Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Mayıs 2011 Salı

Roland Garros - Djokovic, Nadal, Federer



2011 Roland Garros'un 9. günündeyiz. Federer, Nadal,  Djokovic, Murray ilk 4 seribaşı olarak sıkıntısız bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Yarı finalde Nadal - Murray , Djokovic- ( Federer-Monfilis) şeklinde oluşan eşleşmeler bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor. Madrid Open' da ki performansı ile Murray iyi gibi görünse de rakiplerine bakınca en zayıf halka olarak göze çarpıyor. Dünyanın 1 numarası Nadal bir tarafta, sezonun yenilmeyen yıldızı Djokovic bir tarafta... Bir de tüm zamanların en iyisi Majesteleri bir tarafta.


- En çok konuşulan olması sebebiyle Djokovic' ten başlamak istiyorum. Adam kurulu saat gibi tıkır tıkır oynuyor sezon başından beri. Bir taraftan üst üste maç kazanma rekoru ile sezona en iyi başlangıç rekoruna yaklaşırken, diğer bir taraftan da toprakta yenilmeyen Nadal' ı yenerek beklenen patlamayı yapmış durumda. Sezonun en formda tenisçisi büyük bir ihtimalle turnuva sonunda ATP sıralamasında 1. sıraya yükselecek. Toprak kort sezonunda da hiç aksamadan oynaması ve muhtemel bir birinciliği toprak kortta alması Nadal'ın çok konuşulan yenilmezliğinin ve başarısının ikinci plana itilmesine neden olacaktır. Bunların hepsi de zaten üst seviyelerde olan özgüveninin tavan yapmasını beraberinde getirecektir.


-Dünyanın bir numarasında ki isme gelirsek eğer, az önce de dediğim gibi Roland Garros '11 sonunda yerini Djokovic' e bırakacağı kanısındayım. Bu sezon Djokovic'in gölgesinde kaldı. Ancak üstün fiziği ve gücü, akıl almaz hırsı ve yeteneğini düşünecek olursak eğer her an her şey yapabilecek bir raket olduğunu tartışma konusu etmek aptallıktan başka bir şey olmaz. Kişisel olarak sevmem aslında ama sezar'ın hakkını sezar'a vermek gerek..


- Gelelim tüm zamanların en iyisine, Ekselansları bu turnuvaya ATP de ki 3. lüğünün getirdiğini düşündüğüm rahatlıkla başladı gibi görünüyor. FedEx rahat bir şekilde çeyrek finale çıkarak üst üste 28 Grand Slam'de çeyrek finale çıkarak rekorlarına bir başkasını eklemiş oldu.  Monfilis' i geçerse eğer Djokovic'le karşılaşacak yarı finalde. Belki de yenilmez güç diye anılan raketin rekoru kırmasına engel olacak. 


-Gönlümden geçenlere gelirsek eğer Federer'in finalde Nadal'ı yenerek Roland Garros '11 'i kazanmasını istiyorum.


- Djokovic'in 41 maçlık seri tam da bitme noktasına gelmiş bence. 


-2007 de Federer'in 41 maçlık serisi de Indian Wells'07 de Guillermo Canas tarafından sona erdirilmişti. -- 


-Hatta ve hatta daha da ileriye gidersek Roland Garros'tan sonra Wimbledon'da da Nadal'ı yenerek zafere ulaşan bir Federer yeniden ATP sıralamasında 1. sıraya yükselmek demektir.  Son demlerinde alışık olduğu koltukta oturmalı Federer....


Uzun bir aradan sonra bugün daha geniş açılı bir yazı yazmak istedim, ancak yarı final maçlarında teknik analizleri ile birlikte  daha özel yazılarla yeniden yıpratacam klavyemin tuşlarını :):)

1 yorum:

betuL dedi ki...

Nadal'ı da severim Federer'i de fakat Nadal dünyanın bir numarası değil. Bence orada bir hata yapmışsınız. Evet çok iyi bir raket çokda iyi olacaktır fakat Federer dünyanın bir numaralı teniscisidir şuanda. Yanlışlık yapmayalım. Thanks :)

Related Posts with Thumbnails