Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Haziran 2011 Cumartesi

Oktay Mahmuti ve Devleri


Galatasaray taraftarı pek alışkın değildir basketbol maçlarına. Gerçi diğer kulüp takımları için de geçerlidir bu. Biz genelde Efes'i tutar, Efes'i takip ederdik. Koraç kupasını kazandıkları sene salonda Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı taraftarların kendi formalarıyla çılgınca Efes'i desteklediklerini hatırlarım hala. Hepimizin hayatında Naumoski apayrıdır mesela :) Tamer Oyguç'u, Ufuk Sarıca'yı, McRae'yi kim unutabilir?

Son yıllarda Ülker'le birleşmenin de getirdiği başarıyla önce Fenerbahçe taraftarı aktı salonlara, bu sene yeni bir oluşum sayesinde Galatasaray taraftarı ve tabi ki Iverson havasıyla Beşiktaş taraftarı. Beşiktaşlılar erken havlu attı ama biz ve Fenerbahçe taraftarları Haziran'ın sonu yaklaşırken hala derbi havasındaydık. Fenerbahçe yine başarılı, en iyi kadro onlarda, en havalı topçular onlarda falan. Düşünün ki birçok kişi için takımında oynaması hayal olan Jasikevicius bu takımda yedek. Öyle bir takıma karşı oynadı Mahmuti ve Devleri.

Açık söyleyeyim Ermal, Tutku, Oktay Hoca. Bunların geleceğini duyunca heyecanlanmıştım ama mantığım yarı final başarı olur diyordu. Bu takımın Fenerbahçe'ye karşı 8 maçta 3 galibiyet alacağını ve giden 5 maçın 3'ünü ucu ucuna kaybedeceğini söyleseniz sene başında "Sie lan" derdim heralde. Ama öyle bir ruh aşıladı ki takıma Oktay Hoca, öyle bir kenetlendi ki bu güzel takım. Geçen sene Jasaitis için "Basketbolun Kewell'ı" diyordum ama Rancik'i görünce vazgeçtim. Benim gördüğüm bu takımda oynayan en güzel yabancı Rancik'tir arkadaş. Çok çok üst düzey bir oyuncu olsa "Hagi" derdim ama oyunculuğu Hagi'ye yaklaşamayacağı için ancak "Kewell" olur Rancik'ten :)

Fenerbahçe Ülker'in en kötü yabancısı Sean May bile bizde banko oynar ama bizden onlarda oynayabilecek bir yabancı çıkmaz. Sırf bu nedenle bile bu takım sevilir. Kendilerinde çok daha güçlü bir takıma karşı Oktay Hoca'nın dediği gibi son topa kadar savaştılar. Shipp, Luksa, sakar J.J... Hepsi çok değerli bizim için ama Shumpert. O bambaşka. Seneye Türk statüsünde oynaması da bizim için büyük avantaj. Ermal, Haluk abi, Tutku, Sertaç, Evren. Çok bir şey beklemediğimiz ama yaptıklarıyla artık bizi şaşırtmayan Göksenin ve Caner. Hepsi ama hepsi bizim için apayrı.


Oktay Hoca ve takımı şampiyon olamadılar belki ama şunu bilsinler ki bu taraftar onları asla unutmayacak. Ben bu takımı UEFA Kupası getiren takımdan bile daha çok sevdim, işte benim Galatasaray'ım. Çok teşekkürler Oktay Hoca, çok teşekkürler Devler, çok teşekkürler salondaki büyük GALATASARAY taraftarı...

2000 ruhu da mükemmeldi ama Yenilmez Armada 2011 bambaşka...

Fenerbahçe takımını, çirkef de olsa hocası Spahija'yı, yönetim kurulunu tebrik ediyorum ama tabi ki Kaya Peker hariç. Çok çok iyi bir takımları var, iyi bir 5 numarayla Final Four hayal değil.

2 yorum:

pelezinho dedi ki...

usta bu takım kewell'ın dediği gibi galatasaraylı olmanın ne büyük bir ayrıcalık olduğunu bir kez daha gösterdi.hepsinin yüreklerine sağlık

juvenal dedi ki...

çirkef dediğin spahija oktay hocanın yanına yaklaşamaz adam ağzından salyalar saçarak küfürler ediyor hakemlerin suratlarına sen bızım hocamıza laf edıyorsun ayıp.

Related Posts with Thumbnails