Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mart 2012 Çarşamba

Deplasman Golü Saçmalığı!

Dün bir kez daha bu deplasman golü uygulamasının ne kadar saçma olduğuna şahit olacaktık ki ilk yarıdan çok farklı bir ikinci yarı izledik Arsenal-Milan maçında. Ama yine de ben örneği vereceğim. Dünyanın en formda takımlarından biriyle eşleşiyorsunuz. İlk maçı deplasmanda 4-0 kaybediyorsunuz. Kendi evinizdeki ikinci maça çok iyi hazırlanıp fırtına gibi başlıyorsunuz. İlk devreyi 3-0 önde kapatıyorsunuz. Ama bu deplasman kuralı denen saçmalık yüzünden devre arasında şöyle bir gerçekle yüzyüze geliyorsunuz: "Aman allahım, eğer bir gol yersem ikinci yarı üç gol daha atmam gerekiyor." Allah aşkına böyle bir saçmalık var mı? Biri bana bu kuralın mantığını açıklasın lütfen!

2 yorum:

M.Cagdas dedi ki...

Ben yanlislik nerede goremedim malasef. Saha avantaji diyoruz buna. Kaldi ki ayni endise ilk macta 3-0 onde olan takim icin de gecerli degil mi? Yerse avantajini kaybediyor.

Hikmet Cilli dedi ki...

bu maç üzerinden konuşalım; şöyle ki milan ilk maçı italya'da 4-0 kazandı. ikinci maçta arsenal 3-0 önde. milan'ın gol atıp durumu 3-1'e getirdiğini varsayalım. arsenal'in 3 gol daha bulması gerekecek yazıda belirttiğim gibi. halbuki 2 gol daha bulsa durum 5-1 olacak ve iki maçtaki rakiplerin averajları eşitlenecek. peki neden deplasmanda gol atan takıma bu iltimas tanınıyor bunun mantığı nedir sence??

Related Posts with Thumbnails