Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Temmuz 2009 Perşembe

Gülen Adam Ronaldinho Gaucho!

2001 senesinde galatasaray 1m euro daha fazla verip de bonservisini alsaydı acaba ronaldinho böyle olur muydu? tüm galatasaraylıların merak ettiği ve biraz da hayıflandığı bir konudur bu ronaldinho meselesi. gerçi galatasaray kesenin ağzını açmayıp psg'ye transfer olduğunda da bonservis problemiyle karşılaşmış ve 6 ay futboldan uzak kalmıştı ronaldinho. sonunda fifa 4,5m euro bonservis bedeli biçmiş ve 2001-2002 sezonunda küçük ronaldo futbola yeniden merhaba demişti. aslında mükemmel bir performans göstermemesine rağmen (28 maç, 8 gol) scolari tarafından milli takıma davet edilmiş ve 2002 dünya kupasında ilk 11'deki yerini almıştı. o turnuvada ronaldo ve rivaldo'nun yanında pek esamesi okunmuyordu ki çeyrek finalde ingiltere'yi yıkan adam olana kadar. 1-0 mağlup durumdayken rivaldo'ya yaptığı asist, seaman'ı aptala çeviren frikik golü ve sadee 7 dakikla sonra gördüğü kırmızı kartla bir anda bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı..

turnuvadan sonra her fırsatta büyük bir takıma gitmek istediğini söylemesine rağmen psg onu satmamakta ısrar etti. sonuçta psg 2003 yılında avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamayınca mecburen satış listesine koydu ronaldinho'yu ve o da barcelona'nın yolunu tuttu. artık frank rijkaard'lı yıllar başları ronaldinho için. ikinci yılında la liga şampiyonluğu hemen sonraki sezon gelen şampiyonlar ligi zaferi artık tartışmasız dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilmesini sağlıyordu.

2006 dünya kupasında herkes ondan büyük bir şov bekliyordu. ancak bir türlü beklenen olmadı. çeyrek finalde ronaldinho rüzgarı sayesinde biraz geri planda kalmış olan zidane'ın adeta kendini kafalara vura vura hatırlatması üzerine brezilya turnuva dışı kalmış, ronaldinho için de düşüş sinyalleri başlamıştı.. 2006-07 sezonu çok da iyi geçmedi gülen adam için. werder bremen maçındaki frikiğiyle takımını şl'de gruptan çıkarmasına rağmen taraftarla bile arası bozulmaya başlamıştı. bütün baskılara karşın o, takımda kalmayı seçti. 2007-08 sezonu sonunda iyice istenmeyen adam haline gelmişti iki sene öncesinin potansiyel efsanesi. artık o da ayrılmayı kafasına koymuştu ve milan'ın yolunu tuttu. inişli çıkışlı grafik çizdiği milan'da da bir türlü eski günlerine dönemedi, kaka ve dönem dönem beckham'ın gölgesinde kaldı.
2009-10 sezonu ronaldinho için kader sezonu olacak diyebiliriz. kaka'nın madrid'e, beckham'ın da los angeles'a uğurlanmasının ardından takımın yükü omuzlarında olacak. bu durumun kendisi için alışılmadık bir durum olduğunu söylemek abes olur, eğer altından kalkabilirse tüm dünya yeniden zevkle onun maçlarını izleyecek. eğer başaramazsa seneye muhtemelen fenerbahçe veya olympiakos'ta göreceğiz kendisini. şansı varsa belki bundesliga'ya gider!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails