Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Son Çıkan Kapıyı Kapatsın!




Selçuk'un Trabzonspor'dan ayrılacağı anlaşıldığında açıkçası hiç umudum yoktu. Avrupa kupasında yokuz, berbat bir takımımız var, belirsizlikler almış başını gitmiş. Neden bize gelsin ki diyordum. Hem maddi olarak hem de olanaklar açısından Fenerbahçe daha iyi bir seçenek gibi gözüküyordu ki bize imza attığını öğrendik. Biz ne kadar sevindiysek diğer takım taraftarları da o kadar üzülmüştür eminim. Trabzonsporlular sitem ettiler ki haklılar sonuna kadar ama yönetim zaafiyetinin de farkına varsınlar. Selçuk bu takımın en önemli taşı ve sözleşmesinin uzatılması son seneye bırakılmamalıydı. Aynı şekilde iyi bir yedek olan Ceyhun'un da.

Ceyhun Gülselam çok iyi bir 11 oyuncusu değil ama çok iyi bir rotasyon adamı. Hem stoperi hem ön liberoyu yedekleyebilmesi çok önemli. Bu kayıp da kötü oldu Trabzonspor için. Selçuk kadar olmasa da üzmüştür taraftarı.

Egemen de Trabzonspor'dan kaçanlardan biri. Daha sezon bitmeden Beşiktaş'la anlaştığı ortaya çıkmıştı. Çok da fazla olmayan bir paraya ŞL'de oynama ihtimali olan bir takımı bırakması Trabzonspor'un basiretsizliğini gösterir. Egemen de Beşiktaş'ta 11 oynama ihtimali olan bir adam, sonuçta yabancı kontenjanını hep ön taraf için kullanıyor Beşiktaş.

Cale'yi neden bıraktılar nasıl bıraktılar bilmem de geçen sene 3 milyon euro veriyordu bir Alman takımı. Keşke para ederken satsalardı. Yönetim beceriksizliği bir kez daha gösterdi kendini.

Umut Bulut hayallerinin peşinden gitti. Sürekli baskı altında olduğu Trabzon şehrinden kurtulması gerekiyordu. Hem başarılı oldu hem de para kazandırarak gitti. Trabzonspor taraftarı olsam minnetle anarım Umut'u.

Son kaçan da Engin Baytar. Disiplinsiz, sorunlu ama çok yetenekli. Şenol Güneş çok uğraştı adam etmek için ama Engin olmadı, olamadı. Bir ara milli takıma kadar yükselmişti, umut vericiydi ama yine bozdu kendini ve düşüşe geçti. Şimdi o Engin Galatasaray'da. Fatih Terim adam edecem diyor. Sözleşmesi de aynı Kazım'ınki gibi ağır maddelerle dolu ve çok cüzi bir para alacak Engin. Zaten 1,1 milyon euro gibi yerli için düşük sayılacak bir maliyeti var. Sonuçta bu kadar yetenekli bir adam sorunlu olmasa bu paraya almak imkansız olurdu.

Trabzonspor taraftarları ne düşünüyor bilmiyorum ama her başarılı sezonun ardından Trabzonspor yaprak dökümü yaşıyor. Bir önceki başarılı dönemlerinde de Gökdeniz, Fatih, Szymkowiak gibi kemik oyuncularını kaybetmişlerdi. Trabzonspor taraftarı bu adamların kaçmasını yargılamak yerine, nedenlerini bulmaya çalışmalı. Trabzon'un şehir olarak sıkıcı olması mı? Taraftarın baskısı mı? Para mı? Neden kaçıyor bu adamlar?

Nedenini bulurken şunu da unutmasınlar kimse Trabzonspor'dan büyük değildir, kimsenin gidişi onları yıkmamalı. Atletico Madrid taraftarı da bu sene yaşanan yaprak dökümünde kendileri kadar tepki verdi ama son sözleri farklıydı,Aceto yazmıştı ;

Son çıkan kapıyı kapatsın!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails