicosu olması nedeniyle hakimiyeti elinden kaçırdı ara ara.

*Casillas yine farkı önledi,adamsın Iker.

*Ve XAVI.Sihirbaz bu adam.2 golde de muhteşem paslardan bahsetmeyen Ercan Taner'e ve özellikle Rıdvan Dilmen'e sormak isterdim Messi'ye aşık mısınız arkadaş?Aranızda bi şey mi var :) Adam 2 tane muhteşem asist yapmış,bi ara Ercan Taner diyor ki pas da güzeldi Rıdvan'da tık yok.Hala Messi göğsüyle adam geçti,vay Messi insan değil,Messi ve diğerleri.El insaf be arkadaş!Xavi maçın açık ara yıldızıdır yanına en yakın adam da Pique'dir.Sağ bekte başlayıp sol bekte maç bitiren Puyol'a da saygılarımızı sunalım.

*Gelelim neden Rıdvan ve Ercan Taner'e kıl olduğumuza.Kardeşim maç başlamadan Barça Barça diye taraf belli ettiniz.Maç başladı ortada hatta Real'e daha yakın ama Rıdvan hala Barça atarsa maç zevklenir falan diyor.Barça golü attı maç zevke gelmedi ama seni bilmem Rıdvan Dilmen!Bütün maç o kadar mutluydu ki Rıdvan Dilmen sanki Fenerbahçe şampiyon olmuş gibiydi!

*Messi'nin attığı golde reji el var mı diye tekrar tekrar gösteriyor.Rıdvan her seferinde bak hayran kaldılar göğsüyle alışına tekrar gösteriyorlar diyor.Her Barça atağında ofsayt yok,ofsayt yok diye heyecanlanıyor V.der Vaart'ın kaçırdığı pozisyonda sanki Fenerbahçe ofsayttan gol yiyecekmiş gibi ofsayt ofsayt diye bağırıyor.Ah be Rıdvan Dilmen ben mi çok önyargılıyım yoksa sen mi doğuştan Katalansın!

*Aceto da yazmış ben de çok güldüm.Barça'nın maç fazlasıyla 24,Real Madrid'in maç fazlasıyla 21 puan fark attığı Valencia'yı katıp 3'lü averaj sormana koptuk fazlasıyla.E kardeşim ilgilenmiyorsun bari çaktırma :)

Galatasaray'ın Sorunu!



Bugün Galatasaray için pekçok şey söyleyebiliriz...


"Kötü yönetiliyor" diyebiliriz.

"Yanlış transferler yapıldı" diyebiliriz.

"Disiplin kalmadı" diyebiliriz.

Tüm bu tespitler, tek tek ya da topyekun doğru olabilir.

Ama, bu tespitlerden bir şey olmaz.

Gün, çözüme dair sözler etme günü...

Gün, büyük sorunlara çare bulma günü...

Gün, düştüğün yerden kalkma günü...

Gün, Galatasaray'ı geleceğe yürütenin görkemli geçmişi olduğunu hatırlama günü.

Gün, sözde değil özde sarı kırmızı değerlere sarılma günü...

Gün, "Baba Gündüz"ü hatırlama günü...

Cuma gecesi, ultrAslan'ın sayfası Gündüz Kılıç'ın şu sözleriyle açılıyordu:

"Bilirsiniz ki her insanın ayrı bir huyu, ayrı bir karakteri olduğu gibi, her futbol takımının da kendine has bir karakteri vardır...

Biz sizlere burada Galatasarayımız'ın huyunu suyunu açıkça ve iyice anlatabilirsek, onu adam akıllı tanıyıp, inşallah senelerce dost geçinirsiniz...

GALATASARAY BİR HİS TAKIMIDIR...

Renklerine aşık, birbirlerini seven futbolcuların takımıdır...

Galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır.

Galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez...

Kısacası Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır...

Okudun mu Arda?

Duydun mu Servet?

Anladınız mı hocam?

Ya sen küçük Jo?

Ve Elano, Dos Santos, Keita...

Bi zahmet metni anlayabilecekleri dile çevirsene sevgili Yako...

Çevir ki, onların parçalı forma diye bildikleri şeyin bizim yüreğimizin parçası olduğunu anlasınlar...

+ + +

Son söz:

Galatasaray his takımıdır...

Lütfen hislerimizle daha fazla oynamayın

İskender BAYDAR

Katılırsınız katılmazsınız ama çok doğru tespitler var.Zaten yazı Gündüz Kılıç'ın sözü üzerinden yazılmış.İskender Baydar'a katılıyorum lütfen artık hislerimizle oynamayın.Biz her sene mükemmel başlayıp sene sonunda hiçbir şey vermeyen takım görmek istemiyoruz.Ben Rijkaard'ı suçlama taraftarı değilim ama Rijkaard bize benzemeye başlıyor,korkuyorum.O güzel oyun isteyen adam gitmiş sadece skora oynayan adam gelmiş gibi geliyor son maçlarda.Yine de umutluyuz yeter ki formasını giydiğiniz takımın tarihini,büyüklüğünü,asaletini bilin.Rijkaard'ın dediği gibi yeter ki renklerimizi koruyun!!!

Related Posts with Thumbnails