Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Ağustos 2011 Pazar

Spa'da Atak Manyağı Olmak!


Schumi, 20. yılında neden bu sporun en iyisi olduğunu kanıtlarken Spa'da, Button da temiz sürüşü ve güzel atakları ile heyecan dolu bir yarış yaşattı bizlere.. Vettel, artık büyük ölçüde şampiyon diyebileceğimiz yarışı gerisinden gelenlere hareket çekerek bitirdi gibi :) Ne geri dönüşler gördük, ne geçişler gördük bu hafta..

Schumi'nin 24. lükten 5. liğe kadar yükselişi mest ederken, bir taraftan da Vettel'in yarışı kazanmasını da aslında bir parça mutlu etti beni.

Son yarışların en iyi performans gösteren pilotu olan Alonso, Button'a direnemezken muhtemelen anlamıştır ki Vettel'i bu sene sonunda alt etmek gerçekten güç. Boş konuşmanın yeri ve gereği yok bence de, nitekim aynı şeyler Weber ve Hamilton içinde geçerli. Sonuç olarak yok artık eskisi gibi dominant değil demek, yok sıralamalarda üstünlüğü olmasa bi bok olmaz gibisinden konuşmak bi işe yaramıyor anlaşılan.

Bence 2012 çalışmalarına başlamanın vakti gelmiştir herkes için. Uzun düzlükleri olan bu pistte bile, daha çetrefilli pistlerde performansı daha iyi olan arabayla böylesine rahat yarış kazanan Vettel ve Redbull bu seneyi bitirdi gibi görünüyor, onlara hayırlı olsun diyelim ve önümüzdeki seneye bakalım artık.

Yarışta Mercedes pilotlarını yarıştırmak istedi sonlara doğru, ancak bir iik tur sonra Nico Rosberg'e yapılan benzin uyarısı iyi olmadı. Bir de o yarışı izlemek vardı 3-5 tur.

Bir de acaba Weber, Vettel'e iyice yaklaşsaydı Redbull takımının tavrı ne olurdu? Gerçekten bu sorunun cevabını bilmek kolay değil, ki Serhan Acar bu soruya birmilyonluk soru dedi, ama öyle bir yarışı izlemek de güzel olurdu heralde. Bir de geçen sene İstanbul Park'ta gerçekleşen Vettel Weber kazası akıllara gelince acaba bu sefer arkadan gelen Weber intikam soğuk yenen bir yemektir edasıyla Vettel'i biçer miydi :D

DRS, çok konuşuluyor çok tartışılıyordu. Tamam geçişler bizi memnun ediyor ama acaba bu kadar kolay mı olmalı bu geçişler? DRS nin olmadığı yıllarda öyle geçişler kazınmış ki zihnimize insan şu DRS olmasaydı da görseydik koyunun akını karasını da dedirtmiyor değil hani.

Lastik konusuna gelince çabuk aşınma, fazla ısınma derken yarış başladı bitti ve sonuç yine Vettel birinci oldu, ama bence yarışın adamı Schumi oldu.

Efsane Schumi, 20. yılını kutlayan sevenlerine böyle bir yarışla teşekkür ederken, kim ne derse desin 2012 de de yarışacağını söyledi. Şahsen çok mutlu oldum. Sevmeyenlerine de aslında bir gözdağı oldu bence bu. Ancak burda büyük iş Mercedes'e düşüyor, Rekabetçi bir araba ile Schumi'nin neler yapabileceğini herhalde daha iyi anlamışlardır artık.

Weber starttaki yer kayıplarını yarış içinde yine güzel bir şekilde telafi etti, bi ara çok hızlıydı takır takır geçiyordu milleti. Ama o da bi yere yaklaşabildi takım arkadaşı Vettel'e.. Ama bu yarıştan 2. lik de çıkarmak iyi bir işti Weber için. Redbull'un bu dublesi diğer takımlara tokat gibi gelmiştir herhalde.

Ve günün diğer bir yıldızı Button'a gelirsek eğer. Bu adam iyi sürüyor aga :) Bir ara pistin en hızlısıydı.. Lastiğindeki kabarcıklanma sorununa rağmen iyi bir çıkış gösterdi yarış içinde. Ve Alonso'yu podyumdan etti.Bir de yağmur yağsaydı heralde podyumun tepesinde görebilirdik Jenson'u :)

Yağmur demişken Spa'nın neredeyse klasiklerindendir yağmur. Bugün yağmadı ama yağsaydı elbet daha keyifli olabilirdi. Ancak bu yağmursuz gün bile yeterince keyifliydi bence. Bu haftalık yarış yazısında benden bu kadar, umarım düşüncelerimizn kesiştiği noktalar çoktur... :)




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails