Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mart 2010 Cumartesi

Dünya Derbisi


Saha dışında her yerde dünya derbisi olan büyük derbimiz yarın oynanacak.Çoğumuzu heyecan sardı şimdiden iddialara girildi.Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım klasik oyununu oynadı yine,çıktı federasyona salladı falan.Geçen sene Adnan Polat'ın düştüğü hataya o düştü bu sefer diye de yorumlanabilir ama öncelikle sonucu görmek lazım!Galatasaray'ın başını yemişti hakemler Adnan Polat'ın konuşmaları sonrası bakalım Aziz Yıldırım'a güçleri yetecek mi?

Maçtan futbol adına hiçbir beklentim olmadığını söylemem lazım öncelikle.Uzun süredir çok güzel bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı izlemedim yarın da güzel bir maç olacağını düşünmüyorum!Özhan Canaydın'ın ölümü maçın gerginliğini biraz azaltabilir diyordum ki Bursaspor'un yenilmesiyle maçın önemi arttı,dolayısıyla gerginliği de! ultrAslan'ın resmi sitesi sağduyu mesajı verirken ve sadece takımını desteklerken (ki çok beğendiğim bir grup değildir) Fenerbahçeli taraftarların en favori sitelerinden biri olan antu gerginliği arttırıcı hareketlerine devam ediyor.Yarın olası olaylarda yine Galatasaray taraftarı suçlanacak ama tahrik eden unsurları da sonra değil şimdiden söylemek lazım.Antu sitesi yöneticileri gerginlikle,pislikle besleniyor maalesef güzellikler onların işine gelmiyor ve her ortamda ortamı gerip kendilerine rant sağlamayı düşünüyorlar.Kendileri sütten çıkmış ak kaşık da ötekiler tu kakaymış gibi davranıyorlar sonra da niye kendilerinden nefret edildiğini merak ediyorlar!Geri kalan takımlar Fenerbahçe'yi kıskandığından değil sizin gibi taraftarları olduğu için nefret ediyor Antu yöneticileri ve üyeleri!

Neyse uzatmayalım.Güzel bir maç olur umarım,olaysız gürültüsüz kavgasız.Ben yanılmaya razıyım.Ayrıca Fenerbahçe'nin galip geleceğini düşünüyorum umarım bu konuda da yanılırım :)

25 Mart 2010 Perşembe

Premier Lig'de Mahalle Kavgası!

Moyes önde girdiği son dakikalarda çirkeflik yapmaya kalkıyor. Mancini de City'e beklenen (benim zaten hiç beklemediğim) patlamayı yaptıramamanın verdiği gerginlikle üstüne yürüyor. Yaşananlar ise tam bir komedi..

Adam Gibi Adam!!

Spor camiasından bir kayıba uzun süredir böylesine üzüldüğümü hatırlamıyorum. Birçok Galatasaraylı gibi başkanlığı çok hoşuma gitmezdi ama her zaman kulüp başkanı olarak adını alnım ak söyledim. Belki başarılı değildi; ama dürüstlüğüyle, duruşuyla, felsefesiyle o mevkiye çok yakışıyordu. Süleyman Seba'yla birlikte taraflı tarafsız tüm sporseverlerin kalbinde taht kurmuş başka bir başkan görmedim ben..

Ve hak ettiği gibi uğurlandı Özhan Başkan.. Galatasaraylı futbolcular bir yana, Beşiktaşlı futbolcuların da saygı duruşuyla, Fenerbahçe kulübünün bayrakları yarıya indirmesiyle uğurlandı Özhan Başkan. En önemlisi benim gibi bir odunu bile duygulandıran, Manisaspor maçında 20000 Fenerbahçeli'nin gerçekten yürekten geldiğini hissettiren alkışlarıyla uğurlandı Özhan Başkan!!!

Özhan Canaydın belirlediği yüksek hedeflere ulaşamadı belki ama çok iş yaptı, çok şey öğretti futbolseverlere. Ezeli rakibi tebrik edebilme erdemini öğretti; çok yakın arkadaşını kulübe yakışmayan yazılar yazmayı alışkanlık haline getirdi diye kongre üyeliğinden çıkartabilmeyi(hıncal uluç), ama dışarıda arkadaşlığını devam ettirebilme erdemini öğretti..

Geride çok büyük bir boşluk bıraktı Özhan Başkan.. Onun temizliğini, onun adamlığını, onun kararlılığını gösterecek bir veliaht bırakmadan aramızdan ayrıldı. Her zaman iyi anılarla hatırlayacağız kendisini..

Mekanın cennet olsun Özhan Başkan..

Hakeme İtiraz Eden Futbolculara Biber Gazı!

Brezilya'da Genus ile Moto takımlarının oynadığı futbol maçında kırmızı kart gören Genus'lu futbolcunun sahayı terk etmemesi üzerine ilginç hadiseler yaşanmış. Önce diğer Genuslu futbolcular hakemin etrafına toplanıp hakemi tehdit etmeye başlamışlar, bunun üzerine hakem de saha kenarındaki polisleri sahaya çağırmış. Tabi herkes polislerin, futbolcuları dışarı çıkarmasını beklerken akıllı adamlar biber gazıyla ortamı dağıtmayı uygun görmüşler. Hakem kendisinin bile beklemediği bu durum karşısında maçı tatil etmiş haliyle, ilginç tabi..
Bu olayın benzeri bir ay önce ülkemizde yaşanmıştı. 1-5 Didim galibiyetiyle sonuçlanan Aydınspor - Didim Belediyespor maçının ardından futbolcular birbirine girmiş, kavga da soyunma odasına taşınınca polis biber gazıyla olaya müdahale etmişti. Her ikisi de tasvip etmediğimiz, görmek istemediğimiz davranışlar. Hangi kademede mücadele ederse etsin sporcu insanın bir kalitesi vardır, ona sokaktaki teröriste müdahale eder gibi müdahale edilmemelidir. Bu konuda umarım yetkili merciler gerekli talimatları verir. Biz de buradan ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşalım kendi çapımızda..

23 Mart 2010 Salı

Başımız Sağolsun



Related Posts with Thumbnails