Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Ocak 2010 Pazar

Değişim ve Gelişim


Galatasaray değişiyor,gelişiyor... Vefasızlıkla suçlanmasına alışık olduğumuz Galatasaray kulübü 2,5 senedir 15 maç oynayan Linderoth'a şu zamana kadar dayanarak,sabırla bekleyerek gösterdi zaten vefasını bana sorarsanız. Ayrıca Harry Kewell olayında yaşananlar,Haldun Üstünel'in açıklamaları Galatasaray'ın vefa konusunda çağ atladığını gösterdi bize. Bizim çocuğumuz denen Hakan'lar,Hasan'lar,Bülent'ler sürekli kulübe laf sokarken,yönetimleri yerden yere vururken yabancılarımız güleryüzle ayrılıyor,her fırsatta bizi övüyorlar. Mondragon'u da öyle,Hagi'si de öyle,Nonda'sı da öyle. Neden? Galatasaray yabancılarını kayırıp,yerlilerine zulüm yaptığı için mi? Böyle düşünenler de vardır muhakkak lakin bence bu yanlış.


Doğrusuna gelirsek ; Galatasaray'ın yerlileri,özellikle UEFA Kupasını alan jenerasyon,yani altın jenerasyon. Özellikle Hakan Şükür-Ünsal,Bülent Korkmaz,Hasan Şaş ve biraz da Arif Erdem. Bu oyuncular Galatasaray'dan en az 10 yıl ekmek yedi. Galatasaray'a çok şey verdiler,bunu kabul etmeyen taş kesilir zaten. Fakat karşılığında da gazoz kapağı almadılar,haklarını aldılar. Vefa önemlidir eyvallah,fakat Galatasaray kulübü de elden ayaktan düşen,100 kilo olan adama havadan para vermek zorunda değildir. Hele ki bunların her biri takım içinde hizip yapıyor,yerlileri yabancılara karşı kışkırtıyor ve yedek kalınca sorun çıkarıyorsa... Bülent Korkmaz barıştı sonraları Adnan Polat'la,sustu. Arif Erdem işine bakıyor. Fakat bu Hakan Ünsal-Şükür ikilisi ve Hasan Şaş,nasıl bir kuyruk acısı varsa kulüp vizyon değiştirirken,hızla büyürken alkışlayacaklarına,büyümesine el atacağına paçasından aşağı çekmeye çalışıyor! Bizim millette adettir yukarı tırmanana el vermek yerine,paçasından aşağı çekmek! Sanki Galatasaray kulübü siz karar verene kadar size forma ve para vermek zorundaymışçasına,sanki bu kulübe hep siz vermiş hiç almamışçasına durmadan konuşuyorsunuz. Hakan Şükür...37 yaşında hala ben oynayacam diye tutturmasaydın,Arda,Sabri,Uğur gibi gençleri Lincoln'e,yabancılara karşı doldurmasan,bu kulübün sana verdiklerini unutmasan ne güzel olurdu. Hasan Şaş...2002 Dünya Kupasından sonra şu kulübe faydalı olabildiğin tek yıl 2006 olmasına rağmen boş boş konuşmasan,3 ay sakatken 15 kilo almasan,kendine baksan... Futbol tek topla oynanıyor ve o topun senin olmadığını anlasan,sahanın ve kulübün sahibi olmadığını ve herkesin sana pas vermesi gerektiğini düşünmesen ne güzel olurdu. Ve elbette Hakan Ünsal gereksizi. Gittiğin günden beri hiç durmadan eleştirdin,saydın durdun. Bu takımdan gidene kadarki emeklerin unutulmaz,unutamayız da. Fakat giderken ne kadar para kazandırdın bu takıma? Gittin,oynayamadın geri geldin. Bu takım sana kucak açtı,ne kazandırdın o dönemde,ne top oynadın? Rizespor'da bile 11'e giremedin,futbolu bırakmak zorunda kaldın! Peki bu kin niye,kime??? Senin bu takımdan gönderildiğin dönem Canaydın dönemi,Adnan Polat'tan ne istiyorsun???

Neyse bu konuda sayfalarca yazabilirim,tartışabilirim. Galatasaray değişiyor,gelişiyor,vizyonu büyüyor. Bunun önünde duran kim olursa çekilmesi rica edilmeli,çekilmezse ezip geçilmeli. Harry Kewell'ın kalması vizyon açısından da,vefa açısından da önemliydi,kaldı... Shabani Nonda bize büyük emekler de vermiş olsa şu haliyle bu Galatasaray'da yeri yoktu. Dostça,sarılarak ayrıldılar Nonda'yla. Plaketi de verilerek gönderilmiş Shabani... Giderken de "Şampiyonluk için çok çalışmalıyız." diyerek kalbimizdeki yerini sağlamlaştırmış :) Güle Güle Shabani Nonda,umarım çok mutlu ve başarılı olursun!!!


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails