Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Mart 2010 Pazar

Yeter!



Geçen hafta Bursasporlu oyuncuları taşladı Diyarbakırspor taraftarı.Sebep olarak da ilk maçta "PKK dışarı" diye bağıran Bursaspor taraftarı yani Texas ile olan husumeti gösterdiler,özür istediler.Ali Tandoğan mı bağırdı size terörist diye de taş atıyorsunuz be kardeşim!Bulgar Ivankov'un ne suçu vardı?Diyarbakırspor'u desteklemeye gelmediğiniz o kadar belliydi ki ve olayların o maçla kalmayacağı da.Planınız belli,klasik planınız.Şehrinizin tek simgesinin terör olmasını istiyorsunuz maalesef.Sporla,güzellikle anılmak istemiyorsunuz çünkü küçük aklınızla direnişçi olduğunuzu düşünüyorsunuz!

Yazık değil mi Ziya Hoca'nın onca emeğine.Yazık değil mi topçularınızın akıttığı tere!Fenerbahçe maçından sonra Diyarbakırspor'a tepki gösterenlere karşı savunacak bi şeylerimiz vardı,düşürülmesin halkı terörün kucağına itmeyin diyorduk ama siz bizlere de sizi savunacak hiçbir şey bırakmadınız!


Her iki takım alkışlanmış,maç dostluk içinde başlamış.88.dakikada verilen bir faul sonrası yenilen golle beraber sahaya dalmışlar yine!Hedef İBB'li oyuncular ve hakemler!Güvenlik önlemi almayanlar sağolsun can kaybının eşiğinden dönülmüş.

Küme düşürün Diyarbakırspor'u da her an olay çıkacak şüphesiyle yaşamayalım.Ligimiz bok çukurunun dibine düşmüştür an itibariyle.Ankaraspor düşürüldü,onlarca kişi işsiz oyuncuların çoğu takımsız kaldı tabi ligimizdeki 9 maç sayısı 8'e düştü.Diyarbakırspor'u da düşürün de haftada 7 maç oynanan İskoçya Ligi gibi bi lig olalım!

1 yorum:

ExceptionaL dedi ki...

öncelikle belirtmeliyim ki yeni karar, kararı varsa eğer şekillendiren unsurlar ve kararın yankıları hususunda hikmet veya gökmen'nden bi tespit bekliyorum.

bu olaylar konuşulurken beni en fazla sinir eden kısım Türkiye'nin sosyal durumu ile kararı şekillendirmek isteyen odaklardı. Ne yazık ki birçok insan da ağız birliği yapmışçasına durmadan, sosyal durumun, olası ligden düşürme kararını, kaldıramayacağını savunuyordu. İstenen ve beklenen oldu, ama açıkçası sevinmedim ben buna. bence hükmen mağlup edilmesi gerekiyordu ve gereği küme düşme ise kaçınılmazdı bu.

federasyonun sitesinde ki misyon vizyon hikayesine bakınca şöyle diyolar orda;

Misyon

Eğitim ve tesisleşme hamlelerinde çağdaş hedefler ile buluşmak, uluslararası düzeyde rekabet edecek altyapıyı oluşturmak, topluma spor kültürünü benimsetmek, futbol ekonomisini büyüten güçlü finansal yapıya sahip bir organizasyon olmak.

Vizyon

Çağdaş ve kurumsal bir yapıda futbola yaygınlık kazandırmak, ülke genelinde katılımı arttırmak, uluslararası organizasyonlarda sürekli var olmak.

şimdi bütün bu olaylardan sonra cevaplanması gereken birkaç soru geliyor aklıma.

1) federasyon ve kurullarının diyarbakır kararı hangi yönetmeliğe, talimatnameye göre verildi?
2) eğer ki bursasapor maçında ki olaylar olmasaydı ibb maçının cezası ne olurdu?
3)şu iki hafta içinde verilen kararlardan sonra galatasaray- fenerbahce macında,ilk maçta olduğu gibi bi hakem yaralanırsa acaba nasıl kararlar verilir?
vs....
uzar bu sorular bende cok uzattım şimdilik yeter bu kadar ancak bi yerden doğru yapmaya başlamak gerekirken neden yanlışa bulaşmak için bu kadar uğraş veren yöneticelerimiz mevcut anlamak mümkün değil.

bir de moda olmuş artık her türlü matbu yönetmelikleri, talimatnameleri hatta ve hatta yasaları esnetmek.. hadi hayırlısı :D

Related Posts with Thumbnails