Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Temmuz 2011 Salı

Ünal Aysal ve Şike Olayları


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Ünal Aysal’ın futbol dünyamızdaki son gelişmelerle ilgili açıklaması:
Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Tüm Galatasaray camiasından gelişmeleri büyük bir olgunluk ve soğukkanlılıkla izlemelerini ve Türk futbolunun bu süreçten zarar almadan çıkmasını dilerim. Hukuka ve genel ahlak anlayışına aykırı herhangi bir davranış gerçekleştiyse – ki bunu düşünmek bile istemem - bunu kanıtlamak adalet sistemine düşer, bizlere değil.
Konuyla ilgili yayınlar hususunda Fenerbahçe Kulübü’nün hassasiyetini göz önünde tutarak Galatasaray TV başta olmak üzere Kulübümüzün tüm mecralarında konu ile ilgili program ve yayın yapılmaması kararını almış bulunuyoruz. Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim.
Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Adnan Polat daha iyi anlıyordu bu piyasanın dilinden,daha bir çirkefti. Ünal Başkan öncelikle Ersan transferinde aradan çekilerek gösterdi nezaketini, daha sonra Ali Sami Yen Arena Stadyumu'nu (hala ASY orası benim için) Beşiktaş'la paylaşmayı kabul edecekti ki taraftar baskısından geri adım attı. Son olarak bu olayda da gördük ki bizim başkanımız gerçekten Adam!

Allah korusun şu olay Galatasaray'ın başına gelmiş olsaydı Fenerium'larda şike-şaibe yazılı tişörtler görebilirdik. (Twitter'da biri yazmıştı, çok haklı.) Fenerbahçe medyası topuyla tüfeğiyle idam sehpasını hazırlayıp tekmeyi basmıştı. Zaten en çok sinirlerini bozan konu da Galatasaray'ın hiçbir kişi ve kurumuyla bu olayın içerisinde yer almamasıdır. Galatasaray da olsaydı olayda "bakın onlar da pis" diyerek bize çevirirlerdi dikkatleri de bu sefer yemedi!

Şunu açıkça söyleyebilirim kendi adıma. Çok temiz olduğumuzu düşünmüyorum. Onlar tu kaka biz Omo'yla yıkandık falan demek aptallıktır bence. Hepimiz aynı havuzdayız ve havuz kirli. Yani hepimiz aynı bokun farklı renkleriyiz. Diğerlerine gülmek yerine ders çıkarmak, havuzdan çıkıp güzel bir duş almak gerekir. Birileri diyor ki Fenerbahçe küme düşerse Türk futbolu ağır yara alır. Neden alsın? Juventus daha mı küçük Fenerbahçe'den? Juventus düşünce ne oldu? 2006 Dünya Kupası'nı İtalya, 2009 Şampiyonlar Ligi kupasını Inter aldı.Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor vs. Kim suçluysa en ağır cezayı alsın, gerekirse 10 yıl 20 yıl öncesi araştırılsın. Eğer benim takımım bir bok yemişse ilk bize versinler cezayı. Adaletli olsunlar, aklı başında bir Galatasaray taraftarı ağzını açmaz. Cemal Nalga olayında kimse söylemeden biz dedik "düşürsünler" diye çünkü biliyorduk, suçluyduk ki o olay çok daha basit ve aptalcaydı.

Velhasıl kelam Fenerbahçe taraftarı "düşersek olay çıkarırız.", "bi biz mi kirliyiz?" falan demek yerine "kim ne bok yemişse ceremesini çeksin kardeşim, temizlik başlıyorsa da bu sefer de bizden başlasın." dese kendileri için çok daha kolay olur. Ve bu olaylar öyle olaylardır ki kişilerden soğuturken kurumlara daha da bağlar. Fenerbahçelilerin gözünden bakınca takımlarına daha bir dört elle sarıldıklarını görüyorum. Acaba bizim kulübün de mi başına böyle bir olay gelmesi gerekiyor taraftarın daha bir bağlanması, daha karşılıksız sevmesi için? Galatasaray taraftarı bu olayda yokuz diye gururlansın ama bir yandan da Fenerbahçe taraftarının kulübüne nasıl bağlandığını görüp kendini sorgulasın!!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fenerliler o dediklerini diyemezler bir. vurulan kulube baglanmak bi fenerlilere has degil, ayni sey bizim basimiza gelse ayni tepki olusurdu, iki. biz rustumuzu adna sezgine ve cemal nalgaya verdigimiz tepki ile ispatladik, fenerliler her kotu kokuya karanfil deiler, uc. Birak debelensinler simdi ugrassinlar kirilan gururlarini onarmak icin, dort. sevgiler.

Related Posts with Thumbnails