Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ocak 2010 Cuma

İşini Bilen Futbolcu: Shabani Nonda!


2007'de heyecandan neticemizi tavana vurduran, şimdiyse hiçbir süksesi kalmayan üç transferden üçüncüsünün sözleşmesi de bugün feshedildi. Lincoln, Linderoth derken Nonda da resmen Galatasaray'ın oyuncusu değil artık. 2007'den bu yana takıma gelen yabancılardan, tabiri caizse en "işini bilen" oyuncu Nonda'ydı. İlk geldiğinde Hakan Şükür için, ikinci senesinde Hasan Şaş ve Ümit Karan için söyledikleri ve bu sene de Arda için yaptığı yorumlarıyla bunu açıkça belli etti. "Çok iyi bir kaptanımız var, ilk maçımda Rize'ye karşı bana penaltıyı kullandırarak takıma ısınmamı sağladı" demişti Hakan için. Ümit içinse "Son vuruşları mükemmel, neden Avrupa'ya gitmiyor anlamıyorum" demişti mesela. Tesadüfe bakın ilk sene sonunda Hakan, ikinci sene sonunda da Ümit ve Hasan gönderildi takımdan. E bu sene de Arda gitmeyeceğine göre kendisine yol göründü. (şaka tabi)

İlk sene Kalli'nin sisteminde karambolden çok gol attı Nonda. Geçen seneki akılcı futbolda ağırlığı çok sırıttı, bu sene ise had safhaya ulaştı. Keita'nın kendi becerileriyle attırdığı goller dışında neredeyse golü yok bu sene. İlk sezonunda taraftarın sevgilisi olmuştu; ama kendisinden daha büyük bir sevgiliyle kıyaslanınca ister istemez bileti kesildi artık.

Rijkaard'ın uğruna Etoo'yu bile kestiği Meksikalı transfer edilince takımda yer alması da zorlaşmıştı zaten, daha fazla göze batmadan aradan çıkartıldı. Bana sorarsanız Dos Santos abartıldığı kadar büyük bir transfer değil. Yaşı genç olmasa kızacağım bile bu transfere; ama 89'lu adam sonuçta bir ihtimal patlama yapabilir. Meksikalıyı karşılamaya gelen sayının çeyreğini bile Atatürk Havalimanı'na çekemeyen Jo kat kat iyi transferdir Giovani'den. Giovani de Nonda'dan iyidir ama. Neticede doğru transfer, doğru fesih, doğru kararlar; ancak yanlış beklenti. Umarım bu beklentinin altında ezilmez de bir ihtimal olarak gördüğüm patlamayı yapabilir Dos Santos..

Sonuç olarak çok cüzi bir miktara gelmişti, acısıyla tatlısıyla arkasında ikibuçuk sene bırakarak hatıralarda en çok 2007-08 sezonunda Fenerbahçe'ye attığı golle kalmak üzere gitti Anakonda..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails