Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ekim 2013 Salı

Kimi Sevdiysek Gitti!


Galatasaray taraftarının en çok paylaştığı resimlerden biri. Evet kimi sevdiysek gitti. Gider, gitmek zorunda. Bizler amatör ruha sahibiz ama futbol değil. Bir oyuncuya 100 milyon euro verilen bir ortamda amatör ruha sahip çıkmak kolay değil. Evet bizler amatörüz Ünal Aysal profesyonel. Biz amatörler şimdi hocamız gitti, ruhumuz gitti diye kızıyoruz. Ben aynı tepkileri Elmander gidince de verdim, Kewell gidince de. Ama gitmek zorundalar. Onlar gitmezse Ünal Aysal gider.

Ünal Aysal'ın geçmişini, kariyerini vs. hepimiz kulaktan dolma da olsa biliyoruz. Adamın nerelerden nerelere geldiğini, hem Türkiye Cumhuriyeti'nden hem de Belçika Kraliyet Ailesi'nden Liyakat Nişanı aldığını falan hepimiz okuyoruz, biliyoruz. Ünal Aysal denen adam 70 küsür yıllık hayatında belki de ilk defa bu kadar açık hata yaptı. Hatayı hocayı göndermekle değil gönderiliş şekliyle yaptı. Koca Ünal Aysal, Rasim O. Kütahyalı denen şebekle işbirliği yapamaz, yapmamalı. Göndermesine lafım yok, mühür kimdeyse Süleyman odur. Ama bu şekilde değil. O da şu anda nasıl böyle basit bir hata yaptığını düşünüyordur.

Ben artık geleceğe bakmalıyız diyorum. Evet twitter'da yazdım ne 0-6, ne 1-6 bana hocanın bu şekilde gidişi kadar koymadı. Ama hepimizin bildiği, twitter'da dönen muhabbetlerde de konuştuğu şey aynı. Biz futbol oynamıyoruz. Adı futbol sadece. Sezonun başından beri oynadığımız tüm maçları tekrar izleyin. 5 tane organize atağımız yok. Şöyle defanstan güzel çıkıp verkaçlarla, ara paslarla girdiğimiz pozisyon yok. Drogba geldiğinden beri aynı şey. Sıkıştın mı, at Drogba'ya. Biz bunu Hakan Şükür'le yapıyorduk ya. 10 sene geçmiş, millet tiki taka yapıyor biz hala şişir Drogba'ya. Elalem neler yapıyor geyiğine girmeyecem de istemez misin yahu Sneijder-Selçuk-Drogba üçgen yapsın top çevirsin, biri Burak'a ara pas atsın şöyle gözlerimizin pası silinsin. Beyler kadromuz TSL'nin 3 gömlek üstünde. 2 tane şampiyonlar liginin MVP'si seçilmiş oyuncu var elimizde. Bruma diye bir herif var, peşinden at koşsa yakalayamaz. Selçuk var, Melo var, gol kralımız var. Musleramız var. İyidir kötüdür ama Real görmüş, Bayern görmüş Hamit var. Eboue var. Bu adamlarla hala kaos futbolu oynamamızı anlayamıyorum.

Yabancı sınırı var diyeceksiniz. Geçen sene yok muydu? Bu sene 6+0+4 bilinmiyor muydu? Görün işte yönetim-hoca el ele takır takır işleyen takıma çomak soktular. Alper-Ömer Toprak ikilisiyle taş gibi takım oluyorduk. İki taraf da ağzımıza sıçtı. Hocayı engellediler mi diyorsun? Çıksa konuşsa, çıkarıp masaya koysa kim diyebilir ki sen ne yapıyorsun ulan! Fatih Terim'sin sen. Galatasaraylı Fatih'tin, Galatasaray oldun. Senden yüksek kimse yoktu bu kulüpte. Çıkıp deseydin ki "Bu yönetim benim altımı oyuyor." biz başlarına yıkardık Arena'yı. Çık de ki ben Terry dedim bana bu Chedjou'yu aldılar, sikerim yapacağınız işi! De ki Alper'i bilerek almadılar. De ki ben Ömer'i ikna ettim, bunlar daha çok paraya Chedjou aldılar bana. Bak bakalım Ünal Aysal mı kalıyor Lütfü Arıboğan mı! Bu ülkede kimse kusura bakmasın ama bir Tayyip Erdoğan iki Fatih Terim. Bu adamlar mağduru oynayamaz. Tartıya çıksalar tartı taşaklarını tartamaz bunların. O yüzden şimdi hocam mağdur, hocam üzgün demesin kimse. Aziz Yıldırım istifa etti, kaç yüzbin kişi yürüdü ardından. Fatih Terim çıksa bunları konuşsa milyonlar yürürdü peşinden. Ya bize inanmadı sustu hoca, ya da kendi egosu yüzünden takımı yaktı. Eğer bize inanmadıysan bize yazıklar olsun, eğer egona yenik düştüysen canın sağolsun Hocam. Sana yazıklar olsun dersem çarpılırım, hakkın çok bizde.

Şimdi Roberto Mancini geldi. Başladı şimdiden birileri "EleMancini" falan diye altını oymaya. Eyvallah biz de üzgünüz hocamız gitti diye ama gelen de Galatasaray'ın hocası. Tek isteğim bir sistem oturtması. Umarım bize benzetmeyiz bu adamı da. Hiç unutmam Rijkaard varken Denizli'ye karşı geriye düştük. Skibbe sayesinde sistemsizliğe alışan Servet ileriye gideyim mi diye işaret yaptı Rijkaard'a. Rijkaard'ın bir bakışı vardı, o an bütün kariyeri gözlerinin önünden aktı herhalde film şeridi gibi. Hayır gibi bir şey yaptı eliyle, Neeskens'e döndü gözlerini açarak bir şeyler anlattı falan. Sonra golü attık, 2.'yi kovalıyoruz. Servet sallamadı ileri çıktı. Bir pozisyonda Servet kafayı vurdu top üst direğe çarptı yükseldi falan kaçtı derken Süleymanou içeri almıştı sağolsun. Rijkaard o gole sevinemedi bile. Adam kariyerimin bittiği an falan diye düşündü galiba.

Umarım Mancini bunlara maruz kalmaz. 4-4-2 mi, 4-3-1-2 mi ne istiyorsa oynatsın ama izlerken ne olduğunu anlayalım. Hayırlısı olsun. Hocamızı asla unutmayalım ama Mancini'ye de paçavra muamelesi yapmayalım, başka Galatasaray yok.

"Hadi bana küstün. Ahmet'e Mehmet'e küstün, ulan Galatasaray'a nasıl küseceksin!"

                                                                                           Alpaslan DİKMEN

Not : 10 aydır ilk post. Biraz saçma ve daldan oldu galiba, zira saat 6. Hatamız kusurumuz varsa affola.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kalemine sağlık. özlemişiz yazılarını.

Hikmet Cilli dedi ki...

1995'te o boktan sezonun ardından Kral Hakan çıkıp "Hiçbir yere gitmiyorum" dedi, gitti.

2001'de Emre'yle Okan "Galatasaray bizim yuvamız" dediler, gittiler.

Şimdi de İmparator "Git dediklerinde de öyle kolay kolay gitmem" dedi, gitti.

Artık çok sevmemeyi öğrenmeliyiz, çok sevmezsek çok acımazmış...

Related Posts with Thumbnails