Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Eylül 2009 Pazar

Galatasaray-3 Beşiktaş-0

Maçtan daha güzel bi hareket. Her ne kadar Bülent Korkmaz,Hakan Şükür gibi isimler çok konuşarak Galatasaray taraftarının antipatisini kazansa da onlara da ölmeden önce bu tarz güzel jestler yapılmalı. İlla öldükten sonra değer gösterilmemeli. Bu lafımdan Metin Oktay'la kıyasladığım sanılmasın,ama onlar da çok önemli değerlerimiz.

Mustafa Sarp maç boyu çok iyiydi ama bu hareket yakışmadı. Tabata kasıtlı ya da bilmeyerek sert bi hareket yapmış olabilir,bırak cezasını hakem kessin. Şurda kırmızı kart görsen 2 maç ceza aldın diyelim. Yarın Ayhan iyileşiyor,Topal-Ayhan uyum sağlarsa o formayı bi daha zor görürsün. Yazık etme kendine Sarp,28 yaşında Galatasaray'a gelip 11 oynama şansını bulmuşsun,önünde Arda,sağında Keita,solunda Kewell oynuyor. Elano yedek kulübesinde. Attığı golde takipçiliğini konuşturdu. Belki direk girecekti ama direğe çarpma ihtimali de vardı. İyi oynadı ama Rijkaard uyarır muhtemelen.

Galatasaray oynamadan maç aldı diyebiliriz. Öncelikle yıldız farkı,sonra teknik direktör farkı diyebiliriz. Beşiktaş kadrosunda Deli İbo'yu 11'de bekliyordum,Keita karşısında İsmail'in duramayacağını hepimiz biliyorduk heralde. Rıdvan söyledi,"orta sahada Ernst'in yanında oynamayacak tek oyuncu Ekrem'di,Mustafa Hoca onu oynattı." diye.Fink geldiğinden beri takımın gol yememesinin sebebidir bence. Yusuf oynayamaz,sakat diye kendisi söyledi 11'de çıkardı. Galatasaray taraftarına desen ki "bugün kim oynamasın Beşiktaş'ta?" diye,eminim %90'ı Holosko derdi,yedekti. Galatasaray'ın belalısı Nobre de yedekti. Rüştü ilk 2 golün kahramanıdır açık ara,Arıkan niye yedek kalır? Kısacası Denizli ve Rüştü maçı hediye etti Galatasaray'a...
Leo Franco : Çok iyiydi,ceza sahasının dışında elle kestiği top kırmızı olmalıydı,öncesinde Ernst'in elini görmedi hakem,Leo'yu da görmedi. Yusuf'un şutunu çıkartarak maçın kader adamı oldu.

Sabri : Muhteşemdi. Açık ara maçın yıldızıydı. Her şeyi yaptı,savunma-hücum,pas vs. En önemlisi de haddini bilerek oynadı,saçma sapan şutlar atmadı,öğreniyor galiba.

Servet-Emre Aşık-Hakan Balta : Orta ikili arkaya adam kaçırdıkça Balta kademeye girdi. Görevlerini yaptılar,Serdar Özkan'ı bu kadar sık kaçırmasalar daha iyi olacaktı...

Topal-Arda : Topal görevini yaptı. Her yere yetişmeye çalıştı,ama şu topu alıp yanındakine verse daha yararlı olacak. İlla bi topla dönüyor kendi ekseninde ki hiç gerek yok. Hızlı oynarsa çok daha iyi oynar... Arda kötüydü,belli ki aklı Bosna beraberliğine takılmış,dinlene dinlene oynadı ama yine de asisti var. Yıldızsın Sipsi :)

Kewell-Keita-Baros : Hücumun etkili üçlüsü. Tüm pozisyonlar bu üçlü vardı,fakat Keita çıktıktan sonra geldi 2 ve 3. goller,şanssızlık... Kewell sırıtmadan,sakilleştirmeden oynuyor iyi de ediyor.Vole ve kafayla vurduğu iki top var ki direğin dibinden çıktı,şanssızlık... Keita İsmail'e futbolu bıraktıracak diye korktum,her pozisyonda geçilmez ki adam... Çok uğraştı asist yapmak için,olmadı... Canı sağolsun,çok iyiydi. Baros bildiğiniz Baros...Çirkef ama sevimli,ayrıca golcü. Yine 2 gol attı,Kewell'a bol bol boş alan yarattı.

Caner-Barış-Elano : Caner ısınıyor galiba,ben beğendim,daha da iyi olacak. Barış bildiğin Gattuso ama farkında değil hala,Lampard sanıyor kendini,doğal olarak yedek. Elano yorgundu,yüzünden belliydi. 3.golde Kewell'a harika top attı.

Rüştü : Maçın açık ara en kötüsü.Golleri Hakan yese tecrübesiz deriz ama Rüştü'ye yakışmadı diyoruz...Kaleci yıllar geçtikçe daha iyi oynar,Rüştü geriye gidiyor.

Ferrari : Defansın ayakta kalan tek ismiydi. En iyi transfer açık ara. Tabata-Sarp pozisyonunda arkadaşını sahiplenişi güzeldi.

Srdar Özkan : Şanssız bu çocuk.Belki hayatının en iyi oyununu oynadı ama son vuruşları çok kötüydü. çArşı sallar şimdi bu çocuğa,aynısın Holosko yapsa taparlar!!!

Ekrem : İyi niyetli ama orda oynar mı be Mustafa Hoca. Bu adam hızlı,atar topu önüne koşar. Önlibero yapmanın mantığı nedir?Yoktur...

Maçın Yıldızı : Sabri Sarıoğlu
Maçın Kader Anı : Yusuf'un şutunu L.Franco'nun kurtarması
Maçın Bahtsızı : Serdar Özkan

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails