Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Ocak 2010 Salı

İl Capitano'nun Seyir Defteri #3


Uzun süredir yazmıyordum seyir defterime,hazır aşırı kahve tüketiminden uykum kaçmışken karalayayım bir şeyler.

*Yann Tiersen'i uzun süredir severek dinlerim ama şu şarkısı çok çok hoşuma gitti.Özellikle girişi o kadar sıcak geliyor ki,sürekli dinleyesim var.İndirmek isteyenler için direk link aşağıda


*Arka arkaya yeni albümler çıkıyor,yeni filmler vizyona giriyor. Filmleri finaller dolayısıyla pek izleyemesem de yeni çıkan albümleri dinlemeye gayret ediyorum. Candan Erçetin'in albümü komple güzel olmuş ama çoğunluk ayrılık şarkıları,kötü bir ruh haliyle yazıldığını düşünüyorum. Ayşe Kulin'in yazdığı,Candan Erçetin'in bestelediği "Bahar" isimli şarkı dikkat çekici.

*Şebnem Ferah'ın albümü dinleyip de konuştuğum herkes tek bir şey söylüyor ki ben de çoğunluğa katılıyorum bu sefer ;

-Albümün adı "Yalnız" olmalıymış...

Ne yapalım eleştirecek bi şey bulamayınca isme taktık :) ,dinlendikçe güzelleşecek...

*Son yapılan zamlar sövgüye değer gerçekten. Bir paket sigara 7 lira. AB standartlarına çekiyorlarmış. Eyvallah çekin de bizim maaşlar,öğrenimler hala Türkiye standardında. 3 bin euro maaş alan adama 5 euro koymaz,ama 200 lira öğrenim alan adama 7 lira koyuyor işte. Efes'in şişesi 2 lira 70 kuruş olmuş. Ne diyim ki size,Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın!

*Sigara demişken Philip Morris dalga geçiyor bizimle heralde. 7 lira dediler Marlboro'ya,Winston'a döndük. O ucuz,5 lira (!) Sonra 5 lira 50 kuruşa çekince tekrar Marlboro,şimdi yine 7 lira yaptılar. Maliye Bakanı İngiliz Mehmet Şimşek kendilerinin uyarısıyla zammın geri geldiğini belirtmiş. Teşekkürler bakanım,Allah devletimize,hükümetimize zeval vermesin.

*Spor blogu sonuçta spora da değinmek lazım az çok. Angola-Mali maçını izleyemedim ama özetleri bile nefes kesmeyi başarıyor. Kanoute büyük topçu.Angola'nın 2.penaltısı veren hakemi Ahmet Çakar görse "adam değilsin" derdi.

*Patrick Vieira'yı aldıran Mancini şimdi de Hamsik'i istiyormuş. Buldun yağlı kapıyı durma Mancini,ne yapacan bu kadar topçuyu,harem mi kuracan anlamadım ki!Bizim Aydın'ı da al bari 3-5 verip :)

*3-4 gün önce izlediğim Dallas-San Antonio Spurs maçında SAS maçı kaybettiyse Ginobili bir kez daha beni kendine hayran bıraktı. Öyle güzel hareketler yaptı ki özellikle ilk 2 çeyrekte ağzımız açık seyrettik. Konyalı Portlandlılar da yazmış,video da eklemişler. Seyredilesi videodur.

*Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Atletico Madrid Juventus'tan Tiago'yu,Lanus'tan Eduardo Salvio'yu transfer etti. Tiago gereksiz geldi bana ama Salvio iyi transfer. Maxi Rodriguez'i büyük ihtimalle L'Pool'a gönderecekler 1,5 milyon euro gibi düşük bir fiyata,sene sonunda bedava gitmesinden iyidir diye düşünerek. Umarım Agüero'yu da kendini daha çok gösterebileceği büyük bir takıma satarlar da hem biz Kun'u daha rahat izleme imkanını buluruz,hem de Galatasaray'ın işi kolaylaşır :)

*Barça'dan transfer beklemiyorum ama Laporta rahat durmayabilir. Los Galacticos stoper arıyor ve almalı da kanımca Garay'la fazla gidemezler,sabredemezler. Hücumda da hala Higuain atıyor,Benzema ne zaman form tutacak? Milan Beckham'la transferi bitirdi sanırım. Inter hiç beklemediği anda Pandev'i kucağında buldu,büyük şans gerçekten. Chelsea transfer yapmayacaz diyor ama gerçekten şu an ellerinde Anelka'dan başka kimse yok. Arsenal forvet arayışına devam ediyor. Nonda aradığın kan Sayın Wenger :) Vela-Nonda takası olsa ne güzel olur.ManU'da da transfer yok gibi gözüküyor.

*Galatasaray henüz transfer yapmadı ama Haldun Ağabey dışarda,eli boş gelmeyecektir. İçerden de Orhan Şam,Ali Turan sesleri geliyor ama Adnan Sezgin işin başındayken zor geliyor bana.Stoperde ısrar ediliyor ama asıl ihtiyacımız orta sahada gibi gözüküyor.Arda-Elano ikilisiyle beraber oynayabilecek kalitede birini bulsak (sağlam Linderoth,Essien,Aurelio tarzı) muhteşem olur. Kewell'ın sözleşmesi hala uzatılmadı,çok uzadı bu iş gidecek mi ne Daddy Cool?

*Baros bir an önce iyileş artık be,seni özlemekten helak olduk burda.

*Fenerbahçe'ye transfer şart. Zaten Daum rotasyonu sevmez,şu haliyle kadro kuş kadar kaldı. Rijkaard gelse rotasyon yapamaz :) Carlos ve Kazım direk 11 adamıydı,Önder de rotasyonda önemli yer kaplıyordu,eksikleri dolduruyordu. Sakatlık halinde oynatacak adam bulamayabilirler. E para da var,ne duruyorsun Aziz Başkan helva yapsana...

*Beşiktaş takviye yapmayacağını ısrarla belirtiyor. Batuhan'ı 5 milyon euroya satılığa çıkarmışlar. Hangi akla mantığa sığar bu? Ne oynattın,ne oynadı bu çocuk bu kadar para istiyorsun??? Ha bana sorarsan Bobo 5 ediyorsa Batu 15 eder de bu çocuğun maç oynamışlığı yok ki,maç tecrübesi yok ki! Nobre'yi el üstünde tutan,çuvalla para veren Beşiktaş öz evladını harcıyor ya yazıklar olsun! Denizli işte,hep hazır yer hiç yemek yapayım demez...

*Trabzonspor'u takip edemiyorum ama Sezer Badur hangi mantıkla alındı merak içerisindeyim. Gökhan'ı satma çabalarını da anlayamadım,Umut'tan kötü mü Gökhan?Engin Baytar ve Yattara takımda niye tutuluyor hala mesela? İşleri zor,Kayseri ve Bursa varken ilk 4'e girmeleri imkansız...

*Kayserispor M'Boro'dan Shawky'i aldı,çok iyi transferdir. Hurma bu işi biliyor. Bursaspor Sercan'ı pazarlayamadı,Başkan Yazıcı 12 milyon euro'yu telaffuz etmekle kendi ipini çekti. Sercan sene sonu ne kadar edecek görecez hep beraber. Bu kafayla çocuktan verim alınabilir mi? Zaten Ertuğrul Hoca Iglesias'ı aldı,Turgay'la değişmeli oynatıp bitirir Sercan'ı Shin gibi,Batalla gibi...

*Avrupa'daki hava şartlarını görünce ülkemizin haline şükrediyorum. 160 kişi soğuktan donarak ölmüş,maçlar iptal edilip duruyor. Doğa insanoğlundan intikam alıyor sanki!

Ligimiz başlasın,keyifle takımlarımızı izleyelim artık.Alalım elimize sıcak kahvelerimizi,çaylarımızı doya doya eleştirelim bi yerinden ter akan topçuları,hakemleri,teknik direktörleri! Sövelim,deşarj olalım şöyle iyice. Juve'li topçuya,İspanyol hakeme,İngiliz takımının hocasına sövmek aynı keyfi vermiyor sonuçta (!)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails