Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Braga,Partizan ve Ateşli Taraftar Grupları



Portekiz Ligi deyince herkesin aklına 3 takım gelir ; Benfica, Porto ve Sporting Lizbon. Arkadan bir takım geliyor ki bu ezberi bozacağına eminim. Sporting Braga. Altyapısından yetiştirdiği oyuncuları büyüklere satmak zorunda kalıyor, parlattığı her oyuncuyu kâr edebilmek adına zamanı geldiğinde elinden çıkarmak zorunda kalıyor ve belki de en beteri hocalarını kaptırıyor büyüklere. Benfica 2 yıl önceki hocasını alıp geçen sene şampiyon oldu ligde mesela.

2002'den beri falan takip ediyorum Braga'yı, iddaa'da evinde oynadığı maçlarda çok para kazandırdı bana sağolsun. Ara ara netten maçlarını izlemeye çalışıyorum, taraftar grupları çok ateşli. Lima şu an takımın yıldızı konumunda ama seneye takımda olur mu bilmem. Hoca da çok başarılı o da ne kadar kalır bilmem. Braga aynı bizim Bursaspor'un yaptığı gibi sürpriz yapıp şampiyon olabilir ama Portekiz Ligi'nin 3 büyüklerinin birden kötü olacağı bir sezon olacağını düşünmüyorum. Yine de Braga düzenli olarak ilk 4'e girmeyi, hatta bu sene Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardı.

Elemelerde ilk turda rakibi kolaydı ama play-off maçında Sevilla gelince hem biz dışardan takip edenler, hem kendi taraftarları eleneceklerine kesin gözüyle bakıyorlardı. İlk maçta evinde 1-0 yenince bir heyecan dalgası esti lakin yine de çok umutlanmadı kimse. Dün geceki maçta Sevilla'yı deplasmanda 3-4 yenmeleri Braga'nın yanmasına sebep oldu. (Yok Kadıköy gibi değil, sevinçten yaktılar!)

Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl Hapoel Tel Aviv, Basel, Braga, Bursaspor ve Partizan gibi sıradışı taraftar gruplarına sahip takımlar var ve UEFA bu takımları grup maçları bitene kadar ceza manyağı yapabilir.


Açıkçası takımı 2 yıldır falan takip etmediğimden Anderlecht'le eşleşince eleneceklerini düşünmüştüm ama 2-2'nin rövanşında 2-2 berabere kalıp penaltılarla elemişler dün gece. (bu kadar 2-2 yazdım, Fenerbahçeliler yanlış anlamasın.)

Sırf taraftarlarının neler yapacağını görmek için istiyordum onları izlemeyi bu sene ve en büyük ligde oynayacaklar. 3. torbadan mı 4. torbadan mı girecek Partizan bilmiyorum ama Bursaspor'la eşleşirse 2 çok keyifli maç bizi bekler. Bursa'da Texas, Belgrad'da Grobari (Mezar Kazıcılar) şovunu yapar ve bize de izlemek düşer.

Partizan'ın taraftar grubunun logosu. Gerçekten muhteşem yaratıcı, takdire şayan.

Hapoel Tel Aviv demişken onların da taraftar grubunun şöyle ürkütücü bir logosu var. Ayrıca orak-çekiç figürü (şeytanın ayağının dibinde) komünist bir grup oldukları yönünde bize fikir veriyor.

P.S : Taraftar gruplarının logoları "Flying Dutchman" blogundan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails