Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Ağustos 2010 Çarşamba

İl Capitano'nun Seyir Defteri #8


Seyir Defterimizi güncellemeyeli çok olmuştu, gündem yine çok yoğunken kısa kısa göz atalım gündeme.

* Serie A'da takımlar kadrolarını çok güçlendirmeden, eski takımlarla yola devam ediyor. Juventus kırmızı görmüş boğa gibi sağa sola saldırıyor rakiplerine yetişmek için ama bu kadar hedef varken kimi alsalar alamadıklarında gözleri kalacak.

Fakat kuşkusuz ki en büyük kanı Inter kaybetti. Mourinho giderken yerine gelen Rafa Benitez oldu. Rafa üst düzey hocalardan biri olmasına rağmen Mourinho'nun yarısı kadar etki bırakamayacağını düşünüyorum ben.

Milan bildiğiniz Milan. Yine kasa dolu ama Silvio'nun cebinde akrep var, transfer yapmayacaklarını düşünüyorum ben. Elano'yu alsalar bari iyi paraya yaw!

Roma Adriano'yu alarak iyi iş yaptı. İyi bir savunmacı alırlarsa geçen sene son maça kadar sürdürdükleri şampiyonluk yarışında bu sefer daha iddialı olabilirler.

* La Liga'da iki takımın hakimiyeti devam ediyor. Barca Villa'yı alarak büyük iş yaptı. Real Madrid'de nokta transferlerle takımı güçlendirdi. Mesut transferi özellikle çok yararlı olacaktır. Ayrı post konusu o. Sevilla 3.'lük için en büyük favori. Valencia 4. olabilirse iyi iş başarmış sayılmalı.

*Premier Lig'de M.City fırtınası esmeye devam ediyor. Toplamda 250 milyon euro civarı harcama yaptılar bonservislere. Son transferleri de benim çok beğendiğim Milner. Karşılığında Aston Villa'ya 40 milyon euro + Stephan Ireland'ı verdiler ki artık bu eşeğin kulağına su kaçırmaktır. Gerçi Balotelli 45 milyon euro ediyorsa Milner da bu paralara değer.

Chelsea, Manu ve L'pool sessiz bu transfer döneminde. Arsenal Chamakh'ı alarak büyük iş yaptı, çok yararlı olacaktır.

Ligin yeni ekiplerinden Blackpool deplasmanda Wigan'a 4 atarak hızlı bir giriş yaptı lige. Umarım sonları Burnley'e benzemez.

*Ligue 1'de 2 haftadır sürpriz üstüne sürpriz görüyoruz. 2 maçta Marsilya ve Bordeux 0 puan alırken, Lyon sadece 1 puan alabildi. Bu sene Lyon hegamonyasını yıkanların da yıkıldığı bir lig izleyebilir miyiz acaba?

*Ligimize dönersek. Fenerbahçe muhteşem giriş yaptı lige, Şampiyonlar Ligi faciasını unuttu bile birçok taraftar. Aziz Effect bu olsa gerek :)

Aykut Kocaman bir şekilde doğruyu bulacak galiba. Volkan Babacan, Önder, Guiza, Deivid gibi adamları göndermeye çalışması ve bir kısmını başarması takdire şayan. V.Babacan'dan bi halt olmayacağını anlamak için daha ne görmek gerekiyor ki. Olmuyor işte, kötü bile değil berbat kaleci. Boyu kısa, refleksi zayıf, konsantrasyonu zayıf bile değil, yok.

Fenerbahçe eğer yerli rotasyonunu düzenleyebilirse başarılı olmaması için bir neden yok. Stoch, Dia, Niang gibi çok kaliteli transferler geldi artık helva yapmak Aykut'un elinde.

*Bursaspor ve Trabzonspor'u beğendim. Teofilo ve Nunez bu yıl lige damga vurabilir. Ayrıca Yattara da iyi geliyor gibi. Colman istikrar abidesi, her zaman iyi. Jaja da faydalı olacaktır. Trabzonspor da aynı Fenerbahçe gibi yerlileri iyi kullanırsa kafaya oynar. Bursaspor'a şampiyonluk yaramış, rakibini sahada boğuyor artık. Onların diğer takımların aksine yabancı rotasyonu oturtması lazım :)

*Galatasaray'la ilgili transfer döneminin sonuna kadar, maçlar harici bir kelime yazmayacam. Beşiktaş apayrı bir post yazısı olmalı şu haliyle. Q7'siyle, Guti'siyle, Necip'iyle çok sempatik bir takım olma yolundalar.

*Ligde Galatasaray harici desteklediğim iki takım var. Biri Şenol Güneş ve Colman'dan ötürü Trabzonspor, diğeri de işçi takımı olması, lige çıkınca hocasını kovmaması ve güzel taraftarı nedeniyle Kardemir Karabükspor. Zaten geçen sene 3-4 post girmiştim onlar hakkında. Lige 3 puanla başlamaları güzel, umarım daha iyi yerlerde görürüz. Yücel İldiz gibi hem insan olarak, hem hoca olarak kaliteli bir teknik direktöre sahip çıkmaları bile onların desteklenmesini gerektirir.

*Tottenham'lı Pavlucenkho'nun Young Boys'a attığı golü mutlaka izleyin.

Bir seyir defterinin daha sonuna geldik. Yazdıkça yazası geliyor insanın ama bu sıcaklarda bir yazı bir duş manasına geliyor :)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails