Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Haziran 2011 Salı

Gündeme Bakış


Gündeme dair birkaç şey yazmak istedim, parça parça yazmak saçma olacağından tek postta toplayıp daha sonra ayrıntılandırmak daha mantıklı geldi.

*Ali Dürüst ve Ünal Aysal farklı konuşuyor, Bülent Tulun bambaşka bir boyutta. Galatasaray yine kafası güzeller topluluğu gibi. Selçuk ve Elmander'le umutlandık ama Hakan Ünsal adının olduğu yerde umut yoktur benim için.

*Ali Dürüst birçok Galatasaray taraftarı için efsanedir lakin "Galatasaray'da transfer bitmez." lafıyla beni kendinden soğutmuştur. Adnanlar da aynı şeyi söylerdi. Niye bitmesin kardeşim transfer? Manchester City'de bile bitiyor da bizde niye bitmiyor?

*Ünal Aysal seçimi kazandıktan hemen sonra "Başarılı olamazsak şapkamızı alır gideriz." demişti. Bence en doğru söylemi buydu. Galatasaray camiasının özellikle taraftarının başarısızlığa tahammülü kalmadı. Başarı kıstasımız da öyle çok yüksek değil. Yenilmez Armada 2011'e yani basketçilerimize baksınlar, onlar gibi olmaya çalışsınlar bize yeter. Biz her maçın kazanılamayacağının, her kupanın alınamayacağının farkındayız lakin herkes de giydiği formanın hangi takımın forması olduğunu bilsin. Galatasaray forması, parçalısı kutsaldır. Ha karaktersizin biri de giyerse forma değerinden kaybetmez bilakis giyene değer bile kazandırır!

*Sezonun bitişinden sonraki ilk yazımda dediğim gibi başarısızlığı içine sindirebilen, bu ölü toprağını kimlik haline getirenlerle yollar hemen ayrılmalı. Bu kaptan Arda da olsa öyle olmalı, Sabri de olsa öyle olmalı...

*Forlan, Drogba vs. isterse hiçbiri gelmesin bu takım bizim, başka Galatasaray yok bunu unutmayalım.

*Okay Kayserispor'a kaptırılmasaydı iyiydi. 2-3 sene sonra Fenerbahçe'ye satarlar 8-9 milyon euroya.

*Orta saha ve defans hala boşken forvetten başka bir şey aranmaması komik, hatta trajikomik!

*Fenerbahçe sağlam bir ön libero aldığı takdirde ligde durdurulması çok zor bir takım haline gelebilir. Lass olmasa bile sağlam bir siyahi ön libero almaları lazım.

*Niang, Emenike ve Semih ilerde fazlasıyla yeterli. Alex'in yedeği olarak Sezer fazlasıyla iyi ki Özer de duruyor hala. Defans hattı ve kalecide de sıkıntı yok. Orta sahada Emre'nin yanına adam bulunduğu takdirde Aykut Hoca çok rahatlayacaktır.

*Beşiktaş'ın hala yabancıları sorun. Sidnei ve Bebe kapalı kutu. Ersan transferi çok iyi oldu. Kalede sıkıntı olmaz gibi. Tayfur Havutçu da kapalı kutu. Beşiktaşlılar için ilginç bir sezon olacak gibi.

*Trabzonspor çok başarılı bir sezondan sonra yaprak dökümü yaşadı ki ilginç hakikaten. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak bir takımdan topçuların bu denli kaçması yönetim beceriksizliğidir kanımca. Jaja hariç tabi ki. Jaja ilginç adam, burayı basamak olarak kullanmasını beklerken parayı seçmesi şaşırttı beni. Zokora, Halil, Adrian gibi iyi transferler yaptılar ve en önemlisi Şenol Güneş heyecanını kaybetmedi henüz. Yine sürpriz yapabilirler.

*Anadolu takımlarından pek umutlu değilim bu sene. Gaziantepspor en iyileri gibi duruyor. Bursaspor ilk 6'ya giremez, iç sorunları çok fazla. Kayserispor yine yeniden yapılanıyor, seneye de büyüklere 3-4 topçu satacaklar gibi duruyor. Antalyaspor sürpriz yapabilir gibi geliyor. Ordu değil de Samsunspor ligin heyecan yaratacak ekibi gibi geliyor bana. MİY şu an kapalı kutu. Ama Hakan Arıkan ve Nobre transferleri başarılı.

*Daha da uzatıp sıkıcı hale getirmeyelim, daha ayrıntılı yazılar da gelecek yakında.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails