Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Kasım 2010 Perşembe

Samimiyetsizsin!


Oyunculara Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynadıklarını birilerinin öğretmesi lazım. Bu oyuncular Kewell, Baros, Elano gibi, giden Santos ve Jo gibi oyuncular. Galatasaray'ın en önemli yıldızları diyebileceğimiz oyuncular. Adres yanlış yerde aranıyor. Buldular, Ayhan'ı, Servet'i, Sabri'yi, onların üzerinden besleniyorlar.


                                                                    Rıdvan Dilmen


Rıdvan Dilmen bu ülkenin en büyük futbol otoritesi ve bundan utanıyorum. Bu memlekette spor programı izleyenlerin %80'i bu adama tapar gibi inanıyor yahu. Sonra da Türk futbolu neden gelişmiyor? E siz bir futbol cahilinin laflarına inanıyorsunuz, sonra da çıkıp bunun söylediklerine göre hareket ediyorsun ve diyorsun ki gelişsin futbol. Ulan bu adam cahil ama futbol cahili. Yoksa her boku biliyor, söylediği laflarla kitleleri etkileyeceğini biliyor. Çıkıyor 2 lafıyla gündem belirliyor, gündem değiştiriyor! 


Çıkıp her yabancı futbolcuya rahat rahat sallıyor, lobisi olmayan her topçuyu yerden yere vurabiliyor. Ahlak dersi veriyordu ekranlarda, telekulak çetesiyle ilişkisi ortaya çıktı ama nasıl bir lobisi, nasıl bir gücü varsa 2 günde kapandı gitti konu! Yabancı futbolcuların hakkında rahat rahat konuşuyor, özellikle Galatasaraylı futbolcular hakkında. Neden? Çünkü yabancı onu yolda görüp "abi ne diyorsun böyle hakkımda?" diye sormayacak, arayıp "hocam oldu mu böyle?" demeyecek, araya adam sokup hatır koydurmayacak. Kısacası yabancıyla muhattap olma şansı düşük ki karşılaşsa da konuşamaz Türkçe'den başka dil bilmez en büyük otoritemiz. Ama yerliler öyle mi? Arda'ya 2 kelime etse akşam Play-Station turnuvasında Arda gönül koyar ona çünkü. Emre Belözoğlu'na söyleyemezsin zaten hiçbir şey, kardeşin çünkü o. Servet milli topçu sonuçta araya hatırlı adamlar sokabilir ki sen korkarsın o adamlardan çünkü işin düşmüş daha önce. Ayhan-Sarp bunlar zaten Arda'nın kankası korunur bunlar. Ama Cana öyle mi? Yolda görse suratına bakmaz senin. Misimoviç? Sorsak o kim lan, der. Kewell? Adamın Şampiyonlar Ligi kupası var, televizyondan başka yerde gördün mü Rıdvan Dilmen? Baros? Oynadığı her maç afedersiniz götünü yırtan adam mı gayr-ı ciddi? Cana için daha dün "bundan Türkiye'de 60 tane var." diyordu, bugün çarketmiş beyefendi. Eee doğal, rüzgar yön değiştirince bu da değiştirir ki ayazda kalmasın! 


Yaptığı açık açık faşizm bu adamın ve kimse söyleyemiyor. İşin komiği taraftar diye anılan adamların, tribüncülerin çoğu bu adamın söyledikleriyle hareket ediyor. Rijkaard'a her program salladı salladı en son adamı gönderttiler el birliğiyle, Manisaspor maçı sonrası "Rijkaard aklandı." diyor. Bu kadar kolay mı yahu insanlarla oynamak? Bu kadar kolay mı milleti aptal yerine koymak? Kolay anasını satayım kolay. Bu ülke insanı balıktan daha iyi bir hafızaya sahip olmadığı sürece kolay, biz bu kadar kolay büyütüp bu kadar kolay unuttukça bu cambazlar hep başarılı olacak. Di mi Güntekin?


Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/dilmen/2010/11/16/galatasaray_adresi_yanlis_yerde_ariyor

1 yorum:

Ozan dedi ki...

türkiyede futbol devirimi için nasa ile elbirliği ya ne nasası nasa bunlara fazla çine uzay çalışması bahane edilerek bir kapsule koyup fırlatmak gerek hayatında başarısı olmayan insanların başarılı olan adamlara sallaması ne kolay ya şu bloglardan bir tribün lideri çıksa tribünler o kadar güzel olucakki

Related Posts with Thumbnails