Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ağustos 2011 Cumartesi

MAA ve Şike Sorunsalı




TFF yönetimi geçtiğimiz pazartesi günü şike soruşturması için yaptığı açıklama yaptı. "Gizlilik gereği savunma alamıyoruz, bu şekilde karar veremeyiz." diye saçma sapan bir açıklamada bulundu. İyi de kardeşim adama sormazlar mı emniyetten gelen dosyalar şike belgeleri vs. değil mi? Yoksa o koliler Ramazan erzağı mıydı da herhangi bir karara varamadınız?

Daha sonra etik kurulunun yaptığı açıklama var. "Bazı müsabakalarda şike, şike teşebbüsü, teşvik primi ve teşvik primi teşebbüsü kanaatine varılmıştır." Aynen bu açıklamayı yaptılar ve M.Ali Aydınlar bunu da anlamadı.

TFF daha sezon açılmadan bence rengini çok açık belli etmiştir. Galatasaray'ın tamamen mali bir soruşturma sebebi olabilecek, "belgelenemeyen 1 milyon doları" için kupayı alırız diyecek kadar yürekli kesilen MAA, onca şike ve teşvik konuşmasına, onca kirli pazarlık ve karanlık buluşmayı deşifre eden teknik takip verisine ve onca itirafa rağmen, "bu aşamada bir hüküm verilmesinin adil olmayacağı" söylemi, aynı durumda Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veya herhangi bir Anadolu kulübü olduğunda hepsine en acımasız ceza verilebileceğini göstermektedir. Konu Fenerbahçe'ye gelince delil yetersizliği, belge yok gibi komik ve sadece günü kurtarma çabası içinde olan başkan ile Türk futbolu iyice batmaktadır. Şimdi MAA'ya sorulması gereken tek soru var. UEFA Türkiye'yi Avrupa müsabakalarından men ederse bunun hesabını kim verecek? Bu vebalin altından kalkabilecek misiniz?

Yazımı Galatasaray'ın yaptığı açıklamadan bir kısım ile bitirmek en doğrusu olacak sanırım ;

"110 yıllık geçmişi olan, artık kültürümüzün bir parçası olmuş futbolumuzun kaderini,başkalarının çizmesini kabullenmek gibi bir tarihi hatayı yapma lüksümüz yoktur, olamaz.

Aksi takdirde tarih hepimizden hesap sorar."


Not : Blogumuzun 3 yazarı vardı, şimdi bir de misafir yazarımız var. Uğur arkadaşımız şimdilik misafir yazar olarak aramıza katılmıştır, bu yazı da kendisine aittir. Teşekkür edelim ve diğer yazılarını bekleyelim.

3 yorum:

sarkık libero dedi ki...

kimi saymadın hacı???

il capitano dedi ki...

ender'i saymadım abi hiç yazmıyor mesajı almıştır heralde :)

ExceptionaL dedi ki...

hadi yine iyisin gökmen!! :P

Related Posts with Thumbnails