Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Eylül 2009 Pazar

Sivas & Antalya kümeye!

Bazı goller vardır "amatör takımlar bile yemez" derler. Hani şu yukarıdaki sahadaki adamlar bile yemez deyim ben, siz anlayın! Biri geçen hafta biri bu hafta olmak üzere bu tabire uyan iki gol izledik malesef süper(!) ligimizde..

Birincisi son iki sezonun flaş takımı Sivasspor'un, Bursa'dan yediği üçüncü gol. Dakika 88, Sivas gol buluyor biraz umutlanıyor. Bursa ekibi santra yapacak ve Sivas'tan 9 futbolcu orta yuvarlağın etrafına dizili. Diğer iki kişiden biri zaten kaleci Akın! Ne bir pozisyon alma, ne konsantrasyon, ne de ciddiyet var; takımın aklı resmen başka yerde belli. Sen git sezon başında şampiyonlar ligi ön elemesi oyna, sonra gel ligde 7 maçta sadece 1 puan toplayabil. Bülent hocanın hatırı sayılır bir kredisi vardır elbet; ama takım göz göre göre küme düşecek. Böyle basit bir golü ömrümde ilk defa görmüştüm ki dün geceye kadar! Sivas belki toparlanır diyerek bu haftak Belediye maçını bekledim ama nafile.. Hayırlısı diyelim..

İkinci gol dün gece Antalyaspor'un Fenerbahçe'den yediği ikinci gol tabi ki! Sivas'ın yediği gol halt etmiş onun yanında. Dakika 90, bütün antalya takımı rakip yarı sahada. Hatta en geri adam bile Fenerbahçe'nin yarı sahasının ortalarında geziyor. Sanki oynadıkları takım ligde altıda altı yapan Fenerbahçe değil de Yenibosnaspor! Bu da Şifo'nun fazla motivesinden kaynaklanıyor olsa gerek. Durduk yerde bir puan koparacakken tuhaf bir golle altın tepside ikram ettiler üç puanı.

İki gol için de en büyük hatanın, takımlarını neredeyse hiç hazırlamayan hocalarda olduğunu düşünüyorum. Halbuki Türk futbolunun geleceği olma potansiyeli olan genç hocalar bunlar, dilerim bir an önce toparlanırlar, takımlarını da toparlarlar. Zira böyle goller yiyen takımların bu ligi meşgul etmeye hakları yok!!

Keşke bu gollerin görüntülerini imha etme ihtimali olsa lig tv'nin, ligimizin prestiji açısından çok berbat enstantaneler bunlar çünkü!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails