Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Şubat 2010 Pazartesi

Bu Dengesizlikle Nereye Kadar? Denizlispor: 1 - Galatasaray: 2


Tatmin edici bir ilk yarının ardından ölüp ölüp dirilten bir ikinci yarı.. Bu dengesizlikle nereye kadar?..

Barış destekli Elano-Sarp ikilisi orta sahayı güzel tutuyor. Sarp'ın kuvveti ve Elano'nun bazen 50-60 metreye kadar çıkan isabetli pasları tamamlıyor birbirini. Hele bugün biri ilk yarının sonunda Jo'ya, diğeri de 50 küsürüncü dakikada ters kanattaki Barış'a olmak üzere öyle iki pas attı ki mest oldum. Ancak daha dirençli rakiplere karşı (yani güçsüzlüğünü faulle kapatmaya çalışmayan, harbiden basan rakiplere karşı) aksayabilir bu orta saha. Rijkaard'ın da rakibe göre kadro çıkarma geleneği olmadığından galip gelen bu dizilişi bozmadan çıkacağız ilk dişli rakibin karşısına gibi geliyor.

Jo böyle devam ederse ikinci yarının gol kralı olabilir. Bugün attığı gol moral açısından çok önemliydi. Kendini ispatlamaya geldiği Galatasaray'da ilk 11'de başladığı ilk maçta golü bulması iyi oldu, eğer çıkmasaydı 2'yi 3'ü bulurdu gibi geldi bana. Zaten çok beğendiğim bir futbolcu, tek handikapı zayıf olması. İlk yarıda iki pozisyonda birebirde çok güzel sıyrıldı rakibinden. Hele o ilk yarının sonunda girdiği pozisyondaki çalımı çok zarifti. Şut çekmeyip aynı hareketi Özden'e de yapsa rakip 10 kişi kalırdı o derece..

Dos Santos daha üç gün önce sözleşme imzalamış bir oyuncuya göre iyi performans gösterdi, santrafora geçene kadar çok etkiliydi. Kendisi oyuna girip iki dripling yapınca Arda da yıldız olduğunu hatırladı son 20 dakikada son zamanların en iyi oyununu oynadı; verkaçlar, iki kişinin aynı anda belini kırmalar.. Neyse bu iyi bir şey!

Yanına Neill gibi çabuk bir adam gelince, Emre Güngör'le oynadığı zamanlardaki gibi güvenle oynadı Servet. Santraforda gol ararken de görmek isteriz kedisini..

Franco, git kendini çok sevdirmeden..

Rijkaard, Madrid maçında Jo'nun oynamayacağını düşünerek Dos Santos'u santrafora alıştırmak adına 70.dakikada Jo'yu kenara aldı. Üçüncü değişikliği bu dakikada yapması, uzatmalarda Barış sakatlandığında onu oyundan alamamasına neden oldu. Umarım önemli bir şeyi yoktur, zira böyle ciğersiz bir adama çok ihtiyaç var bu aralar..

Sonuç olarak Denizli'ye karşı kalbimizi güm güm ettiren futbol hoş değil, ama oyuncuların bireysel yetenekleri tatmin etti..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails