Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Nisan 2011 Salı

Galatasaray 2010-11 Bölüm 2: Hagi Dönemi


Rijkaard'ı yollayan yönetim Fenerbahçe maçı öncesi taraftarın gazını almak için Hagi'yi göreve getirmişti. Hagi ilk maçında Kadıköy'den puan çıkarınca çoğu Galatasaraylı mutlu oluyordu. Ancak Hagi savunmada Rijkaard'ın ipini çeken Servet'e yer vererek bir kısım taraftardan eksi not aldı. Ki tepki gösterenler Hagi'ye en çok destek veren kısım olan yabancı düşmanı olmayan taraftarlardı.

Okan-Emre'den beri gelen futbolcular arasındaki yabancı düşmanlığı Hagi'nin gelmesiyle teknik heyete de sıçradı. Misimoviç bilinmeyen bir nedenle kadro dışı kalırken sol bekte Gustavo Victoria, Orhan Ak gibi futbolcuları bizlere aratan Balta'yı nasip görmüştü geçen sene Liverpol'da ilk 11 oyuncusu olan İnsua'nın yerine Commandante. Takımda futbolcuların alışık olmadıkları yerlerde oynamaları da Hagi'nin eksileri hanesine yazılırken Elano takımdan gönderiliyordu 2 mandal, 1sepet karşılığında. Velhasıl takım inişli çıkışlı bir grafik sergilerken sezonun ilk yarısı bitti.
Rijkaard döneminden kalan futbolcunun fiziği yerine aklını kullaması bazlı oyun yerini tamamen kaos futboluna bırakırken sezon başında buna göre kondisyon çalışması yapmayan takımın 50-55 dakikada fiziken tükenmesi sorununa bir çözüm bulunmasını ve kadro kalitesinin yükseltilmesini bekliyorduk derve arasında. Devre arasında Misimoviç, Ali Turan, Mehmet Batdal gibi oyuncular gönderilirken kadroya Culio, Stancu, Yekta, Kazım ve Zapata katıldı. Transferler tamamen Hagi'nin isteğine göre yapılırken bu oyuncuların yeterliliği pek sorgulanmadı. Bugün şampiyonluğa oynayan takımlarda Culio haricinde hiçbiri ilk 11 oynayacak kapasiteye sahip olmayan bu oyuncular Galatasaray'da kadroya ezberden yazılmak zorundaydı. Ki yeniden Rijkaard'ın dediği kadro yetersizliği sorunu ortaya çıkıyordu. Ancak yine de takımdaki en büyük sorun kondisyondu. İkinci yarıya TT Arena'da başlayan Galatasaray ilk 60 dakikalarda iyi mücadele ederken bir çok maçı son yarım saatte yediği gollerle kaybediyordu. Bu olay Fenerbahçe maçında da devam edince Adnan Polat yeniden taraftarların gazını almak için Hagi'yi de yolladı.

Her şeye rağmen 'i love you Hagi'

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails