Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Eylül 2009 Çarşamba

8 Sene Sonra Yeniden!


Tarih: 31 Ekim 2001
Yer: Nou Camp

Fenerbahçe beş maçta beş mağlubiyet aldığı şampiyonlar liginde son maçında Barcelona karşısına çıkıyor, takımın başında Fenerbahçe'nin 5 yıllık şampiyonluk özlemine son veren büyük hoca Mustafa Denizli var! Fenerbahçe Rüştü'nün müthiş performansı, diğer futbolcuların hırslarıyla bir o yana bir bu yana koşmalarıyla maçı 0-0'da tutmayı başarıyor. Ancak bu beraberlik Mustafa hocaya yetmiyor olacak ki orta sahada defansif görev üstlenen Ali Güneş'i oyundan alıyor, yerine süper yetenek Ceyhun Eriş'i sokuyor, dakika 88! Barcelona'yı yenince bir üst tura çıkacak çünkü, tüm kozlarını oynuyor(!) Ve dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Rivaldo 35 metreden çakıyor. Fenerbahçe şampiyonlar ligini sıfır çekerek tamamlıyor..

Tarih: 16 Eylül 2009
Yer: İnönü Stadı

Beşiktaş zorlu bir gruba düştüğü şampiyonlar liginde ilk maçında Manchester United karşısına çıkıyor, takımın başında Beşiktaş'ın 6 yıllık şampiyonluk özlemine son veren büyük hoca Mustafa Denizli var! Beşiktaş Hakan'ın müthiş performansı, diğer futbolcuların hırslarıyla bir o yana bir bu yana koşmalarıyla maçı 0-0'da tutmayı başarıyor. Ancak bu beraberlik Mustafa hocaya yetmiyor olacak ki sahanın en çok koşan isimlerinden Serdar Özkan'ı çıkarıyor ve yerine süper yetenek Yusuf Şimşek'i sokuyor, dakika 59! Son üç sezonun premier lig şampiyonu karşısında alınacak bir puanın takımın üzerinde olumsuz etki yaratacağını biliyor çünkü(!) Ve dakikalar 77'yi gösterdiğinde Scholes affetmiyor. Beşiktaş kötü başladığı sezonda moralini düzelterek çıkışa geçme şansını yitiriyor..

Yani olay Mustafa hocanın söylediği gibi "şanssızlık, maçın hakkı bu değildi" değil. Aynı hatayı iki kere yapana ne denirdi acaba?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails