Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Kasım 2010 Pazar

Galatasaray'ımı Geri Verin!


Gheorghe Hagi. Gördüğüm en büyük futbolcusun. Dünyanın en iyi futbolcusu kim dendiğinde "Pele mi, Maradona mı?" tartışması yapılır. Bana sorulunca "Tartışmasız Hagi." derim, kimseyle de tartışmam Hagi'yi. Pele'yi, Maradona'yı, Messi'yi, Ronaldo'yu tartışsınlar ben Hagi'yi tartışmam abi, Hagi ulan. 5 yıl boyunca onu Galatasaray formasıyla her gördüğümde daha çok aşık oldum takımıma, O'nu her gördüğümde içim güvenle doldu, korkmuyordum ne Real'den ne Barça'dan çünkü bizim Hagi'miz vardı. Bu sadece benim için değil birçok Galatasaraylı için böyledir. Hagi 5 yıl boyunca bizim hayatımızı güzelleştiren bir adam. 5 yıl oynadı ve bir maçta bile yürekten oynamadığını görmedim. Yenince zaten onun payı vardı, yeniliyorsak eğer sahada çıldırırdı. Herkes çirkef derdi ama biz Galatasaraylılar biliriz ki Hagi Galatasaraylı olduğu için yenilmeye, bizlerin üzülmesine dayanamadığı için bunların yapardı. Hagi dışında bir Galatasaraylı bu hareketleri yaptığında biz bile söverdik ama Hagi Erol Ersoy'a saldırdığında 2 tane çaksaydı dedim ben şahsen.

Neyse Hagi mevzusuna bunun için girmemiştim ama yine söylüyorum Hagi ulan bu, sabaha kadar konuşurum hakkında hiç susmadan! Ama aynı Hagi bizi üzüyor bugünlerde. Belli ki bir şeylerden korkuyor, birilerinden çekiniyor. Belli ki ortada yine bir pislik dönüyor ki biz alıştık Polat dönemindeki pisliklere, şaşırmıyoruz artık, tepki gösteremiyoruz. Evren 80 darbesini yaptığında apolitik gençlik yaratmayı amaçlamıştı ve başarmıştı. Polat da sanki devrim devrim diyerekten bize darbe yaptı. Tepki gösteremiyoruz, acı çekiyoruz belli edemiyoruz. Herkes afyonlu gibi. Televizyonlarda birkaç şerefsiz İnsua'ya, Neill'e, Baros'a, Kewell'a sallıyor biz konuşamıyoruz, susturamıyoruz. Yeniçerilerin sırtını sıvazlıyor birileri, destek veriyor ki bunu yapmaya götleri yetiyor! Evet Hagi korkuyor. Hakan Balta'yı kesmeye korkuyor, Servet'i kesmeye korkuyor, saçma sapan kararlar veriyor. Hagi Galatasaray tarihinin en kötü teknik direktörlerinden biridir ama aptal değildir ve bu kararlar maalesef aptalca. Aptalca olduğu için kararları kendisi vermiyor diyorum.

Maç şu an başladı. Skor ne olursa olsun bu benim tuttuğum takım değil, bu benim Galatasaray'ım değil. Ben Galatasaray'a aşık olduğum günden beri hiç böyle hissetmemiştim. 5-0 yenilse sinirlenemiyor, 5-0 kazansa sevinemiyorum. Yeniçerilerden biri gol atınca kıpırdamıyorum bile, rakibin adına üzülüyorum hatta. Artık küçük sevinçlerim var. Pino gol atıyor, seviniyorum. Ya da Ufuk kurtarış yapınca, ya da Neill top kesince ya da Kewell gülünce ya da İnsua oynayınca ya da Cana topa dalınca. Artık küçük mutluluklarım var, azla yetinmeyi öğrendim Polat yönetimi sayesinde. Fenerbahçe beraberliğini kutladım mesela geçenlerde, bundan sonra her 24 Ekim'de anacam o günü. Kolay mı lan beraberlik aldık Kadıköy'de Fenerbahçe'den. Bugün Kayserispor'u yenersek Sabri'yle Servet 3'lü çektirsin, taraftar Meksika Dalgası yapsın, Hagi'yle Tugay kenarda halaya dursun, Adnan Polat şeref tribününde taklalar atsın falan, seneye de kutlayalım bunu mutlaka.

Maç sonucu ne olursa olsun defolun Adnanlar, defolun yeniçeriler. Bize Galatasaray'ımızı geri verin. Galatasaray Türkiye'dir diyorsunuz ya, sayenizde gerçekten memleket gibi olduk, batıyoruz lan!

3 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

aynen bende buna benzer yazacaktım vaktım yoktu sınırden delıoluyorum. servetın hatasıyla gol yemeyı ıstıyorum ozluyorum bende

ERDEM ÇETİN dedi ki...

ellerine sağlık..ama çaresiz kalmak cidden can sıkıcı..

Büyük Beyaz dedi ki...

yav hay ağzına sağlık. resmen tercüman olmuşsun çoğumuza.

Related Posts with Thumbnails