Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2010 Pazar

Guti'ne Çok Güvenip Quaresma'yı Çizdirmek



Schuster spor medyasının kendisinden çok ekmek yemesini sağlayacak, aynı Rijkaard gibi. Rijkaard'ın başardıklarını rüyasında göremeyecek olanlar "korkak" dahi diyebiliyor kendisine. Bugün Schuster'e de giydirmeler başlamış ki Schuster'in hem hoca hem futbolcu olarak yaptıklarının yanına yaklaşabilecek olan bir adam yok bu memlekette Rijkaard hariç. Ama bir memleket düşünün ki 10 hoca sürekli takımları değişe değişe çalıştırsın ve bu 10 hoca birbirine dost görünüp, birbirinin kuyusunu kazsın. Bakın Denizli gibi bir adam bile yorumcu iken Ertuğrul Sağlam'ın kuyusunu kazıp, kendisi yerine geçtiyse söylenecek bir şey kalmamıştır.

Rıdvan Dilmen Daum'a ekranlardan giydirirken şimdi kankası Aykut'un hiçbir hatasını söyleyemiyor. Young Boys ve PAOK yenilgilerini utanmasaydı "sıcak havaya" bağlayacaktı, sanki rakip klimalı ortamda oynuyor ya da Fenerbahçe İskandinav takımı da sıcağa hiç alışkın değil! Ne yazık ki böyle bir memlekette futbol adına doğruları söyleyebilecek insanlar bloglardan sesini duyurmaya çalışırken, hiç haketmeyen palyaçolar ekranları parsellemiş ortalığı iyice sirke çeviriyorlar.

Neyse konuyu fazla dağıtmadan dün geceye geçelim. Schuster rotasyona giderken 2 hata yaptı dün. Zapo-Ferrari ikilisi Erhan'ın hatalarını kapatıyordu, eğer bu ikiliden birini keseceksen yanında Erhan'ı da keseceksin. Ersan Gülüm çok beğendiğim bir oyuncu ama 15 gün önce geldi ve bu kadar uyum sağlaması beklenemez, zira Beşiktaş'ın aynı kadroyla üst üste 2 maçı yok. Ve 2. hatası. Bu takımın şu anki santraforu Bobo'dur, değil daha iyisi ona yakını bile yok. Nobre-Holosko-Nihat'ı topla bir Bobo etmezler! Schuster İBB'yi tanımamış, Tayfur Havutçu da -ki işi bu galiba- tanıtamamış. İBB disiplinden hiç kopmayan, pırpır forvetleri olan, sürekli savaşan bir takım ki çıktıkları günden beri büyüklerin belalısı olmuş,geçen seneyi 6.sırada tamamlamış bir takım.

Beşiktaş orta sahayı da Necip-Ernst yapmayınca orta saha da düştü ve yenilgi kaçınılmaz oldu. Delgado-Nihat-Tabata resmen bitmiş, okeye dönecek halleri bile kalmamış. Özellikle Delgado çok beğendiğim bir oyuncu olmasına rağmen sakatlıklar kendisini mahvetmiş, değil Beşiktaş'ta Anadolu takımlarının bile çoğunda oynayamaz bu haliyle. E Tabata zaten bu sınıfın topçusu değil. Bakmayın Yıldırım Demirören'in verdiği 8 milyon euroya, 2 milyon bile fazla bu adama. Ha şimdi yolla tekrar Antep'e, Kayseri'ye, Eskişehir'e falan sınıf atlatır o ayrı. Nihat da ne yazık ki geri gelemeyeceğini gösteriyor gün be gün. Bırakın eski Nihat'a yaklaşmayı, Yusuf Şimşek kadar bile oynamaz bu saatten sonra.



Beşiktaş Guti-Quaresma gibi iki muhteşem yabancı transferi yaptı ve büyük ihtimalle Robinho da gelecek. E gelsin, o da gelsin ama sen hala sahaya koyacağın 5 Türk'ü bulamadın. Hadi o 5 Türk'ü buldun,rotasyona girecek diğer Türkler için ne diyeceksin? Beşiktaş'ın Robinho'ya değil, en az 1 tane kaliteli Türk oyuncuya ihtiyacı var. Volkan Şen veya Ozan İpek'ten biri ve Sercan Yıldırım alınsa mesela kimse duramaz karşısında Beşiktaş'ın bu ligde. E Robinho'ya vereceğin 26'nın 17-18'ini Bursaspor'a ver paket halinde bu 3'lüyü sana verir! Beşiktaş bu kadroyla gider Avrupa Ligi Kupasını alır sınırsız yabancı şansıyla ama TSL'de pek bir şey yapabileceklerine inanmıyorum.

Kaleci Cenk için 1-2 şey yazmak istiyorum. Rüştü veliahtım demişti kendisi için ben de şımarmazsa Rüştü'den iyi olur diyordum. Karakter olarak nasıldır bilmem ama çok yetenekli. Karakter olarak da çok düzgün diyorlar. Eğer İstanbul'a kendini kaptırmazsa Avrupa'da büyük takımlara transfer için Onur Recep Kıvrak ve Necip Uysal ile birlikte en önemli 3 adaydan biridir.


Beşiktaş taraftarı Abdullah Avcı'yla dalga geçmek için "yere yatsana, yere yatsana" dediler, oyuncular yere yattı 2.gol sonrası. Bu akıl dolu protestolu gol sevinci için tebrik ediyorum İBB'li oyuncuları. Hem hocalarının yerine cevap verdiler taraftara, hem izleyenleri gülümsetmeyi başardılar. Bu mütevazı takımın oynadığı oyunu, tarzını beğenmeyebiliriz ama hemen hemen sıfır transferle, taraftarsızken bu konumda olmaları saygı duyulmaya değer!

P.S : Başlık birkaç Beşiktaşlı arkadaşıma ithafen yazılmıştır. Çok sinir bozucu olmaya başlamışlardı ve bu bozgun iyi oldu onlar için, susarlar artık bir süre. Q7'yi servise çekin, kasko delindi!

2 yorum:

LiOneL dedi ki...

ne demişler ''hızlı koşan atın b.ku seyrek düşer'' :D

Görkem dedi ki...

başlık harika.

Related Posts with Thumbnails