Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Şubat 2010 Cuma

Galatasaray'ın Hücum Sorunsalı



Galatasaray'da Jo sakatlandıktan sonra hücum sorunu iyice ortaya çıktı ki bu bizim Baros sakatlandığı günden beri konuştuğumuz bir şeydi.Sene başında Sercan'ın gelmesi gerektiğinin şart olduğunu söyledim defalarca.Baros'un tek alternatifinin Nonda olması,büyük paralarla kurulan bu kadronun hedeflerine ulaşmasını zorlaştıracağını düşünüyordum.Aslında Baros'un sakatlanacağını düşünmüyordum,çünkü Baros sık sakatlanan bir oyuncu değildir. Fakat formsuz olacağı dönemler,üst üste maç yapmaktan yorgun düşmesi ve geçen sene sık sık gördüğümüz cezalı duruma düşmesi gibi durumlar karşısında tek alternatif Nonda olmamalıydı.3 kulvarda da kupa isteyen bir takımın böyle saçma bir kadro kurmaması gerekiyordu ama maalesef seneye bu kadroyla başladık. Nitekim Baros sakatken bile her maç Nonda 11 oynayamadı.Oraya Arda çekildi olmadı,Kewell çekilince takım biraz rahatladı. Kewell top tutabiliyordu,zekası ve futbol bilgisi sayesinde rahatça pozisyona giriyordu. Fakat Kewell da sakatlanınca forvet almak zorunlu hale geldi. Jo alınınca biraz da olsa rahatladık,Avrupa'da oynayamayacaktı ama olsun Nonda'yla değişmeli oynar diyorduk ki Gio'nun gelmesiyle Nonda gönderildi.

24 kişilik kadroda tek bir forvetin olması bile bile ladestir benim için.Hele ki sakatlıkların bu kadar sık olduğu ve sakatlananın geri gelmediği bir ortamda...Açık söyleyeyim Sercan'ın gelemeyeceğini devre arası başladığından beri biliyordum.12 milyon euronun telaffuz edildiği bir ortamda Beşiktaş ve Fenerbahçe alabilirdi Sercan'ı ama Galatasaray alamazdı!E adama derler,Elano'ya 8 milyon euro verdin Sercan'a 12 vermek ahmaklıktır diye.Sercan alınamıyorsa Gökhan Ünal,Fatih Tekke,Mustafa Pektemek seçeneklerinden biri alınmalıydı,hatta hiçbiri olmuyorsa Özgürcan,Hasan Kabze gibi isimlerden biri geri çağırılmalıydı!

Asıl sorun şimdi başlıyor Galatasaray için.Atletico Madrid karşısında forvetsiz oynayacağımızı biliyorduk ama daha zaman var diye kimse bunları konuşmuyordu.Geçen hafta Denizlispor karşısında forvetsiz oynadığımız 20 dakikada da,çarşamba günkü Antalyaspor maçında da 60 dakika gördük ki forvetsiz oynayamıyoruz! Forvette Gio oynarsa saldıran takımlara karşı kontratak oynayarak başarılı olma şansımız olsa da Kayserispor gibi iyi savunma yapan takımlara ya da gol atmak zorunda olunan Antalyaspor rövanş maçında başarılı olmak çok zor. Bu yüzden bence daha güçlü,daha saldırgan,daha ısırgan bir oyuncu olan Keita forvete çekilmelidir.

Franco

Uğur-Neill-Servet-Caner

Sarp-Barış

Elano

Gio-Arda

Keita


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails