Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Aykut-Sivasspor/Onur-Liverpool



Aykut Erçetin. 28 yaşında. 2003'ten beri Galatasaray'da ve sadece 60 maça çıktı. Zaten 2001'de başlayan kariyeri boyunca 62 maça çıkmış Aykut. Galatasaray taraftarı tarafından Steau Bükreş maçındaki sakarlığıyla hatırlanır en çok. Benim için Sivas deplasmanlarının kalecisidir kendisi. 3 sene önce yani şampiyon olduğumuz sene Sivas ve Fenerbahçe'yle yarıştayız. Fenerbahçe'yi Nonda'nın kafasıyla geçtik ve önümüzde 2 maç kaldı. Biri Sivas deplasmanı, diğeri ise o zamanki ismiyle Gençlerbirliği Oftaş maçı, içerde. Sivasspor maçına defansif bir kadroyla çıktık ne de olsa 2 maçta 4 puan yetiyordu bize. Lincoln yedek, Ayhan 10 numara oynuyor falan o derece defansifiz zira Ayhan en son 2004-2005 sezonunda ofansif oynuyordu. Neyse lafı uzatmayalım sağ bek Song'du ve bir hata yaptı Aykut da hata yapıldı mı golü mutlaka yer ki yedi yine. Arda'nın Aykut'u kurtarma girişimleriyle alelacele attığı 2 gol vardı ve ilk ayrı böyle bitmişti.

Biz defansif oynuyoruz, 2.yarı kapanır böyle bitiririz maçı diyorduk zira o sene 9 maçı 1-0 kazanmıştık Kalli yönetiminde. Ama Aykut durur muydu hiç. Mehmet Yıldız'ın pasif şutunu da içeri aldı aktif bir şekilde ve biz terlemeye devam ettik, Aykut da övgülerimizden (!) nasibini alıyordu tabi. Sonra Ayhan abisi muhteşem bir gol attı ki heralde kariyerinin sol ayakla tek golüdür. Biz bir süre yok Ayhan değildir, Ayhan suretinde başka biridir derken Ayhan'ın saçlarını savura savura koştuğunu görünce o olduğuna inandık ve tebriklerimizi sunduk, bu seferkiler harbi tebrikti. Seviniyorduk ama unuttuğumuz bir şey vardı. Kaledeki normal bir kaleci değil, Aykut'tu zira kendisi kaleye gelen 2 toptan 3 gol yemeyi başarabilirdi. Sezer Badur'un golünde yapabileceği az çok bi şeyler vardı ama Aykut "bana ne lan" deyip direk savunmaya kızmayı tercih edince 3-3 oldu ve biz tekrardan elimiz kalbimizde, dualarla maç izlemeye döndük ki yine Arda Turan çıktı sahneye neyse ki ve 3-4 yaptı. Sivasspor'un bizim kaleye gelecek mecali kalmamıştı ki Hakan Şükür es kaza kaleye giderlerse yenebilecek golün farkına varıp hemen 5.'yi iteledi ve Sivasspor'un umutlarını göçertti.

Neyse geçen seneki Sivasspor deplasmanında yine Aykut vardı kalede. Leo Franco'nun kötü performansı sonrası kesilmesi nedeniyle kaleyi aldı ve fena da oynamıyordu aslında. Sivasspor maçının yıldızı olabilecekken yine ufak bir konsantre kaybı çekilen şutu içeri çelmesi ve golü yemesi. Zaten bu seneki maçta iki golde de aptalca hatalarını hepimiz biliyoruz. Sivasspor'la oynanacak bir deplasman maçında kalede Aykut'u görmezsem o gün en rahat maç izlediğim gün olacak kanımca!

Ve burdan Trabzonspor'un genç kalecisi, yeni Şenol Güneş'i Onur Recep Kıvrak'a geçelim. Henüz 22 yaşında. 2004-2008 arası Karşıyaka'da sadece 18 maça çıkmış ve 2008'den bu yana Trabzonspor'da 29 maça çıktı. Şu maçta kötü oynadı diyebileceğimiz bir performans sergilemedi. Her maç belli bir standardın üzerinde, çoğu maçta da muhteşem oynadı. Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettikleri maç zirve maçıdır Onur'un. O gün kalede başka bir kaleci olsa muhtemelen maç 4-1 falan biterdi, uzun zamandır bu kadar motive, bu kadar konsantre bir kaleci görmedim ben.

Onur Anfield'da maça çıktı. Bugün Anfield'a 22 yaşında, hiç Avrupa tecrübesi olmayan birini çıkarın o orda tir tir titrer. Onur ne yaptı? Joe Cole ve Roy Hodgson'ın maç sonrası "kaleci bu kadar iyi olmasaydı, sonuç çok daha farklı olurdu." demelerine neden oldu. Joe Cole'un penaltısını kurtardı ki kurtarmasa muhtemelen Trabzonspor şu anda elenmiş olurdu. Belki Trabzonspor elenecek ama emin olun Onur dünyanın en büyük takımlarının kalesini koruyacak 1-2 yıl sonra. Real Madrid'e giden ilk Türk olarak Mesut'la övünen bizler, Onur'la çok daha fazla gurur duyacaz. Umarım bu performansını sürdürür ve Milli Takımın kalesini götüyle top durdurmayı kendine yakıştıracak kadar karaktersiz olan Volkan'dan alır.

İşte Onur, işte Aykut. İkisine de destek veririz, sonuçta "bizim" çocuklar. Ama Onur bu desteği haketmek için bi yerlerini yırtarken Aykut'un bu kadar umursamaz olması beni çileden çıkarıyor! Ufuk da kafasını duvarlara vursun. Şu dönemde de kaleyi alamazsan, bir daha kaleyi alamazsın Galatasaray'da ve sen bu berbat Aykut'un yedeğisin! Aynaya iyi bak Ufuk!

1 yorum:

mustafa dedi ki...

onur liverpool maçıyla Türkiyenin en iyi kalecisi olduğunu kanıtladı...

Related Posts with Thumbnails