Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Nisan 2011 Pazartesi

Galatasaray 2010-11 Bölüm 1: Rijkaard Dönemi



Uzun süredir bir şey yazmıyordum ama Arda'nın forma olayı ve kadın basketbol takımına yapılanlardan sonra biraz olsun sinirlerimi yatıştırmak için sezon özeti babında bir şeyler karalayacağım.





2009-2010 sezonun üçüncü bitiren Galatasaray yeni sezona sene içinde aksayan mevkilere takviye yapma amacıyla başladı. Bilindiği üzere Rijkaard orta saha, stoper, sol bek ve forvet istiyordu. pek çok kişiye göre bunların en önemlisi orta sahaydı. Yönetim orta sahada Mehmet Topal'ı gönderirken Rijkaard'ın sistemine pek uymayan Lorik Cana'yı transfer etti. Sol beke Çağlar Birinci gelirken defansa Ali Turan alındı. forvet mevzusuysa tamamen saçmalıktan ibaretti. Önce Rijkaard'a Giovanni ve Stoch vaat edilerek geçen senenin en çok maç kazandıran adamı Keita yollandı. 6+2+2yi doldurması için kaleci terminatörü Pino, ardından genç yetenek 24 yaşındaki Mehmet Batdal ve yıllık Beşiktaş kontenjanından Serdar Özkan alındı.


Bu hamleler yapılırken asıl yapılması gereken yanı takıma zarar verenleri gönderme işlemi es geçildi. Ki bana göre Rijkaard'ın en büyük hatası da buydu. Hocanın son şansı diyen Servet, her maç sahada toplam 3 dakika görünen Sarp, Euro 2008'den sonra vasat maç bile çıkaramayan Balta, bir önceki sene Sivaslı bir futbolcunun canına kasteden Barış gibi futbolcular kadroda tutuldu ve sezon başladı. İstanbul'daki Belgrad maçı 2-2 bitince bir kazadır oldu diyorduk. Zaten ikinci maç da 6-1 mi ne bitti. Ardından Kharpaty maçı geldi çattı. İstanbul'da yine 2-2 lik bir skor. Ve deplasmanda alınan 1-1'lik skorla elenen Galatasaray'da geçen sene kadro yetersiz diyen Rijkaard'ın kadrosu daha da zayıflatılınca doğru söylediği anlaşıldı. Bu maçın ardından Galatasaray'ın ikinci kaptanı hava alanında gülerek 'Dışarda taraftar var mı?' deyince gönderilmesi gerekip gönderilmeyenler listesine bir kişi daha eklendi. Avrupa Ligi'nden elenildikten sonra yönetim kadroya iki futbolcu daha ekledi. Misimoviç ve İnsua. İnsua herkes için sürpriz olurken Misimoviç'in yaklaşık bir ay süren transfer pazarlıkları sonrası gelmesi yönetimin yanlışları hanesine eklendi.


Ligin ilk iki maçında Sivas ve Bursa'ya yenilen Galatasaray ardından 4 maç üstüste kazandı sonrasında Karabük'e kaybeden takım Ankaragücü maçında sezonun dip noktasını gördü. Baros'un hırsından kendini sakatladığı maçta Servet ve Balta'nın muazzam(!) performasları ile alınan 4-2 lik mağlubiyet bir ay önce hocanın kontratını uzatacağız diyen Adnan Polat'ın şovuyla son buldu. Maçtan sonra açık açık bana güvenmezseniz maç satarım diyen Servet'i takımda tutan Polat, Rijkaard ve Neskeens'i gönderdi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abi hoş geldin ya.özlettin kendini valla

Related Posts with Thumbnails