Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ağustos 2010 Pazar

Spa'da zaferin adı HAMILTON...


Uzun zamandır izlemediğim kadar heyacanlı, olaylı ve keyifli bi yarış oldu. Starttan finişe kadar her dakikasında acaba ne olur dedirtti. Günün kazananı Hamilton oldu, ancak eminim ki günün en çok konuşulanı Vettel olmuştur.

Start videosundan da görebileceğiniz gibi Weber’in kalkışındaki hatası pahalıya patladı. Hamilton startta birinci sıraya yükseldikten sonra bi kere pistten çıktı. Bariyerlere çarpmaması ve otomobilini çakıl havuzuna gömmemesi yarışını kurtardı. Hızlı ve istikrarlı bir yarış çıkaran Hamilton’un “Kendimden geçtim” açıklaması ile nasıl mutlu olduğunu anladık. Şampiyona da yeniden liderliğe yükselen Hamilton, Weber ile birlikte pilotlar sıralamasında arayı biraz açtı.

SPA’da beklendiği gibi Redbull’lar düzlüklerde yeterince rekabetçi değildi. Bir sonraki yarış Monza’da, o pistte de aynı şekilde düzlüklerin uzun olmasından ötürü Redbull sıkıntı yaşayabilir ancak Monza’dan sonraki yarışlarda rahatlayacaklar.

SPA, her zaman olduğu gibi, heyecan vericiydi, daha ilk turda starttan hemen sonra yağmurun kendini belli etmesi güzel bi yarış olacağının habercisiydi. Burada yapılan yarışların ortalama üçte birinde yağmur enteresan bir güzellik katıyor. Yeni kurallarla beraber neredeyse tekdüzeleşen strateji oyunları, yağmurla beraber bambaşka bir boyuta geçebiliyor. Vettel eğer Button’a tecavüz etmeseydi, yarışın sonucu gerçekten çok farklı olabilirdi. Buton’un bi iki senedir ıslak zeminde gösterdiği muhteşem performans alkışa değer, o yüzden özellikle yarışın sonlarına doğru Buton bu yarışta olmalıydı dedim kendi kendime.

Vettel’e gelirsek, acayip bir adam olduğunu daha önceki yazılarımın birinde belirtmiştim. Ben anlamış değilim bu çocuğu. Yanlış hatırlamıyorsam bugün 3 defa komiserler kurulu tarafından değerlendirilen hareketleri oldu. Button’a tecavüz etti.Pitten geçme cezası aldı. Birinin kanadını kırdı. Kendi lastiği patladı ve belki hatırlayamadığım birkaç olayı daha oldu. Bu yarışın korkulan ve en çok konuşulan adamı olduğu kesin. Ne diyeyim Allah ıslah etsin oğlum seni.. J
İşte bu da tecavüzün videosu...

Yaşayan efsane, SPA’nın en başarılı pilotu, çirkef insan, çok muhterem Schumi’ye gelirsek eğer J… Bu sezonun en başarılı yarışlarından birini çıkardı. Sıralama turlarında ki başarısızlığına bir de Barichello olayı yüzünden aldığı 10 sıralık ceza eklenince 21. sıradan başladı Schumi. Ross Brawn’ın açıklamaları ise stratejiyi hafiften belli ediyordu zaten. 21. sıradan başlayıp 7. bitirdi yarışı ve zaten artık gelecek yıla hazırlandıklarını belirten takımına ve izleyenlere F1 misyonunu henüz tamamlamadığının mesajını verdi. Ve tabi ki bu da beni çok mutlu etti açıkçası.

Alonso’da talihsiz bir gün geçirdi, önce Barichello’nun darbesi, ardından otomobilinin spin atması derken yarış dışı kaldı şampiyon. Kendisi için iyi gitmeyen yarış Ferrariciler içinde kötü bitti bu şekilde.
Massa’ya gelince istikrarlı yarıştı, etliye butluya dokunmadı, öyle olunca da reji pek göstermedi Massa’yı.

Weber için haftasonunun özeti ise şöyleydi, iyi sıralama turları ile pole pozisyonu, kötü startla bayağı gerilere düşme, iyi bir sürüşle yarış ikinciliği.

Kubica'dan bahsetmemek olmaz. Kesinlikle büyük takımların pilotu olsa şampiyon olabilir. Çok iyi yarışıyor bence, şampiyonluk da yakışır, büyük takım da...
Nasıl bir yarış olmuş sa artık podyuma çıkanlar neredeyse en az konuşulanlar, yazılanlar olmuş..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails