Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Ağustos 2009 Perşembe

Ligue 1!

Yeni sezonda Ligue 1 heyecanında ağırlığını koymasını, çıkış yapmasını beklediğimiz futbolculardan oluşan bir yazı hazırladık.

Lisandro Lopez: 2007-08 sezonundaki müthiş performansın ardından bir sezon daha Porto forması giydikten sonra, 24m € bonservis bedeliyle Lyon'un yolunu tuttu. Taraftar haklı olarak ondan çok şey bekliyor. Benzema'nın yerini doldurması açısından, giden şampiyonluğu geri getirmesi açısından kendisinden beklentiler çok yüksek. Umarız altından kalkar da bizlere güzel bir göz ziyafeti yaşatır. 2010 dünya kupası için Maradona'nın gözüne girmek istiyorsa bunu başarmak zorunda zaten..
Yoann Gourcuff: 23 yaşındaki Fransız yıldız geçen sezon 15m € bedelle satın alma opsiyonu ile birlikte son yılların "stupid team"i Milan'dan kiralandı. Bordeaux'da harikalar yarattıktan sonra da haliyle transfer edildi. Müthiş tekniğiyle göz dolduran futbolcunun bu sezon da Bordeaux'u sırtlamaması için hiçbir sebep yok; Inter'in kendisine 20m € bonservis bedeli önermesini saymazsak tabi..

Michel Bastos: Lyon'un 18m € bonservis bedeli ödeyerek Lille'den transfer ettiği 26 yaşındaki Brezilyalı futbolcu geçen sene Lille'nin başarısında büyük rol oynamıştı. Foret arkası ve sol açıkta görev yapabilen bu arkadaş sürati ve roket gibi sol ayağıyla dikkat çekiyor. Beşiktaş maçında gereksiz agresifliklerini gördük ama yine de en az Lisandro Lopez transferi kadar iyi bir transfer.
Stephane Sessegnon: Benin'li hakem Coffi Codjia'dan sonra Benin'den bir de futbolcu çıktı. Biraz televole tabiri olacak; çıktı ama ne çıktı, görenlere parmak ısırttı! Gerçekten nereden çıktı bu adam? 1 sene öncesine kadar kimse adını sanını bilmiyordu, bu sene ise isme Chelsea'yle transfer dedikodularında geçiyor. PSG de onu kaybetmek istemediğini 4 yıllık sözleşme imzalatarak belli etti ve müthiş tekniğini en aznından bir sene daha Ligue 1'de izleyeceğimiz kesinleşti. Eminim bu habere en çok Beşiktaş taraftarı üzülmüştür ;)
Eden Hazard: 18 yaşındaki süper yetenek. Geçen sene Bastos'un arkasında pek forma şansı bulamadı ama oynadığı maçölarda da kalitesini gösterdi. Bu sene Bastos'un da Lyon'a gitmesiyle ilk 11'deki yeri garantilendi gibi. Belçika'nın dünya futboluna armağan ettiği bu genç yetenek bakalım bu sene Lille'yi sırtlayabilecek mi? Benim kanaatim bu adam Lille'de çok kalmaz ve Lille takımı kasasını biraz daha doldurur!

Didier Deschamps: Listedeki tek teknik direktör. Fransa ligi gibi savunma ağırlıklı bir ligde hücum oynayabilecek en iyi kadroya sahipken, ligin çehresini değiştirebilecek adam olma ihtimali varken st. Etienne'den bile daha korkak oynatıyor takımını. 5 sene öncesinin şampiyonlar ligi finalisti hocasını, ikinci ligde hocalık yapmak biraz korkutmuş galiba. Ama gol yemeyeceğim diye de seyir zevkini öldürmek olmuyor doğrusu!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Gourcuff'u geçen seneki GS-Bordeaux maçlarında izlemiştim ve çok beğenmiştim bence en büyük çıkışı o yapacak bu sene..Deschamps'tan hiçbir şey olmaz:)Eden Hazrd'ı ilk kez duydum ama yaşı çok genç daha eğer oynarsa onun da çıkış yapacağı kanaatindeyim.

Related Posts with Thumbnails