Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Temmuz 2010 Pazar

Red Bull İlk Çizgide...


Dün izlediğimiz sıralama turlarında bir daha gördük ki bu adamlar, bu sene, kaza bela yoksa zor geçilirler. Ancak seneye bu denli etkili olacaklarını tahmin etmiyorum. Bu sene birçok takım mağlubiyeti kabul etmiş gibi görünüyor. Transferler konuşuluyor, yeni araçları tartışılıyor. Benim en çok merak ettiğim ise önümüzdeki yıl kuraldaki hangi boşluklardan yararlanılarak ne tür artılar sağlanmaya çalışılacak.
.......................
Sezon başından beri konuşuluyordu aslında Silverstone pistinin tam Redbullara göre bir pist olduğu. Nitekim göründüğü üzere rahat bi şekilde ön sıraya yerleştiler. Her ne kadar Vettel kardeşimiz göründüğü kadar kolay olmadı dese de, onun için asıl zorluk yarışta karşılaşacağı olacak. Çünkü bu takımın pilotları yarışacak pek kimseler bulamayınca, heralde bizim gibi izleyicileri biraz olsun eğlendirmek için, birbirleri ile hafif şapşalca bir yarışa giriyorlar. Evet ne yazık ki Redbull'un adını duyunca aklıma ilk gelen 2010 Türkiye GP si oluyor. Bizim için güzel reklam oldu aslında. O günden beridir de sular durulmuyor takımda. Şimdi de yeniden pilot kayırma tartışmaları yapılmaya başlandı. yeni ön kanadın Vettel ile denenmesi Weber'i kızdırmıştır muhtemelen. Beklemeye geçtik bakalım ne olacak??
........................
Dünkü sıralama turlarının başlarında hava 24 pist 34 dereceydi. Rüzgar ise 8.2 m/sn ile şiddetini gösteriyordu.
.........................
Geçen senenin şampiyonu Button'ın Q2 de elenmesi ise şaşırtıcı idi. Hamilton sıralama turlarında üst üste 6. defa Button'ı geride bırakıyor. Tribünleri çılgına çeviren McLaren araçlarının ve pilotlarının dünkü performansı, desteklemeye gelen taraftarlar için tatmin edici değildi ancak bu durumun da geçerli olabilecek bir nedeni var. Beslemeli difüzör kullanmak üzere gelmişlerdi Silverstone'a. Ancak randımanlı bir şekilde çalıştıramadıklarından ötürü planlarını gerçekleştiremediler. Rivayete göre bu beslemeli aparat tur başına 0.4 , 0.5 saniye kazandırıyormuş ki bu iyi bir avantaj.
...........................
Alonso ve Massa ile Ferrari'ye bakacak olursak eğer, takımın İspanyol tarafının daha mücadeleci olduğunu görüyoruz. Gridde 3. cepten çıkacak olan Alonso, Redbull'ların arasına girmeyi başarırsa çok keyifli bir yarış izleyeceğimiz kesin. Massa ise 7.cepten başlayarak tırmanmaya çalışacak. Hafta içinde kendisine yöneltilen "kazadan sonra kendine gelemedi" eleştirisine alakası yok diye cevap verdi. Benim düşüncem ise şu ki; Alonso gittiği bütün takımlarda takım arkadaşını yiyerek güçlenmeye çalışıyor ki, bu takımda da böyle oluyor.
.............................
Gelgelelim Mercedes'e... Bu takımda yolunda gitmeyen bişeler var ama bi türlü çözemiyorum. Bazen küçük kıpırdanmalar oluyor. Seviniyorum öyle olunca ancak sonu gelmiyor. Rosberg Schumi'den daha istikrarlı bir tablo çiziyor. Zaten Schumi de 2011'e odaklanmaya başladığını söyledi hafta içinde. Q3'ün en kötüsü oldu Schumi. Rosberg ise 5. cepten start alacak.
Bekleyelim ve yarışı görelim...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails